Lulemom kuzum benimde aklıma takılmıştı doktoruma sormustum bu durumu bana adet tarihini basta ne zaman hamile kaldıgınızı bilmedigimiz için aşagı yukarı tahmin için kullanılan birşey senelerdir tıp tarihinde ama asıl olan bebegin utrason ölçümleri gelişimleri o yüzden bazen bazıları yazıypr ya bebegim önde yada geride diye haftasına göre bunun nedeni o esas olan çocugun ölçümleri çünkü doktorum 1 gün 1 gündür anne karnında olması bebeğin demişti haftasını tamamlayınca zaten dogal sekilde sancı ile gelicek kimisi sezeryan olucam sezeryanda erken alınıyor bebek diyip 10 gün öncesi gibi hazırlanıyor ama buda yanlıs mıs doktor kilosu gelisimi normalse uygun tarihte alıyor 40 haftada sezeryan yapanda var 38 haftasında da bu 30 lardan sonra gittigimizde ölçüme göre tarih veriyor doktor aşagı yukarı diye banada 3 gün öncesi verdi cihaz doktor bebegin kilosu gelisimi ne göre takılma buna demisti sen kendini hazırla demisti kafanıza takmayın yani ben sordum detaylı sagolsun anlattı herseyi doktorum o yüzden sorgulamıyorum artık