Selamlar 😊
İlk gebeliğim, 26+0dayım bugün. 2018senesinin Ocak ayında 100kilo ile tüp mide ameliyatı olmuştum, 2019senesinin ağustos ayında da en düşük kilom olan 54ü gördüm ama sahiden 54kilo iken vücudum beni rahatsız ediyordu, oturunca popom, omuriliğim batıyordu, ne tarafa yatsam kemiklerim yüzünden ağrılarım oluyordu, çok güçsüz hissediyordum. 58-59a kendi isteğimle çıktım. 2020yi öyle geçirdim. Boyum 169 bu arada.
2021in şubatında hamile olduğumu öğrendim. Öğrendiğimde tartı 61,5gösteriyordu. Hala 36 beden giyiyordum, kendimi iyi hissediyordum. 26. Hafta itibariyle 68,5oldum, bir yandan fazla olduğundan endişeleniyorum, bir yandan normalde iştahsız olmama ve çok çabuk doymama rağmen geceleri açlıktan ağlayacak hale geldiğim, gün içinde tatlı ihtiyacı ile kötüleştiğim oluyor. Hamilelik şekerim yok. Bu iştahla herkesin de son iki ayda alıyorsun kiloları dediğini düşünüp biraz korkuyorum. Geçmişteki obezite sorunumu çözmem yıllar sürdü, hatta en son kendi başıma yapamayıp ameliyat oldum… şimdi yeniden sağlıksız bir kiloya dönmekten, sonra o kiloda kalmaktan çok korkuyorum. Ne olursunuz hamileliğin tadını çıkart demeyin, hamilelik güzel bir süreç ve içimde büyüyen canın her hareketiyle göğsüm şişiyor mutluluktan ama bence az kilo alarak hamileliği bitirmek daha konforlu, ağır bir bedenin nasıl bir şey olduğunu hiç unutmadım ben, yeniden oraya dönmek istemiyorum. Mental olarak da kiloyu taşınamıyorum ben, içe kapanık, özgüvensiz, aksi bir insana dönüyorum kilo aldığımda. Geçmişinde obezite olan, ya da benim gibi tüp mide vs ile bütün kilolarından kurtulup sonrasında hamile kalan var mı aranızda? Siz de benim gibi endişeli misiniz, açlık ataklarıyla nasıl başa çıkıyorsunuz?
bir de merak ettiğim şöyle bir şey var, benim tenim esnemeye müsait değildir hiç, en yüksek kiloma ulaştığımda karnımda çok ciddi anlamda çatlaklarım vardı. Şimdi 68kiloyum, en yüksek kilomla arada hala 32kiloluk bir fark var ama… yeniden çatlar mıyım? Lierac kullanıyorum karnıma ve göğüslerime ama tenimin esnemeye hiç tölerans göstermediğini bildiğim için yeniden çatlamak da beni biraz korkutuyor. İkinci hamileliğinde ya da kilo verip hamile kaldıktan sonra çatlak yaşıyor musunuz güzel kadınlar? Uzunca oldu, umarım çok karıştırmadan kafamdakileri sorabilmişimdir 🥰 bu arada tüp mide ile ilgili merak ettikleriniz olursa yardımcı olmak isterim, şimdiden iyi haftalar hepinize♥️