Deniz678 Merhaba canım anneler. Sizin fikrinize ihtiyacım var. 2′li testi maalesef doktorumla bir yanlış anlama sonucu vaktini geçirdim. 12. Haftamda ense kalınlığı 1.1 mm çıkmıştı ve burun kemiği gözükmüştü sadece kan veremedim. Doktor 3 lü tarama testi yapalım dedi. Ama bu 3 lü tarama testi hakkında hiç iyi şeyler okumuyorum. Yanılma payı çok yüksek diyorlar. Sizce ne yapmalıyım. 3 lü testi temiz çıkan oluyor mu
-PembePapatyam- Deniz678 3lüö yapılmadı 2lim yapıldı yüksek riskli çıktı inan ki gebeliğimi zehir ettiler bu testlerin kesinlik sonucu da yok tabiki sen bilirsin ama insanı stresi sokmaktan başka bişey değil çok can sıkıyolar neler yaşadım neler
Nuuurr Deniz678 canım iyi geceler.. Bu testlerin kesin kanıtı yok ınanma ayrıntılıyı bekle orda herseyı ogrenırsjn sanırım 21 22 haftalarda oluyor benım teyzeme 2lı de down sendromlu dedıler 3lude yuksek cıktı agladı cok agladı ama cocugu sapa sagşam dogdu hıc bısey olmadan suan bende hamıleyım 2 lıyı kacırdım maalesf 3 luyu yaptım yarın sonuclarımı alcam ınssllah doktorum buyuk ıhtımalle ıyı cıkar dedı cocugun durumdan dolayı ama sehır hastanesnde yaptırdım ozele goturup sonucları ozele gostercem cunku sehır hastanesındekı doktor yalan yanlıs bılgı verıyor bana hıc memnun kalmadım ozeldekı tam tersınj soyledı benı rahatlatmıstı :))
yamacinannesii Deniz678 benim ikisi de temiz geldi evet herkesin kendi kararı saygı duyuyorum. Ama sonuçta öyle çok kötü gereksiz testler olsaydı şimdiye kadar 10 kere kaldırılırdı. Bence 3lü ikiliden daha önemli bel açıklığı vs bakılıyo. Tabi ki riskli gelenlerin nasıl sağlıklı bebek doğurma ihtimali varsa düşük risk gelenlerin de sağlıksız bebek doğurma ihtimali var. Bir çok hamile kadın bebeğinin hasta olduğunu bu testler sayesinde öğrendi. Testte riskli çıkınca amniyosentez vs yaptırdı. Tabi herkesin kendi kararı
Deniz678 -PembePapatyam- yaaa çok üzüldüm adınıza😥 bende ondan çok korkuyorum çünkü çok kafaya takan biriyim. O yüzden yaptırmaya niyetim yok aslında
-PembePapatyam- Deniz678 kararını etkilemek istemem ama gerçekten çok riskli çıkıp normal olan var bende aynı durumu yaşadım
Pnrblbl Merhaba, öncelikle geçmiş olsun kötü olmuş kaçırmanız ama benimde doktorumun bana önerdiği test var doğruluk oranı baya yüksek %99 adı ise fetal test ücreti yüksek normal testlere göre ama isterseniz bir bakıp araştırıp değerlendirebilirsiniz.
Cihadveannesi 3lu tarama testi kaçıncı haftada yapılıo bilmiorum ama yaptırmadım ben hala yaptirmayida düşünmüyorum 21 haftama gircem sağlıkla bütün anneler evladını kucağına alsinn insallah
Deniz678 Cihadveannesi çok haklısınız aslında yaptırıpta kafa karıştırmaya gerek yok 2 Li testi kaçırdım 3 lü test çok yanıltıyormuş
Deniz678 Gkc92 evet ama 3 lü test çok yanıltabilyormuş güvenirliği az diyorlar o yüzden çok kararsız kaldım
Deniz678 Nuuurr merhaba bende aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. 3 lü test çok yanıltıyor diyorlar. Kötü birşey çıkarsa çok kafama takarım çok kararsız kaldım yaptırıp yaptırmamakta
Nuuurr Deniz678 doktoruma sordum ben yaptırmadan önce 2 linin de 3 lünün de kesin bi tanısı yok dedi ıyı veya kotu cıkabışır hersey ayrıntılıda cıkar dedı o yuzden yaptırırsan sa ınanma derim dedğim gibi teyzemin hamilelği ağlamakla geçti ama ayrıntılıda sapa saglam cıktı ve cocuguda suan turp gıbı maşallah 😂❤️ canını boşa sıkma