Merhaba anne adayları sonunda çok okuduğum doğum hikayelerini yazmak bana da nasip oldu ☺️ 10 haziranda 38+6 da spinal sezeryan ile oğlumu kucağıma aldım . Sezeryan olmayı kendi isteğimle tercih etmiştim iyi ki de etmişim ☺️ Gelelim hikayeme ☺️ Saat 13:00 e sezeryan saatim planlandı doktorum 6 saatlik açlık istediği için sabah erkenden kalkıp hafif bir kahvaltı yaptım baya heyecanlıydım saat 11 de yatışım yapıldı hemen abdestini aldım ve işlemlerim o şekilde yapıldı yanımda annem ve eşim vardı . İlk olarak nst çekildi damaryolum açıldı serum takıldı önlüğümü giydim sonra sezeryan vakti geldi çattı anneme eşime sarıldım sürekli dua ederek ameliyathaneye gittim . Bende sağlıkçı olduğum için ortama yabancı değilim ama ameliyathanenin o soğukluğu insanı bir anlık da olsa strese sokmuyor değil ☺️ Beni ameliyat masasına aldılar anestezi doktoru gelip bana neler yapacağını anlattı öne doğru eğildim başka birisi omuzlarımdan tuttu hareket etmemem için ve spinal olarak anestezim yapıldı acısı tam olarak damaryolu açılıyormuş gibi hatta daha azdı sonra uzandım bi anda bacaklarım karnım ısınmaya başladı örtüyle önümü kapattılar sondam takıldı hissettim anladım ama asla acımadı . O sırada doktorum geldi herkes çok rahattı ben her şeyi hissediyorum diyip duruyordum öyle deyince anestezi doktoru sol bacağını kaldır dedi tatbiki kaldıramadım 😂 işleme başladılar karnımı sildiklerini hissettim sonra hisler tamamen gitti sanki bulutların üzerinde gibiydim asla his yoktu bir ara midem bulandı söyledim ve ilaç yaptılar ve geçti sonra bi anda göğüs kafesim sıkıştı söyledim ve bebeğin doğuyo dediler zaten 20 an falan ancak sürdü ve sonra bebeğimin sesini duydum Allahım o kadar güzel bir duyguydu ki o sırada hem ağladım hem bebek isteyen herkese dua ettim bebeğimi gösterdiler sonra oradaki yatağa alıp kıyafetlerini giydirmeye başladılar ben hep onu izledim o sırada inanın ameliyattta olduğumu unuttum sadece bebeğimi izliyordum zaten müzik açmışlardı ve herkes çok rahattı hep bebeğimi izledim sonra getirip yanağıma koydular öptüm fotoğrafımızı çektiler ve bebeğim odamıza gitti sonrasında benim işlemlerim bitti ve odamıza gittim hiç ağrım yoktu bebeğimi emzirdim ayaklarımı hissetmem 5 saati buldu hafif bir ağrım oldu hemen ağrı kesici istedim yaptılar ve hemen geçti ayağa kalktım yürüdüm sonra beslenmem açıldı yemeğimi yedim arada ağrılarım oluyordu ama asla dayanılmayacak gibi değildi normalde ben adet olurken bile ağlarım . Ayağa kalkma anı zor oluyor ama sonrasında yürüdükçe açıldım 24 saat sonra taburcu oldum 2. Gün kendi kendime işlerimi halledebiliyordum şimdi ise tamamen normale döndüm inşallah herkes sağlıkl bebeğini kucağına alır 😍 sorularınız varsa sorun arkadaşlar 😍