Merhabalar sonunda benim de doğum hikayemi yazmak nasip oldu çok şükür. Biraz uzun olabilir ama ilk annelik heyecanı insan paylaşmak istiyor. Benim ilk hamileliğimde malesef 8. Hafta kalp durması olduğu için düşük olmuştu. Özellikle bu tarz dusuk çoğu kişinin başına geldiği için sonraki hamileliklerinde başına gelenlerin içi rahat olsun, aynı durum olacak diye bisey yok diye belirtmek istedim. Hamileligim 22. Hafta detaylı ultrosana kadar çok iyi gidiyordu. Detaylı ultrosonda rahim agzi yetmezliği farkedildi ve acil serklaj oldum. Sonraki yaklaşık 6 haftalık surec zorluydu. Herhafta yine belli cm aciklik meydana geliyordu iki gün hastanede yatıp aciklik gidiyordu. Erken doğum olup bebeğime bisey olacak diye çok korkuyordum. Cok sukur 28. Haftadan sonra rahim adapte olmus sanirim bebeğimin başı bile her kontrolde asaigida olmasına rağmen 39.haftama kadar hiç acilma olmadı. Serklaj dikişleri ve içtiğim progestan ise yaradı. Erken doğum korkusu yaşarken benim minik kızım tamda olması gereken 39. Haftada doğdu. Spinal ile sezeryan oldum. Kesinlikle korkulacak birsey yok. Bebeginizin ilk halini görmek ,kokusunu hissetmek ,o yanagin sıcaklığını hissetmek çok tarifsiz bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Her şey çok yolunda gitti. Bir günde hastaneden çıktık. Genel olarak sorularda denk geldiğim ufak bir kaç verebileceğim tavsiyeler var.
depend gerçekten çok rahat biseymis. Kesinlikle koyun.
Hastane çantası için mama biberon koymanıza gerek yok. Hastane gerekirse sağlıyor.
imkaniniz varsa hem anne, teyze gibi tecrübeli biri hem de eşiniz yanınızda kalsın. Ben şahsen ilk çocuk olduğu için biraz zorlandım.
Bir kaç gün önceden kayısı kompostsu içmeye beslenmenize dikkat etmeye başlayın. İlk gaz çıkarmada çok faydası oluyor. Gaz çıkarma sorunu hiç yaşamadım.
bebek için aldığım hastane çıkışlarının hep ayrı eldiveni vardı. Aslında kolundan eldiveni uzayan takımlar da varmış. Alırken bu tarzları almanız eldiven çıkmaması için daha kullanışlı. Bizim eldivenler hep düştü. Tırnakları da uzun olduğu için hep tedirgin olduk.
Sezeryan sırasında acı yok ama sonrasında dikis yerlerinde sizi oluyor. Ama çok normal. Dayanılmayacak gibi değil.kendinizi yürümeye zorlayın. Çabuk aciliyorsinuz.
Ameliyat sonrası takılan sonda biraz kaldığı ve sonrasinda depend kullanildigi icin etekli gecelik ameliyat sonrasi icin daha kullanisli.
en önemli tavsiyem de pozitif olun hiç birseyin moralinizi bozmaniza izin vermeyin. O kadar güzel bir şey geliyor ki her şeye değer :)