Merhaba güzel anneler herkese su gibi doğum diliyorum ❤️😍
Gelelim bizim hikayemize, kızım şuan 26 günlük oldu, epidural normal doğum yaptım 😍 Süpriz bir şekilde hiç beklemediğimiz bir anda öğrendik tekrar bebeğimizin olacağını😆🌸 Tabii babası kız olsun diye tutturmuştu Allah’ta gönlüne göre werdi zaten 😊taa başından belliydi inatçı olacağı 27 haftalıkken cinsiyetini öğrendik sonunda😍 Herşey çok güzel ilerliyordu böyle böyle zaman geçti geldik 38-39 hafta da doğum olacağını bekliyorduk ama bir gram belirti yok Doktorum her seferin de sen nasıl hamilesin hiç mi baskı yok nasıl bu kadar rahat yürüyorsun diyordu 🤣 Ama biz doktorumla konuşmuştuk ben fazla beklemek istemediğimi en geç 39 haftasına kadar beklerim yoksa suniyle başlatalım diye konuştuk, çünkü 1 hafta önden gidiyordu hemde kendisi iriydi neyse 39 hafta oldu gittim hiç belirti yok sancı 0 rahim ağzı yumuşama 0 baskı yok Doktorum dedi bekleyeyim suni werirsem %50 normal doğum şansın olur çünkü hiç belirtim yoktu haftaya tekrar gel bakalım dedi 40 haftalıktım gittim yine bir şey çıkmadı bu sefer dedi artık yeter rahim ağzı zırh gibi belirti yok alttan muayene etti açıklık yok😂 Perşembe yatışını yapıyoruz ben şok 😳 Dedi kaka riski artıyor suniyle başlatacağız 40+4 olacaktım Perşembe günü. Benim eteklerim tutuştu suni sancı istemiyordum çünkü. Hemen ewe gittim akşamları yürüyüşe bir başladım hiç durmadan 1.5-2 saat hergün duş alıyorum 3-4 kez, squat yapmaktan zaten artık bacaklarım tutmuyordu 😁 40+3 olduğum gece o kadar squat yaptım ki en son dizlerimin üstüne çöktüm çünkü yatışımın yapılmasına 1 gün kalmıştı 😅 Neyse sabaha kadar uyuyamadım uykum yok sonra 3 saat kadar falan uyumuşum 11:30 da uyandım hafif kasılmalarım war belime inceden bir ağrı wuruyor ben uçuyorum tabii mutluluktan başladım yine Squata sonra koşu bandına çıktım yürüdüm terledim en son duşa girdim çıktım baktım nişanım geldi hemen doktoruma yazdım bu gün doğuruyorum diye adam umudu kesmiş benden sanmıyorum ama hadi İnşALLAH dedi takip et bakalım ne olacak diye, akşama doğru saat 5 gibi tekrar yazdım kasılmalarım 5 dk 1 e indi diye oda git hastaneye ebe muayene etsin dedi neyse ben duşumu aldım yürüyerek gittim muayene etti ebe 2 cm açıklık ağrılar düzenli Doktorum sewindi bana yazdı her şey yolunda yatıyoruz😆 Ama ben hastane de değil ewde sancımı çekmek istediğimi söyledim we çıktım. Ewe geçtim duşa girdim tekrar 20-25 dk suda kaldım ama her şey yolun da zorlanmıyorum taa ki saat 21:00 weya 21:30′a kadar 😩 Kızım bana bir yüklendi ki anlatamam en son kapının önüne yattım beni götürün diye 😂 Doktora yazdık we çıktık hastaneyle ewin yürüme mesafesi 5 dk ama taksi çağırdık ben taksiciye çattım çabuk gitsene doğuruyorum diye diyor abla kurban olayım dur elim ayağıma dolandı yol ters 😆 Neyse gittik hastaneye ebe değişmişti ama ebem o kadar muhteşemdi ki Allah razı olsun ondan çok güzel ilgilendi konuştu benimle sakinleştirdi🧡 Muayene etti 5 cm açıklık çok iyi ilerliyorsun dedi ama ben bağırmıyorum ağlamıyorum zaten yorgunum uykusuzum açım susuzum onları yapsam battım😅 Doktorum yazdı nasıl yaptın bilmiyorum ama hadi yine iyisin 1 gün kala iyi yırttın suniden sabaha karşı doğurursun artık sık dişini 🙃 saat oldu 23:30 takatim kalmadı dedim bana epidural yapın ebem muayene etti 6-7 cm açıklık dedi gerek yok bence az kalmış dedim imkanı yok yapın halim kalmadı doğuramam yoksa diye bağırıyorum o halimle 😁 Neyse ben başladım beklememeye ebem odaya girip çıkıyor anestezi doktoru orta da yok kız dedim beni oyalıyorsun sen bak ortalığı yıkarım diyor Wallahi geliyor hazırlık yapıyorlar bekle derken Dr geldi minnoş tatlı bir adam benimle konuşmaya başladı ben soruyorum ıkınmamı engeller mi çok yok fazla etkilemez diye düşünüyorum dedi sonra ben kasılma oldukça adama köpürüyorum hadi yap artık diye, iğneyi yaptı 5 dk sonra bana üşüme geldi ama ağrı yok bir rahatladım anlatamam ama kendi kendime konuşuyorum bu ne güzelmiş diye 🤣 1 weya 1.5 saat sürdü etkisi ebem muayene etti tekrar 9 cm ama bebek kanala girmiyor 😩😬 Bayağı bir ıkındım yatakta Buda beni yordu sonra pilates topuna çıktım zıpladım ebem geldi hadi doğumhaneye diye bir yandan sewiniyorum bir yandan ağrı zorluyor neyse gittik doktorum geldi kız bu ne hız böyle gözümüz Aydın doğuruyorsun bak 😇 Ama bende ıkınma isteği yok çatala çıktım ıkın Allah ıkın kızım kanala girmiyor 4-5 kez inip yerde ıkındım ebem diyor Walla seninle birlikte hepimiz doğurduk burda hadi ama sonra diyor keşke senin yerine ben doğursaydım ne güzel 😃 Doktorum kapı da bizimkilere diyor fena yorulmuş neyse artık Doktorum geldi tekrar hadi başlıyoruz diye ama epiduralden dolayı benim fazla ıkınma isteğim yok ama başladım war gücümle ıkınmaya o sıra da kesi atıldı niye kestin diyorum bebek çıkamaz diyor büyük😅 Doktorum geldi yanıma şimdi başlıyoruz hadi ıkın dedi ben neye diyecektim ki karnımdan bir bastırdı o zaman anladım neye başladığını ölüyoruuummm diye bağırdım 😝 Durdu çok üzgünüm ama mecbur hadi ıkın dedi bir daha bastırdı ben diyorum böyle üzgünlükmü olur bırak, ebem bağırdı başı görünüyor doktorum geçti karşıma bu sefer ebem bastırdı karnıma hoooppp kızımın kafa dışarı da sonra bu sefer de ben başladım ıkınmaya doktorum diyor dur dur omuzu takılmış ıkınma sonra ıkın dedi 1 kez daha ıkındım Meleğim 00:45 de doğdu Allah’ımmmmm muhteşem bir şey simsiyah saçlar tombul yanaklari ince ses tonu aşık oldum Şans’ım Ruh’um herşeyimmmm😍 Ama Ten tene temas yapamadık hemen omuzuna bakıldı biraz da kızarıp morarmıştı ama çok şükür her şey yolundaydı hemşire giydirdi getirdi yanıma öptüm kokladım pamuk gibiydi, bizimkiler girdi içeri kızımı gördüler öptüler sewdiler😍🥰40+3 de 3850 Gr 55 cm doğdu.
Çok şükür su gibi oldu doğumum 4 saat aktif sancıyla doğurdum sadece bastırma kısmı biraz zorladı oda epiduralden dolayı ıkınamadım bastırma aslın da çok abartılacak bir şey değil çünkü 1 dk bile sürmüyor we sadece 3 kez bastırıldı we doğum gerçekleşti aslın da bu sayede ıkınarak çok yıpranmamış oldum😇 10 tane de doğursam yine normal doğum yaparım, hemen ayaktaydım we bir tek ben normal doğum yaptım 2 tane kız dayanamayıp sezaryen olmuşlardı bile herkes beni soruyormuş ne oldu doğurdu mu diye 🤣 Hemşireler falan da hep benimle doğumhaneye gelmişlerdi durmuş izliyorlar doğum sırasın da diyorum çekilin kız ne bakıyorsunuz ben sizinkine bakıyor muyum demişim birde 🙈😂 Diyorlar abla Walla hepimiz heyecan yaptık bir sen normal doğurdun merak ettik bizde 😆
Ewet şimdi hanımlar kesi atıldı hissetmedim sadece kaba yerler de biraz acı duydum o kadar, we sonra gayet güzel yürüyordum çok rahattım kendinizi korkutmayın, epizyotomi bazen gerçekten gerekli çünkü benim bebeğim iriydi, ki zaten yırtıklarım da oldu epizyotomi olmazsa makata doğru yırtılır!
Hastane çantasını fazla abartmayın derim, ben 2 hastane çıkışı bebeğe bez müslin örtü puset, kendime hawlu pijama takımı depend kullandım sadece geri kalanı boşuna taşımış olduk 😬 Öğleden sonra 15:00 da Doktorum geldi taburcu olduk, doktorum gerçekten muhteşem ilgili Güler yüzlü biri o kadar razı kaldım ki Allah’ta razı olsun doğumdan sonra 3-4 kez geldi nasıl olduğuma baktı ilgilendi yapmam gerekenleri tek tek anlattı işini sewerek yapmak bu olsa gerek 👍🏻😊
Herkese su gibi kolay bir doğum dilerim sağ Salim kawuşun bebeklerinize İnşALLAH😇 Bayağı uzun oldu hakkınızı helal edin 😊