KurtSedaa Kizlar merhaba serklajlıyım bugün enfeksiyon için fitil kullanirken dikiş elime değdi normal mi yardimci olabilirmisiniz
C_ongun91 KurtSedaa merhaba. Dikiş zannetmiş olabilirmisiniz? Çünkü o kadar aşşağıda olması imkansız. Bende serklajlıyım, ikiz bebeklerim. Sabah akşam kullanıyorum progestan.
QOH KurtSedaa enfeksiyon için nasıl fitil verdi? Benim de geliyor elime hatta ilk tırnağıma geldiğinde anlamadım asıldım biraz sonra anladım dikiş olduğunu 😅
QOH C_ongun91 imkansız değil benim ilk dikişim orada ikincisi daha yukarıda elime geldi doktora sordum vajinan kısa olduğu için eline gelebilir dikkat et dedi.
Emili- C_ongun91 sizde de tuvalette çıktığınızda bebeğin hemen aşağıda hissediyor musunuz sanki rahim ağzından çıkacakmış gibi oluyor muydu
C_ongun91 KurtSedaa içinizi rahat tutun. Biz riskli gebeler aklımız fikrimiz dikişlerimizde ve bebeklermizde olduğu için öyle hissetmişsinizdir. Haftalar ilerledikçe biraz kendinizi rahatlatıcaksınız ama endişe hiç geçmicek sanırım😊
C_ongun91 QOH yapısal bi durumsa tabi bişey diyemem ona. Ben doktoruma sorduğumda mümkün değil dedi bende ilk defa sizden duydum😊
QOH C_ongun91 büyük ihtimalle yapısal çünkü dikişi atarken zorlandığını söyledi içerde hareket edemediğini,15-20 dk’ya odaya getiririz demişti ben bir saatten biraz fazla kalmışım.
C_ongun91 Emili- yok hayır aşşağıda hissetmiyorum. Sadece ilk haftalarda biraz baskı hissettim ayağa kalktığımda şuan oda geçti. Ama ne zaman bir sızlama hissetsem hala dikişlemi alakalı acaba diyorum ve o pskoloji hiç geçmiyor.
QOH Emili- bu hissiyatın da dikişin atıldığı haftayla alakası var.Benim geç atıldığı için ve ilaçlara rağmen kapanma olmadığı için bebek dikişlerin üzerinde duruyor,tekme attığında ya da doğrulurken zorlandığmda,tuvalette dikişlerimi hissediyorum.
C_ongun91 Aysemin54 valla henüz o kadar ileri haftaları göremedim ama benim ikiz olduğu için sezeryanla doğum olacak. Zannediyosam sezeryan esnasında alır. Normal doğum yapacakların muayene esnasında alınıyomuş.
AnneBebekMutluluk Aysemin54 benim ilk gebeliğimde serklaj vardı 23. Haftada enfeksiyondan dolayı bebeği almak zorunda kalmışlardı normal doğum sırasında alıyorlar dikişi hiç bir şey hissetmemiştim korkulacak bir şey yok yani☺️