Havva5853 Merhaba, özel bir okulda sözleşmeli olarak çalışıyorum. Bu ay sözleşmem bitiyor ve gebe olduğum için seneye devam edemeyeceğim. Bu yüzden bugün müdür bey istifa yazmamı istiyor. Doğum parası alamayacağım. İşsizlik maaşı alabilir miyim ??
Mlk12 Havva5853 kesinlikle istifanı yazma. İstifa ettiğin an tüm haklarından vazgecmıs olursun. İşsizlik maası da alamazsın
Merveee6 Havva5853 hayır alamazsın onlar seni çıkartması gerekiyor ve orda 120 gündür sigortalı olman toplamda da 600 gün sigorta priminin dolması gerekiyor
Havva5853 Merveee6 prim şartlarını sağlıyorum yani yaklaşık 6 yıldır kesintisiz çalışıyorum ama istifa durumu kafamı çok karıştırdı?
Havva5853 Adalina09 sigortamla alakalı herhangi bir sorun yok sadece istifa durumu kafamı karıştırıyor?
BorasMom Havva5853 istifa yazdığınızda işsizlik maaşı alamazsınız kovulma şartı var arkadaşım alıyordu evlilik için çıktığında işyeri patronları çok iyiydi kovuldu gibi gösterdiler ve 8 ay işsizlik maaşı aldı ve belirli bir prim günü ödemesi olması gerekiyor
Papatya-34 Havva5853 eğer firma seni çıkarırsa alabilirsin ama kendin çıkarsan firma ile anlaşırsın çıkış kodunu ona göre yaparlar alabilirsin işsizlik
Adalina09 Havva5853 para alamayin diye yapiyirlar çünkü bı kaç kişiden daha duydum markette çalışıyormuş patronu istifani yaz demiş burdakilerde sakin yazma kendi çıkarsa tazminat hakkın olur dediler kadın istifa etmedi doğum parasını da aldı
Hilal-95 Havva5853 istifanı yazma işten çıkarılmak yasak sen istifa edersen eğer şuanda kesınlıkle alamasın maaşını ben aldım işten çıkrıldı gösterildim evlenirken şuanda pandemi destek parası veriliyor oyuzden işsizlik alamasın canm sakın öyle bi hata yapma
nevamm1 Havva5853 istifa edersen alamazsın sakın verme işverenin çıkardı olarak göstermesi lazım şuanda isten çıkarılma yasak olduğu için senin istifa vermeni istemistir hiç bir hakkın kalmaz maalesef tazminat, işsizlik ödeneği alamazsın canım
Patatesimmm Havva5853 istifa edersen işsizlik maaşı alamazssın hangi iş yeri olursa olsun şirket sizi kovdu olarak gösterirse maaş alırsımız
nevingny Havva5853 sizi 5 kodu ile çıkış yapmasını söyleyin. Yoksa diğer türlü hiç bir şekilde hakkınız olmaz. Bunu isterseniz tazminat hakkınız olacağı için sizden alacak verecek yoktur kağıdını imzalamanızı isteyecektir. Bunu imzalayın hem doğum parası hem de işsizlik alma hakkını sağlıyorsanız alırsınız
Bervann Havva5853 kafanı karıştırmak istemem ama Aralık ayında evlilik sebebi ile istifa ettim kendim 179 i aradığımda işsizlik maaşı hakkın yok demişti ama ben istifadan sonra başvuru yaptım 6 aydır alıyorum maaş ve 2 ay daha alicam
citlenbigim2212 Havva5853 kasım ayında hamile değildim çalıştığım yersen istifa ettim işsizlik maaşı bağlandı bence arayıp öğrrnmen daha iyi olur
Sevil_mavi Havva5853 doğum parası konusunu iyi araştırın bence sigortayı arayıp. Belki alırsınız. Ama istifa ederseniz işsizlik maaşı alamıyorsunuz diye biliyorum. Kurumun sizi çıkarması lazım yinede bir araştırın