Kızlar merhaba her hamile gibi bende çatı muayenesinden korkuyordum, artık 30 haftalığa yaklaştığım için dün muayenemde doktorumla bu konuyu konuşmak istedim. Çünkü bazı doktorların bir kaç hafta önceden çatı muayenesi yapmadığını doğum başladığında yaptığını duymuştum, Allah biliyor hiç istemiyordum çatı muayenesi olmak, bana biraz gereksiz geliyordu kendimce bir kaç nedenden dolayı, neyse konuyu doktoruma açtım ve bana doğum başlayana kadar çatı muayenesi yapmadığını bunun gebenin mahremiyeti için önemli olduğunu ve gebeye olumsuz şeyler söylenirse psikolojik olarak çöktüğünü çok güzel anlattı bir çok örnekle. Tecrübesine güvendiğim bir doktordu ama bir türlü emin olamıyordum acaba sezeryana yönlendirir mi beni diye içimde hep bi kuşku vardı, ve bilirsiniz ki doktor bize en ufak olumsuz bir şey söylese riske atmamak için hepimiz normal doğumu denemeyi bırakırız, resmen doktorun insafına kalıyoruz bir çoğumuz. Neyse kısaca içime sinen bir konuşmak oldu, doktorumla aynı düşüncede olmak çok güzel.
Benim merak ettiğim şey şu; benim gibi muayene olmak istemeyen olumsuz şeyler duyarsa etkileneceğinden korkan sezeryana yönlenirim diyen en iyisi doğum anına kadar öğrenmeyeyim diyen hamileler var mı? Ya da doktoru benim gibi düşünen? Fikirlerinizi merak ediyorum. Anladığım kadarıyla çoğu doktor bu muayeneyi yapma taraftarı, acaba olması gereken bu mudur?