Merhaba öncelikle 💕bu benim ikinci doğumumdu ilk dogumumdan dolayı korkularım vardı.ilk doğumda günüm dolmuştu ve hiç açılma sancı yokken suni sancıyla başlamıştı doğumum.hareketsiz bir hamilelik geçirdiğim için mi bilmiyorum zor bı doğum olmuştu.dogum sonrası dikislerim çok daha kötüydü bir ay oturamamistim birde hemoroid eklenmişti hergumu ağlayarak geçirmiştim.ikinci hamileliğim de tüm evimi kendim temizzledim 9 ay boyunca 4 yaşındaki kızımı mecburiyetten geceleri kucağıma almak zorunda kaldım doğum yapacağım güne kadar.yuruyus yaptım son günlerde hurmayı çok yedim suquat yapmaya çalıştım 38+5de gece sancılarım başladı ama düzensizdi.sabah doktorum a mesaj attım gel bı bakalım dedi.gittim 3 cm açıklık var ama ilk doğumdan olabilir dedi. Nst ye bağlandım benim sancılar o an biraz daha şiddetlendi.doktorum şiddeti iyi ama düzensiz dedi.on beş dakika sonra bı daha bağlandım bu sefer evde olmayan şekilde düzenli ve şiddetli sancılarım vardı.doktor yatış verdi ben gidiyorum gece gelirim dedi.biz eşimle inanamadik olmaz herhalde falan diyoruz çok zorlamiyordu çünkü.☺️sonra şiddet arttı dakikalar azaldı sancılar arası ben duşa girdim o arada ebe gelmiş ve muayene için dogumhaneye çağırmış beni çıktım 22 de dogumhaneye gittim 6 cm açıklık vardı suyumu patlattılar biraz iteklemeyle falan bı baktım doktorum geldi kıyafetlerim geldi doktor ikin demeye başladı dördüncü ikinmamda bebeğim kucagimdaydi saat 22.22 ve bebeğim kucağıma gelir gelmez mucize gibi tüm sancılarım dinmisti.cok şükür kesi ve yırtılma yoktu iç kısma üç dört dikiş attı sadece doktorum bebeğim kucagimda dogumhaneden çıkıp odama kendim yürüdüm.esim beni ayakta ve bebegimizle görünce şok olmuştu ve mutluluktan agladi.cok şükür gece bebeğimin tüm ihtiyaçlarını kendim kalkıp karşıladım.eve geldiğimde de yardıma hiç ihtiyacım olmadı çocuklarımla kendim ilgilenebildim.
Benim tavsiyem bol hareket etmelisiniz hamilelikte doğum sırasında cooook faydası var .
Herkese kolay doğumlar diliyorum 💕