Bebegim4 Kızlar 17 haftamızın içindeyiz pco var bende doktor 3 ay kesinlikle dioformin kullanman gerekli demişti şimdi kendi doktoruma gidemiyorum kanamadan dolayı annemin yanında başka şehirdeyim o bakıyo buradaki doktor asla hiç içilmez diyo kendi doktorum içilir demişti gebelik sürecinde yani 9 ay dioformin kullanan var mı bir önceki gebeliğimde 9 ay kullanıcaksın demişti şüphede kaldım farklı farklı konuşuluyor sürekli
Tusami Bebegim4 canım şöyle bir şey diyebilirim ben hamilelik planlıyordum öncesinde doktora gittim kullandığım ilaçları sordu diaformin dedim ,bırakayım mı dedim yok kullan hatta doğurganlığı arttırır dedi.Ama sen bi şekilde doktoruna ulaş birisi kullan der sonra bişey olur Allah korusun onun vebali büyük, doktorum bana öyle demişti ama hamile değildim henüz.
Minnak-kalbim Bebegim4 kesinlikle kullanmaman lazım canım hamile kalınca birakiliyo unsilin direnci için veriliyo dokturum ,5 , haftalıkken birakmisti teyzem şeker hastası direk doktor biraktirdi düdük falan ettiriyor korkutmak istemde içme kesinlikle aç karna dahileye gidin bı isterseniz kan tahlili ne göre yardımcı olur
Bebegim4 Tusami aradım mesaj attım dönüş yapmadı ama korkum şu ki ben daha önce hamileliklerimde kullandım bıraktırdı ünsiline geçtim bebeğimi kaybettim şimdi çok korkuyorum
Tusami Bebegim4 peki içmezsen ne olur? Kusura bakma bilmediğimden soruyorum , ben insülin direnci için içiyordum, hala içiyorum , içmesem mi şimdi bende tedirgin oldum, Perşembe günü doktoruma tekrar sorayım
Bebegim4 Tusami üniversite de doçent doktorum kesinlikle ilk 3 ay hap içmem gerektiğini söyledi bende devam ettim korkmadan ama şimdi 16. Haftam da bitti zararı olur bebeğe diye korkuyorum ama eski konulara baktığımda sitede 20 hafta doğuma kadar kullananlar olmuş hiç bir sakıncası ypk diyolar eğer sakıncası olsa ilk 3 ay neden içtirsinler anlamış değilim bende anlamadım açıkçası ama ünsilin bana hiç yaramıyo dengemi bozuyo resmen
Bebegim4 Minnak-kalbim ben 16 haftamı bitirdim doktor düşük olmasın diye verdi zaten bir sıkıntı da görmedik hamd olsun ama şimdi dediği zamanı geçtik ondan dolayı
Selma_aygun Ben de pco luyum gebelik öncesi sürekli kullandığım bı ilacti gebe kalınca bıraktırdı Dr um
Bebegim4 Selma_aygun bana da düşük riskini azaltır diye kullandırdı şimdiye kadar ama sabah şekerlerim yüksek ona ünsilin verdi endokrin korkuyorum bırakırsam bebeğe zarar gelir mi diye siz 4 haftalıkkken mi bıraktınız
Selma_aygun Bebegim4 Dr unuz kullanmayı onermisse kesinlikle kullan bırakma biz onlardan daha iyi bilkcek değiliz onlar okulunu okumuş tecrübe sahibi insanlar ben gebeligi öğrendiğimde 3 haftalikti zaten ondan önce bırakmıştım Dr um stres yapiyosun kafana takıyorsun bı sure ilaçları bırakalım demişti yani gebelikten 1 ay önce diyim bırakmıştım
Bebegim4 Selma_aygun bana dediği süre 3 aydı ben 17. Haftamın içindeyim ama ulaşamıyorum kendisine şimdi başka şehirdeyim endokrin doktoru hap kullanılmaz ünsiline geçelim dedi bilemiyorum o yüzden birde bebeğe kilo yapmıyormuş onu da duydum bilemiyorum ne yapacağımı açıkçası
Selma_aygun Bebegim4 olmadı ikinci bı Dr a daha görün bulunduğun yerde ona göre bı yol izlersin içinde rahat eder
Bebegim4 Selma_aygun annemlerin burda takibe gittiğim doktor ünsilin geçmek uygun dedi sıkıntı olsa bıraktırmazdı galiba dimi
Siyahbeyaz03 Merhaba ben hamile kaldgimda doktor hemen diaformin birak demisti ya her doktor farklimi dusunuyor bu ilac konularinda