Meehaba arkdslar burdan daha önce birçok kişinin hikayesini okudum banada yazmak nasip oldu sonunda ben zor hamilelik sureci gecrdim ilk 4ay mide bulantisi kabizlik mide siskinligi cektim sonrasinda bacak arasina girip çıkan bir ağrıyla 7aydan sonra ise agirlasmaya erkn basladm benim. Ic karnim yoktu ne varsa disardaydi baya buyuktu normale gre hareketlerim smdiden kisitlanmsti mesela 1saat yurudysem yada ayakta kaldıysam sonrasi nefesim tikaniyordu sanki elim. Ayagim halsizlesiyordu yada belim ağrıyordu 1ay sonrasi daha kötü nerdryse hic yuruyemez duruma geldim yatamiyordum desteksiz yatakta dönemiyordum bile ama bebegim ve ben gayet saglikliydik hamileligim zor gecti neyse ben doktor 38+4de gun verdi dogumum icin 37 haftalikken kontrolumde kotuydum dediğim gbi yurucek durumum bile yoktu doktr beni ole grunce oda sasrdi ve ultrasondan bakti bebek normal, acaba acilma oldumu diye kntrol etti bakti yok sonra nstye bağladı bakti oda normal. Bir hafta daha bekleyelim dedi zaten dogumada bu arada 2hafta vardi hersy normal karnin hep one dogru oldugu icin bebekte buyudu o seni sikintiya düşürüyordur dedi haftaya tekrar gel kontrole dedi ama normal haftasi olmadan 2gun öncesi gel dedi ogunde gttim yine gecenkine gore durumum iyiydi en azindan ayakta duruyordum nstye bağladı ve sanci cikti bu sefer doktorum hemn alicaz bebegi dedi normal konttole gtmistim sasrdim eve gidip geleyim dedim izin vermedi esin gtsin yada birine soyle esyalarini alsin dedi korku heycan hersy basladi hemn annemi aradim esim. Gtti annemi alamaya beni hemen dogum haneye alıp hazrlamaya basladilar ve ameliyathane aldilar cok sukur kokrktugum gbi olmadi belimden igne vurmak icin egdiler beni zaten bunun icin size destek veriyorlar ve hic acimiyor sonrasinda ise bacaklarinda karinclanma uyusukluk hissedecesin dediler sonradan dokunmalari hissedecksin ama aci hissetmiceksin dediler okdr korkuyrdumki aci duyucam diye ama gercktende doknmalari biliyrsun ama kesinlikle aci hissetmiyorsun ameliyat basladi basimdaki ebe yada aneztezi uzmani bana devamli bilgi veriyor iste kestiler smdi karnına baski yapacaklar bebegi alabilmek icin felan neyse mideniz karniniza baski yapacağınız zamn bulaniyor ama soyledinizde aninda mudahale yapiyorlar ve geciyor sonra kizimin sesini duydum cok sukur hemn sarip bana gstrdiler ve onu aldılar disari benim. Dikisler surdu bi 20dk kadr sonra odamiza ciktik cok sukur ikimizde iyiydik tabi benim biraz agrim vardi ama okdr olacakti artik snrasnda bebegi emzirmem kolay oldu cok sukur mememi sutum hemn gelmedi tabi bebegime mememi tutrmakta zorluk yasadik ama oda normaldi tabi cok az geliyordu sutum ben endiseliydim ama annem ona yetr o diye destek cikiyrdu devmli emzrdim ameliyat sonrasi 1. Gun sutum biraz daha fazlalasti bu arada yara olsmasin diye kisin yaptığım ayva jeli suruyrdum her seferinde ve gogs koruyucumu takiyrdum ama yinede yara oldu hemn gogsum bu arada depent ve pijama takimi deilde gecelik cok rahat arkdslar hem depentinizi degstrrken hemde wc ihtiyacınız icin gecelik tercih edin biz hastanede 48 saat kaldik cok sukur pozitif bir dogum gecrdim darisi tum hamilelere bu arada devlette dogum yaptım doktorumda ebelerde ilgi alakada gercekten ozel hastaneden farki yoktu ve bizim burdaki ozel hastaneden daha iyiydi hatta :) biraz uzun oldu atladigim seyler varmi bilmiyrum merak ettiğiniz hersyi sorablrsiniz :)