Öncelikle doğum yapalı 5 gün oldu. Rabbim dileyen isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşatsın🤲 Dünyadaki en güzel şey evlatmış kucağıma alınca daha iyi anladım.
Belki görenler olmuştur oğlum ultrasonda biraz kilolu gözüküyordu. Son haftayı beklersek normal doğum şansımı kaybedebilirdim. Çarşamba günü 16 haziranda 38+5 ’te randevum vardı. Oğlum 3500 gösteriyordu ama son haftalar doğru ölçüm daha hatalı olabiliyordu. Doktorumda bende normal doğumdan yanaydik. Doktorum istersen bekleyelim ya da suni ile doğumu başlatalım dedi. Önceden acılmamda vardi çünkü suni ile artırılabilirdi. Doğum kararı aldık ve hemen ardından saat 10 da yatışım yapıldı. Serum bağlandı. Annem eşim ablam ile birlikte sürec başladı. Serumla birlikte önce yürüyüşler yaptik. Pilates topunda ebelerle hareketler yaptım. Açıklamalarım hızla ilerliyordu. Artık kasilmalarida hissetmeye baslamistim. Evet zor ama basa çıkılamayacak gibi değil derin nefes alıp verdim sancı geldiğinde. Sonraki dinlenme payı gerçekten güzel birşey. Öğlen doktorum kontrol ettiğinde açılmam 4 cm i gecmisti. Birazda ağrılar siddetlenince doktorum epidural yapalim hem agrilarin gitsin hemde açılman daha hızlı ilerler dedi. Gerçekten öyle oldu epiduralden sonra biraz zaman geçti 6 cm hemen ardından 8 ve 10 cm denildi. Ağrılarım gitmişti çok rahattim. Ama tabi artik oğlum iyice bastirinca aşağıdaki ağrıyı hissediyorsunuz. Dogumhanede çatala yattiktan 15 dk sonra doktorum ve ebelerim sayesinde hızlı bir doğum yaptım. 16 haziran günü 16:30 da oğlumu kucağıma aldım. Kilolu doğmadı boyu evet denildiği gibi uzundu ama kilosu 3350 idi. Sağlıkla geldiya zaten gerisi hiç önemli değil. Ertesi gün sabah hastaneden çıktık. Resmen yeniden doğdum oğlumla gözümü ondan alamıyorum. Doğum yapanlar ve yapacak olanlar umarım sağlıkla evlatlarınıza kavuşur güzel günlerde büyültürsünüz 🤲💙