Merhaba kızlarrrrrrrrr 😊
Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın. Hamileliğimin başından beri vajinal enfeksiyonum ve 29.haftamdan beri suyum hep sınırda, bebeğe giden besin damarım tıkalı aynı zaman da karın çevresi haftasına göre 10 gün geriden geldiği için gelişim geriliği teşhisi konuldu. Hal böyle olunca kontrollerim sıklaştı. 32.haftamda suyum sınırın da altında olduğu için acilden yatışım yapıldı. Bu sırada hastanede ciğer geliştirici iğne ve bebek gelişimini tamamlaması için serumlar yedim. Bu arada Balıkesir şehir hastanesine gidiyorum kontrollere. Daha sonrasında ara ara iç çamaşırım ıslanıyordu acile gidiyorduk fakat su olmadığını söylüyorlardı. Kendi doktorum ise 37 ye geldiğinde sezeryanla doğuma alırız demişti. Taki 35.haftama kadar. 35.haftamda doktorumun yıllık izne çıktığını ve 5 Temmuz da yıllık izindengeleceğini söyledi. Yıllık izinden geldiği gün de yatışım yapılıp doğuma alacaktı. Fakat 36+2 de iç çamaşırım gün içerisinde 3 kere ıslandı. Her hastaneye gidişimiz de eve gönderdiklerini su olmadığını söyledikleri için gitmedim ve o uyudum. Sabaha karşı saat 03:30 gibi sol kasığıma ağrıyla kalktım ve kalkmamla altımla ılık ıslaklık hissettim. Çamaşırımı ve pijamamı kokladığım da idrar olmadığını anlayınca saat 4 gibi kadın doğum acile gittik. Su testi yapıldığında gelenin su olmadığı fakat suyumun iyice azaldığı için tekrar yatış yapılması gerektiğini söyledi nöbetçi doktor. Hastaneye yatırıldım perinatoloji doktoru detaylı kontrol etti. Suyumun ölçülerini notunu aldı ve ertesi gün tekrar kontrol edeceğini tekrar azalması durumunda doğumu başlatacağını söyledi. Ertesi gün de suyumun ölçülenden daha az olması sebebiyle doğuma karar verildi. Bu arada ben midemden ameliyat olduğum için ve bel fıtığımdan dolayı doktorum sezeryan olacağını söylemişti fakat doğuma karar verilen doktor bebeğin baş aşağıda olması sebebiyle suni sancıyla normal doğum olacağını belirtti. 24.06.2021 tarihinde saat 16:00 da suni sancı takıldı. Ama öyle böyle acı ağrı değil. Ağrıdan ağlamaktan yüzüm gözüm şişti. Oda da yürüyüş squat yaptığım halde gece 11 e kadar sadece 2 cm açılmıştı. Doktor suni fitilin etkisi geçtiğini belirterek çıkardı. Daha sonra beni sezeryana almak yerine 25.06.2021 tarihinin sabahında tekrar suni sancı verildi. Eşime yalvardım özele gidelim sezeryan olayım dayanacak dermanım olmadığını söyledim. Bu kez hastane çıkışımı vermedi sorumluluk kabul etmediğini belirti. Ama gerçekten 2.ye verilen suni ölüm gibi geldi artık bana. 2 gün üst üste suni sancı çektim. Tekrar alttan kontrol yapıldı bu kez hiç açılma yoktu. Doktor bu kez sezeryana alacağını söyledi. 25.06.2021 Saat 12:30 gibi sezeryana hazırlayıp 13.08 de Kızımı kucağıma aldım. Bu arada boyu 48.5, kilosu 2500 gr geldi. Allah’a çok şükür küvöze girmedi. Hem normal doğum ağrısı çekip hem sezeryan olmak o kadar çok koydu ki anlatamam size. Ama bebeğimi kucağıma alınca hepsi geçti 😊