Kızlar merhaba size doğum hikayemden bahsedicem. Benim gibi ilk hamileliği olan annelere yardımcı olabilirsem ne mutlu bana 🙂 cuma günü kanki su geliyo diye post açmıştım hatırlarsanız, cuma günü sabah erken kalmıştım hastaneye gittim 2 cm açıklık var ve rahim yumuşamış dediler, sonra eve geldik ben biraz hareket ettim felan plates topu , merdivenleri in çık derken akşama sancılarım siklasmaya başladı akşam hastaneye giderken dk tutdum artık 5 dk da bi geliyodu. Hastaneye geldik hastanede acil de sıra beklerken daha da siklasti sonra muayneye girdim doktor çatı muaynesi yaparken suyum geldi 4 cm açıklık var dedi bu sefer sonra bana yatış verdiler yukarı odaya çıkarttılar nts ye bağladılar sancılarım daha sık gelmeye başladı tabiki hemşire 5 cm olmuş dedi sonra sancılar artık 1 2 dk da geliyodu ama ben oldum bittim o arada ayağa kalkmak yatmak istemiyodum akşam 11.45 de geldi suyum sabah 6.30 a kadar sancı çektim siz siz olun evde acilmaniz bi kere 7 8 cm olmadan gitmeyin hastaneye yada sürekli ama sürekli hareket yapın aćilma olsun diye bide elinizden geldiğince suni sancı almayin onun verdiği acı daha kötüymüş öyle duydum ben gine kendi sancımi çektim ama sabaha kadar açılmam 10 cm oldu. Hemşirenin biri geldi 6 gibi en son açılmaya bakarken sancimin 100 u gördüğünü farkettim ondan sonra doğumu başlattı zaten oda doğumhane haline geldi Her şeyi hazırladılar ama bana ıkınma hissi geldi artık ebe hemşire doktor hepsi odaya geldiler bana nasıl ıkınmam gerektiğini söylediler ama o kadar halsizlesmistim ki ıkınırken çok zorlandım sonra doktor gelsi o beni sakinleştirdi ıkınmam konusunda sonra 3 ikinmada kızım dogdu şükürler olsun . Şimdi taburcu olduk koyun koyuna yatıyoruz. Bu arada çam ve sakura şehir hastanesinde yaptım dogumumu 🙂 sormak istediğiniz şeyler varsa yazabilirsiniz 🙃