• Doğum
  • Doğum şekli, pelvis çıkım kemiği basık

Günaydın kızlar, çatı muayenesinde pelvis son çıkım kemiği dar basık olan var mı doktorundan böyle bir şey duyan, yada yakınından, varsa doğumları nasıl oldu acaba?
Doktorum bana çatı kanalı çok müsait ama son çıkım kemiği basık olduğu için normalden fazla kesi atmamız lazım, ve karına bastırmamız lazım dedi, yoksa sadece senin ıkınmanla bebek çıkmaz dedi, 3500 gramı geçerse zaten olmaz dedi, zorlanırız 3200 filan olursa bence deneyelim dedi olmadı sezaryene geçeriz dedi, 4 gündür kafam karıştı allak bullak ne karar vereceğim ne yapacağım bilmiyorum, bebeğin strese girmesini istemiyorum, ee bende nasıl ruh halinde olurum bilmem, tedirgin olurum ister istemez doğum esnasında diye düşünüyorum, birde fazla kesi atılınca iyileşme süreci uzuyormuş,
Siz yada çevrenizde bu durumla karşılaşan varsa lütfen yardımcı olur mu? İçimi rahatlatmak istiyorum bu süreçte doğru kararı vermek istiyorum Allahın izniyle 🤲🤲

Merhaba banada çatım için aynısını söyledi birazcık bastırmamız gerekebilir ama kafa çıkana kadar gerisi akar gelir dedi bende Allah bi sabır ve güç vermiş karşılayabilirim dedim . Ama başka ailevi sebeplerden ötürü bana zorla sezeryan ol diyorlar
    bence başarabiliriz 🥰💪🏻💪🏻

Neseli5 3900 dogdu oglum , bir turlu inmedi asagiya ama ikinma esnasinda kemigi gecsin diye hemsire 3 4 defa bastirdi karnimdan ve kesim olmadi bu arada 1 dikis varodayirtildi gelirken bebis.
      Kemikten dolayi cok dikisli olanlari duydum ama isterseniz baska doktorada sorun yada muayne olun . Hayirlisiyla kucaginiza alin insallah gerisi onemli degil:)

EgeDN valla canım senide korkutmak istemem tabi, kollarda omuzda çıkarken sıkıntı yaşayanlar da varmış galiba, ya garantici bir insanım bazı konularda cesaretliyim ama konu bebeğim olunca ne onu strese sormak istiyorum ne de kendimi yıpratmak iyileşme süreci de uzun sürüyormuş birde sezaryenle aynı gibi, dediğim gibi bebeğim 3500 kilo olursa daha Sancı yok diyelim zaten sezaryen olacak, ya sürece kendimi bırakıp beklicem yada net olup sezaryenle ilgili. Karar vereceğim, doktorum sezaryenide 39dan önce almıyor o düşünceside güzel

Bana da çıkış kısmın konik son aşama biraz uzun sürebilir dedi doktorumuz yine benzer şekilde 3800 olsa olmazdı ama şimdi bir sorun yok dedi.. Ben güveniyorum kendisine dolayısıyla vajinal doğumu tercih edeceğim☺️
          Buarada son 7 gün bakalım ne zaman gelecek, nasıl olacak l☺️

Senemunlu Allah bağışlasın, ne güzel atlatmışsınız, ben garantici bir insanım riske atmayı sevmiyorum kafam. Net olmalı o yüzden bu postu açtım, teşekkürler yorum için, inşallah hayırlı doğum olur herkesin 🤲🤲

Kozmooneri maşallah çok az kalmış sizin, bizimde son 18 gün, gereksiz riske girmek istemiyorum açıkçası, dediğim gibi fazla kesi atılacak dedi, yada dediğiniz gibi normal doğumu bekleyip sezaryene dönülecek, çünkü sadece iş çatı da bitmiyor açılma olacak mı Sancı olacak mı bunlarda var tabiki,

Neseli5 haklısın canım kimse ne bebeğini ne kendini riske asla atmak istemez zaten bu süreçte Daha açılması var sancısı suyu var. Olmazssa süreside dolarsa yıpratmaya elbette gerek yok sezeryanı tercih edeceğiz aynen bu son haftamız 40 doluyor benim son 4 gün 41 haftaya geçirmiyorlar

EgeDN ay hayırlısıyla sağlıkla gelsinler inşallah 🤲 Allah yar ve yardımcımız olsun 🤲🌺

Neseli5 Amiin inşallah canım bekleyen herkesi bir avazda kurtarsın rabbim🥰😇🤲🏻

Neseli5 Tabi ben de egzersiz ve yürüyüş yapıyorum ki doğal yollardan açılma sağlayayım diye.. 3-4cm açıklık olursa suni sancı ile desteklenecek, bakalım kısmet..

Kozmooneri inşallah hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrunuzu 😍🌺🤲 Rabbim yar ve yardımcımız olsun

Neseli5 iyi yapmışsınız sonucta bir can doguruyoruz kafaniza takilan birsey varsa hic riske atmayin , doktorunuzds acik acik konusmus zaten. Birde dogum vakti daha cok kafa dolu olup belirsizlik yasiyor insan .

Senemunlu evet gerçektende öyle, akışına bıraktım şimdi, bebeğim ne zaman geleceğine kendi karar verecektir, eğer ki doktorun dediği gibi 3500 kiloyu geçerse zaten otomatik olarak sezaryene döner yani. Ben karar vermeyeceğim, normal sürece akışa bıraktım kendimi, bir doktor yorumu okudum en sağlıklı sezaryen yöntemi, normal Sancıların başlayıp sonra sezaryene geçmesiymiş, o yüzden beklemedeyim hakkımızda hayırlısı olsun inşallah 🤲🌺😊

19 gün sonra

Susamtanem2 ben hic cati muaynesi olmadm. Doktorum hersey dogal ilerlesin demisti ama dogum esnasinda ebe kemigi gecmesi lazim demisti o sira kafam karismisti açıkçası. Ama kesim olmada 3900 bir bebek dogurdum. Allahima sukur bir zorluk yasamadm.

Senemunlu maşallah ne güzel.benim ilk doğum zor ve kötü olmuştu şimdi yine aynı şeyler olur diye korkuyorum ama sadece çatı darlığı değil bincok aksilik olmuştu ondan dolayı mi oldu yoksa çatıdan mi emin olamıyorum şimdi devletteki Dr a catim basikti normal yaptım zor oldu diyince sorun yok artık duzelmistir diyorlar ama.ozeldeki riske gerek yok diyor 29 haftadayim henüz bakılması çatıya ama şok ana kadar bekleyeyim diyorum siz kolay olsun diye özel bişey yaptınız mu masaj yürüyüş hurma son günler ilişki tarzı