Kızlar ben plasenta previayım. 34. Haftamdayım. Hem devlet hastanesi olan Zeynep Kamile hem de özel bi doktorum var ona gidiyorum kontorullerim için. Salı günü Zeynep Kamilde kontrolüme gittim nst ye aldılar beni ve sancı çıktı. Sonra 2 gün hastanede yattım doğum olursa falan diye sürekli kontrol ettiler. Bazen canımı gerçekten çok yaktılar ve yapayalnızdım içerde eşim kapıda bekledi 2 gün boyunca. Çok üzüldüm yanımda olamadığı için çok ağladım. Dün taburcu olunca ben burda doğurmıycam diyip özeldeki doktorumdan randevu aldım. Doğumum riskli olduğu için yapabilirim kesin diyorsa orda doğurcam diye. Bugün gittik o da sanki hiç bir şeyim yokmuşcasına 38 i bekleyelim o zaman alalım falan dedi. Yani zeynel kamil bile riskli olduğu için 36. Hafta almayı düşünürken bu doktorun da bu kadar rahat olması beni huzursuz etti açıkcası. Ne yapcam ben nolur akıl verin bana… Sizce özel mi yoksa devlet mi?
Zeynep kamil dez avantajları; eşim yanımda olamıyor ve canımı bazen çok yakıyorlar.
Özel doktorun dez avantajları; acil bir durumda kan bankası yok, plasenta previada kan kaybı riski yüzünden 36 37. haftada doğum gerçekleştirilirken 38. haftada gerçekleşsin demesi.