Minanin_Annesi Kızlar haftaya sezeryan olacam tam olarak günü belli değil ama size sormak istedim 😊 öncelikle sezeryan fikrine zor alıştım korkuyordum hamileligimin başından beri. Hep normal olsun istedim bunun için araştırdım ona gore hazırladım kendimi. Ama mecburi olmak zorundayım. Şimdi sezeryan yapmış anneler yazar mısınız siz de benim durumumda olanlara da yardımcı olur. SeZeryan nasıl oluyor nasıl ilerliyor ameliyat sırasında ? Spinal epidural farkları ne ? Hangisini tavsiye edersiniz Ameliyat öncesi ve sonrasi nelere dikkat etmek gerekiyor ? Ne yemeli ne icmeli? Süt un hemen gelmesi icin neler yapmalı
Werwe Minanin_Annesi bn 6 sene once genel oldum ama pişmn oldum 20 gün snra dogumum var epidural olacak spinal norml dogum ypnlar yptrıo die biliyorm sütün glmesi için rezene cayı duş ve duş ta masaj enn iyi yontm bide bol bol su ve kayısı kurusundan hoşaf için
Aslihan Minanin_Annesi 33 gün önce sezeryan yaptım bende hep normal istiyordum fakat bebek iriligi yüzünden sezeryan oldum sabah ağlayarak gittim hastaneye çok korktugum için fakat ameliyathaneden gülerek çıktım hiç düşündüğüm gibi olmadı hiç bişey. Spinal epidural oldum her iki işlemde uygulandı yani. Kayısı hoşafı içtim çok işe yaradı gaz cikarmada fakat gaz çıkardıktan sonra içmeyi bırakın çünkü bebeği ishal ediyor.
Gamze06 Minanin_Annesi bende sen gibi normal doğum istiyordum çok mecburi ve erken doğum oldu sezeryanla. Spinal oldum ben doktorlar genelde spinal yapıyor eğer bi sorun yoksa. Sezeryan olduğun ilk gün katı şeyler yemiyorsun sıvı tüketiyorsun ve bol su içmen gerekiyor. Bol bol yürümeye çalış daha çabuk toparlıyorsun. Ben süt olsun diye anne çayı içiyordum aktarlarda satılıyor içinde rezene kimyon kuşburnu vs bi sürü karışım var iyi geldi bana ve sade tahin helvası yedim hep.
iko58 Ben sezeryanla doğum yptım 5 gün oldu. Korkucak hiç bir şey yok. İlk gün biraz ağrılı evet ama ona göre sürekli serum ve ağrı kesici ypıyorlar. Tavsiyem ağrı olsa bile bol bol yürümeye çalışmak. Ben yeme içmeye başladıktan sonra kayısı hoşafı içtim ve hala içiyorum bu yüzden gaz sorunu yaşamadım. Süt evet sezeryanın en büyük problemi. İlk iki gün gelmiyor benim daha yavaş yavaş gelmeye başladı. Mama takviyesi Yapıyoruz ama humana nın çayı işe yarıyor ayrıca süt hapı veriyorlar üç öğün. Yani arkadaşlar hiç korkmayın meleğinizi kucağınıza alınca ağrı acı kalmıyor onun kokusu her şeye bedel. Hepinize hayırlı doğumlar 🤗
Minanin_Annesi iko58 Yemeye içmeye hemen başlanıyor mu kayısı hoşafı suyunu mu icelim kendisini mi yiyelim pek sevmem de🙈 Süt hapını ilk defa duydum Göğüs pompasina ihtiyacnz oldu mu
B8use iko58 hastaneden eve gelince merdiven cikabildiniz mi dogumdan sonra . Benim ev 5 katta asansor yok calismiyor daha acaba cikabilirmiyim merdiven
Minanin_Annesi Werwe Teşekkürler öneriler icin😉 Şimdi kayısı mevsimi mesela taze kayisindan da olur galiba
iko58 Minanin_Annesi ben genel anestezi olmak zorunda kaldım. 4 saat sonra su,sıvı 6 saat sonra da yemek verdileri. Kayısıları yersen daha iyi olur tabi ama ben de sevmediğim için sadece suyunu içiyorum.
iko58 Minanin_Annesi sadece tirle aldım el pompası sol göğsümü tutuyo sağ tarafı tutamıyor onu sıkıp veriyoruz. Bence pompaya gerek yok hastanede verdiler ama zaten ilk iki gün süt gelmiyor boşuna canını yakmanın anlamı yok çocuk doymuyor her halukarda sarılık olmasın diye mama veriyorlar
Werwe Minanin_Annesi süt hapı bnde şimdi duydum cnm hoşaf daha etkili cunku suyuna geciyor içindeki maddeler bide süte cok etkili oluyor süt gelimi bünyeye göre cnm ilk gün blki acılsın kanallar die gerekebilir bnm ki glmişti ama azdı duşta annm sıcak suyla masaj yptrdı duştan cıkınca buyuk bardak rezene cayı içtim uyudum bi klktım valla dolmuştu cok şukur sorun yasamadım bn rezenede cok etkili oluyor
Werwe Minanin_Annesi cnm bakliyatcı ve aktarlarda kuru kayısı var ondan alıp ypsan daha etkili olur bn memleketten getrtecm annm gelecek burdakilere alışkın degilim
Ahugozlu 22 gunluguz. Epidural Sezeryan oldum. Ki tavsiye ederin Epidural. Bebegi gormek Cok hos. Birde tavsiye. Telefon Alin yaniniza ameliyathanede ceken bulunur. Cok guzel fotolarimiz var. Ameliyat kisa surdu. Sonra beni odaya aldilar. Kanama icin karnima basip Bez koydular. 5-6 Saat sonra giydirdiler. Ilk kalktigimdaki aci dayanilmazdi. Cok Anladim. Ikinci kalkisimda oyle sonra yavas yavas yurudum. Bebegime mama verdik 10 gun kasikla. Bi hafta kadar mememi ancak tuttu. Kolostrum sktim sagdim damla damla da olsa verdim. Sutum Cok degil. 10.gun Sonunda biberon aldik. Once emziriyorum sonra mama veriyoruz. Ne yesem icsem artmadi Sutum. Ama Pes etmiyorum. AZ da olsa gitsin midesine. Muhtesem Bisey. Rabbim herkese saglikla bebegini kucagina almayi nasip etsin.
Gfrn Ahugozlu canım söylediğim karışımı içersen hem sütün çoğalır hem de gaz sorunu olmaz bebeklerde gaz anneden geçiyor sonuçta Rezene Tane kimyon Tane kişniş Anason Hibiskus Hepsinden 100 gr karıştırt aktardan günde 2 bardak iç
MerveKontakay Ahugozlu benimde çok gelmiyor malesef 2. Gündür bir çay deniyorum milk tea diye aktarlarda satılıyor herkes sütü fışkırtıyor demişti galba biraz arttırdı benimde dene istersen
ozlmysyn Aslihan dokunuslari hissettinzmi ? Amaliyat sonrasi dayanilmaycak bi acimydi yasadigiz benimde cumartrsi gunu korkuyorm
fatto83 5 yıl önce sezaryen oldum.. 33 haftalik hamileyim tekrar sezaryen olcam.. korkulacak gözünüzde buyutulcek birsey değil.. evet ameliyat oluyoruz. Ağrımizda oluyor. Ama katlanilmayacak bir durum değil. Özellikle ilk ayağa kalktigimiz zaman ağrı oluyor. Ama inanin katlanilmayacak bir durum değil.. yoksa kimse ikinciye ucuncuye cesaret edemezdi.. zaten ağrı kesici veriliyor belli aralıklarla.. Kahve icmenizi öneririm.. baş ağrısı yapmasın diye.. tuvalet ihtiyacınızı rahat yapmak için yanınızda kuru kayısı götürüp atistirabilirsiniz. Spinal oldum. Belden iğne ile uyusturulup.. ağrı hissetmiyorsunuz. Sadece dokunuşlari hissediyorsunuz. Zaten bebeginiz hemen çıkıyor. Sonrasi ise çabuk ilerliyor. Dikisle acilan yer kapaniyor. Pansumaniniz yapılıyor. Sizi odaya götürüyorlar.. bebeginize kavuşunca hersey unutuluyor. . Ağrılar bile göze batmiyor. . Sağlıcakla inşallah kucagimiza alırız yavrularimizi..
Mosimosi Doğumdan 5-6 saat sonra acıdan öleceğinizi sanacaksınız ama ölmüyorsunuz arkadaşlar, kendinizi bırakmayın 😁 Baş ağrısı olmaması için bol bol bitter çikolata ve nescafe tüketin. Gazınızın olması çok kötü, dikişlere baskı yapıyor, kayısı suyu veya kompostosu için bundan kurtulmak için. Kilot hasta bezlerinden alın, sık sık değiştirin yoksa iltihap olursunuz. Yapamam edemem demeyin, yürümeye zorlayın kendinizi, çok zor ama buna mecbursunuz yoksa normal hayatınıza dönemezsiniz.
Ahugozlu Bu Arada Evden Kayisi uzum incir hosafi goturdum. Corba ictikten sonra hosafi ictim ki biraz daha gotursek iyimismis. Onu da kaldirdiklarinda agliyor oldugum icin corbasi hosafi kardesim icirdi. Ama korkmayin. Sezeryan olucaksa Epidural olun. Ama Sunu kimse soylemedi Bana. Ilk ayaga kalktigimda aci dessert vericiydi. Ama herkeste oyle olmuyormus. Anlasilmaz yasanir arkadasim bu evlat aski...
Zeynepeymen Ahugozlu bende kızımda genel anestezi oldum dediniz gibi o ilk kalkma anlatılmaz yasanır sanki beldem asanız yatakda kalms gibi o derece kötü allah hepımızjn yardımcısı olsn ogluma hamıleyım spınal ıstıorum inş ii gecer bunda
MerveKontakay Minanin_Annesi 16. Gün önce genel sezeryan oldum aslında epidural çok istiyordum mecburi genel oldum iyi ki de genel olmuşum o stresi bile yetti içeri girerken😂 Ve bence çok daha rahatmış genel hop uyudum uyandım oğlum kucağımda sonrasında sadece 3 günlük bir zorlanma var onun dışında 1 haftada normal yaşantıma tamamen döndüm süt hemen gelmeyedebiliyor benim gelmişti ama çok azdı süt arttırıcılar komposto ve bol su malesef bebeğim 36 haftalık doğdu ve meme reddi yaşadığım içinde sütüm artmadı sağdım verdim şuan gece uyku sersemiyken verebiliyorum öyle emiyor ama benim durum farklı 😬 Bol su için süt için yeterli ve sürekli emzrin
Sedacengiz MerveKontakay canım bende genel olucam peki iğne olmuyor demi genellerde. Birde şey 🙄 vajinayı felan görüyorlar mı 😂 yoksa kapalımı
Ahugozlu Gfrn deneyeyim. Mide alt ust oldu Zaten. Rezene Humana kagidi suyu hurma badem ceviz yesillik yulaf su neler neler Hepsini gunluk tuketmeye calisiyorum. Bi Kere falan gunde sagiyorum Ne kadar diye Ikisi 30 ml gecmiyor.
melike0710 Gfrn canım ben söylediklerini aktardan aldım 2 gün önce sezeryanla doğum yaptım yapılışı nasıl? direk kaynar suya atıp ıhlamur gibi mi demlencek???
Nidaa34 Sedacengiz iğne illaki oluyor.Diğerine gelince evet maalesef görüyorlar ama o an onu düşünemiyosun 🙂
MerveKontakay Sedacengiz valla gayet heryerini görüyorlar😂 Asistanlar giriyor çıkıyor falan ben çok utanmıştım 😂😂 İğne yok bir damar yolu açılıyor yukarda zaten hastaneden çıkana kadar o damar yolu kalıyor 😬