CansuDemir canım geçmiş olsun öncelikle, daha çok taze atlattım bu durumu, anlatiyim hemen. 17.haftamda rutin muayenem için doktoruma gittim, çok da iyi bi doktorum var daha hamileliğimin ilk başında ilk gittiğim gün onun için en onemli şeyin rahim ağzı olduğunu ve her gittiğimde ilk başta onun boyuna baktıgını soylerdi, bu gidişimde ultrasonda bakarken 3mm ölçtü ve hemen alttan muayene etti orda daha net tabii rakam 2.3mm ölçtü ve iyi bi perinatoloji uzmanına(sorunlu gebelik profosoru) yonlendirdi muhakkak yarın buna gidiyorsun dedi serklaj yapalım mı derse derhal kabul ediyorsun 3mm sınır seninki sınırın altında falan diyip erken doğum bilgileri verdi biz de epey tırstık tabi hemen ertesi güne randevu aldık, adam da önce üstten sonra alttan kontrol etti 2.8, 3.0 ve 3.2 olarak ölçtü korkulucak bişey yok her hamilede erken gebelik riski vardır ama ben sende öyle bi durum görmedim dedi, ilişkiye bi süre ara verdik, alttan progestan verdi geceleri 1 kez alıp yatıyordum, ve günde 2 kez magnezyum suda eriyen. Yolculuğu da yasakladı doktorum bu dönemde ki erken rezarvasyonumız vardı ertesi gün 3 günlüğüne tatile gidecektik o kaldı, tatil dönüşü ailemin yanına gidicektim antalyaya falan herşey bi anda yalan oldu🤗 yatıp dinleniceksin dedi, birileri yardım etsin sana evde dedi, Allah’tan mukemmel bi eşim var ki kahvaltımı yemeğimi meyveme kadar önüme getirir, tabi yatmak kolay değil sürekli 1 hafta zar zor yattım hatta bu donemde arkadaslar geldi sehirdısından onlarla da gezdim ettim dısarda yemekler kahvaltılar sürekli, akışına bıraktık ağır iş yapmadım boş vakitlerimde hep yattım ilaçlarımı aldım dualarımızı eksik etmedik bu kadar... 10 gün sonraki muayenemde 3.5mme çıktığını söyledi, geçen hafta 23.hafta kontrolümde 4.3mm e mi ne yükselmiş hatta, hiçbir sorun yok yani tatlım şimdilik... progestanı keseli 3 hafta oldu bu arada magnezyumu 1e indirdim oda bacak kasılmalarım için.. haftada 1-2 ilişkiye de devam korunarak izinliyiz yani. çok şükür şimdi bi problem yok sen de sıkma canını cok esnek biriey bu rahim ağzı bi anı bi anını tutmuyo hiç değilse çözümü var yatıp dinlenmek ve ilaçlar... sıkma canını Allah’a bırak dualarını ihmal etme, ve bol bol dinlenmeye calış şuan bu döneminde. Geçmiş olsuncanım tekrar🙏🏻❤️