litha ben tüp bebek sürecimden önce 1. Doz tüp bebek tedavi aşamasında ise 2. Doz biontech aşısı oldum.Hatta biontech ilk çıktığında olanlardanım.(işim gereği).Bende dahil kimse aşının olumlu ya da olumsuz olduğunu söyleyemez uzman olmadığı ya da gerçekten bilimsel olarak tatmin edici bir açıklaması olmadığı sürece.Ama şöyle düşünün hamile kalmadan önce çoğu insan birçok şey yapıyor hastalık geçiriyor hatta zararlı madde vs kullanıyor gibi gibi ve sağlıklı doğum yapıyor.Bir de şunu söyleyim hamileliğin ilk 3 ayı önemli bu süreçte genelde doktorlar canlı aşı istemiyorlar.Çünkü hamileliğin en kritik dönemi.O yüzden doktorlarınızla konuşun.Evet haklısınız uzun vade de vücuda zararı var mı bilinmiyor ama bana göre tamamen bünyesel birşey.Zaten vücudunuza hastalığı bağışıklık kazanmanız adına virüs veriyorlar yani bir hepatit b aşısı ya da kızamık ya da herhangibir canlı aşıdan farkı yok.Amaç virüsü vücudunuza adepte edip virüsü kaptığınız da bağışıklık sistemnizin o virüsle savaşmasını sağlamak