Öncelikle herkese merhabaaa🥳 Karşınıza 10 günlük taze anne olarak çıkıyorumm. Böyle pozitif doğum hikayelerini okuyup okuyup moral buluyordum umarım benim doğum hikayem de birilerine moral olur.
İlk önceee şöyle başlayayım o zamann. 12 haftalıkken doktora gittiğimizde bebişimizin erkek olduğunu söylediler 🙄 ama ben ısrarla kız olduğunu hissettiğimi söyledim ama ultrasonda da gayet erkek gibi gözüküyordu 🤣 16 haftaya geldiğimizde tekrar doktor kontrolümüz vardı ve doktora giderken eşim oğlumuzu görmeye gidiyoruz dediğinde hayır kızımızı bak görürsün demiştim ve 16 haftamızda doktorumuz Esra sen haklıymışsın kız bu demişti 🤣 ve bebeğimizin cinsiyetini böyle öğrenmiştik. Hamileliğim çok rahat geçti şükürler olsun ne mide bulantısı çektim ne yanması ne de hareket etmekte zorlanma yaşamadım. Bu yüzden kendimi doğumumun da çok güzel olacağını düşünerek doğuma hazırladım. Doktorumla hep normal doğum istediğim için o yönde ilerledik 36 haftamda çatı muayenemi yaptı doktorum ve 2 cm açıklık olduğunu, ama çatımın aşağıda ve dar olduğunu 3500 kilo ve üstü olursa doğurmakta zorlanabileceğimi söyledi o hafta bebeğimin kilosu da 3200 çıkmıştı. Bebeğin kilo almaması için yememe dikkat etmem gerekti ve doktorum doğum yapabilmem için hareketler çaylar vs önerdi o günden itibaren her gün yürüyüş yapmaya ve pilates topu üzerinde zıplamaya başladım 🤣 her duş aldığımda sonrasında perine masajı yaptım. 37 haftama geldiğimde bebeğin kilosu aynıydı. 38+2 14 Haziran pazartesi günü öylesine doktora gittiğimizde doktorum açıklığımın 4 cm olduğunu söyledi ve çatı muayenemden sonra nişanım geldi. Ama benim sancım ağrım hiçbir şeyim yoktu. Bebek doğuma hazır kafası kanala girmiş sana sadece sancı gerekli dedi ve 15 Haziran günü sabah 7 de gelmemi söyledi. Tabi biz eşimle şok olduk. Çünkü muayeneye girerken 40ları görecek gibiyiz diyorduk 🤰🤰o gün tüm gece spor yaptım çömeldim kalktım plates topunda falan zıpladım.
her neyse 15 Haziran sabah 7 de hastahanedeydim giriş işlemlerim felan yapıldı derken saat 8 oldu. Beni 3 kişinin daha olduğunu bi odaya yatırdılar. Yanımda normal doğum yapacak olan birisi vardı ve çok sancısı vardı gördüm tabi ben acaba kendi sancımı mı beklesem diye düşünmeye başladım. Neyse lavman yaptılar bana. Saat 09:00 gibi de sancı vermeye başladılar. Bi yandan da nst bağlı. Ebeye sancımın çıkıp çıkmadığını sordum o da gülerek sen bugün zor doğurursun dedi 🤣🤣 15 dk kadar sonra doktorum geldi gel bi bakalım açıklığına diye bir baktı şok oldu 8 cm olmuş Esra dedi ve suyumu patlattı. Tabi o saatten sonra saçımı başımı yolmaya imdaaat diye bağırmaya başladım 15 dk içerisinde de saat 09:38 de 3450 gram bebeğimi Gökçen kızımı kucağıma aldım o kadar güzeldi ki o an💜hemen kucağıma koydular ve tüm ağrım sancım her şeyim kesildi. Benim bebişin gelmesinden çok eşim zor çıktı 🤣 onunla uğraştılar. Uslu kızım beni hiç üzmedi 🥺😍 her şey çok güzel gelişti Allah’ıma şükürler olsun hep doğumum güzel olacak diye düşünüyordum kendi kendime ama bu kadar pozitif bir doğum yaşayacağımı hiç düşünmemiştim. Herkesin çok çok güzel doğumu olur inşallah.
bu arada normal doğum sonrası benim tek kurtarıcım depend depend depend ben 72 kilo ile doğuma girdim L bedenini aldım Doğumdan sonra da kullandım çok büyük olmadı. Kesinlikle doğum çantanıza koymanızı öneririm.