Gis SumeyyeAyan kan uyusmazligi anne ve bebek arasinda olan birdeydir. Anne ve baba arasinda degil. Anne negatif bebek pozitif ise kan uyusmazligi olusur.
sedaaa Anne negatif baba pozitif olunca oluyor canım bizde var mesela suan 37 haftalık hamileyim 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi oldum doğumdan sonra duruma göre tekrar yapılıcak ilk 72 saat içerisinde. Ben a negatif eşim a pozitif tam tersi olsaydı uyuşmazlık olmayacaktı umarım anlatabilmişimdir 😊
SumeyyeAyan sedaaa cok tesekkur ederim benimde b pozitif esimin 0 negatif bi arkadasim sizde uyusmazlik olabilir deyince icime suphe dustu sormak istedim
istanbulluanne sedaaa Bende bunu gidince soracaktim doktoruma. 18 hftalik hamileyim bende esim Ab negatif ben 0 pozitif . Yani bizde uyuşmazlık olmuyor dimi . Bnde yok diye biliyorum ama 🙄
Senaarass sedaaa eşlerede mi yaliliyor nasil oluyor tam oalrk bn eşimden ayri yim boşanma noktasindayiz haata 5 gun sonra bnmde kan uyuşmazlig icn siram var ne ypacgim ne gerkli
Gis SumeyyeAyan sizin pozitif oldugu icin hicbir turlu kan uyusmazligi olusamaz. Ayriva ABO uyusmazligi siz O grubu esiniz farkli bir grup olsaydi olabilirdi. Su bilmeden yorum yapanlar yine turemis
Gis istanbulluanne siz de ABO uygunsuzlugu olabilir ama bunun icin bir igne tedavi vs gerekmiyor. Cok cok cok dusuk ihtimalle bebekte sarilik olabilir.
Nseyma ABO ve rh uyuşmazlığı var iki çeşit, eğer anne rh - baba rh +se rh uyuşmazlığı olabilir, eğer rhtan bağımsız olarak, anne 0 kan grubu, baba da 0dan farklı bir kan grubuysa da ABO uyuşmazlığı olabiliyor.
Yagmur06 Erkeğin negatif veya pozitif olması etkilemez kadın negatif olunca uyuşmazlık oluyor çünkü bebek anne kanıyla besleniyor 😊
Gis Yagmur06 YANLIS. Anne negatif baba negatifse bebekte tek secenek negatif olacagindan kan uyusmazligi olusmaz
Gis Senaarass size yapiliyir igne. Tedbir olarak anne negatif baba pozitifse hamilelikte bir tane. Bebek dogdugunda da eger bebek pozitifse 72 saat icinde size tekrar igne
Senaarass Gis bn negatifim esim pozitif ama doktor dediki esinin kimligiyle gel simdi bnami igne vuracklar nasil ypacklar
HasanFatmazkanKara İndireccombs diye bir tahlil var ben her gittiğimde yapılıyor bana ve 28 haftada iğneye gerek görülmedi bizde de var kan uyuşmazlığı . Bu testle anne kanının çocuğa geçip geçmediği bakılıyor test pozitif çıkarsa iğne vuruluyor eğer test negatif ise bekleniyor Doğum da tekrar bakılıyor
Keremine Arkadaşlar ne olursa olsun kan grubunuza birkaç yerde baktirin ! Yıllarca 0 negatif diye biliyordum kimliğimde bile öyle doktorumun isteği üzerine tekrar bakıldı ve sonuç 0 pozitif 😏 eskiden parmaktan manuel bakıldığı için yanlışlık olabiliyormuş. Kan uyusmazligimiz var diye iğne yapılacaktı neredeyse ...
Gis Senaarass esinizin kan grubundan emin olmak icin istemis olabilir ehliyette vs yaziyorya kan grubu