moms46 Bu birazda sizin elinizde; özellikle de eşiniz arkanızda duracaksa; ailesine sizi ezdirmiyorsa; kibarca istemediğinizi belirtin. Mesela gezmeye gideceğinizde evden çıkmadan önce arayın ailesini, ne yapıyorsun anne/ baba, bizim biraz işimiz var dışarıda bir şey lazım mı gelirken alalım diyin, onlar ne işiniz var diyince; uzun zamandır hiç başbaşa bir şeyler yapmadık, biraz gezelim, aile olduğumuzun tadına varalım dedik eşimle diyin. Size kız kardeşini de gönderiyim diyemez haliyle. Baktınız onu da diyor, anne biraz başbaşa vakit geçirmek istiyoruz, daha sonra yine birlikte gideceğimiz günler de olur Allah’ın izniyle. Bebek gelince hiç yalnız kalamayacağız eşimle, biraz özel zaman ayrılalım kendimize olur mu, bir şey lazım mıydı anne, ben onun için aramıştım diyin uzatmayın muhabbeti. Nereye gideceksiniz mi dedi, plansız gezeceğiz belli değil anne bir çıkalım, içimizden nasıl gelirse artık nasip diyin. Kaçta gelirsiniz mi dedi, kesin bir saat belirlemedik diyin. Yemeğe gelin mi dedi söz veremiyorum anne, size şimdiden afiyet olsun. Bunu da her daim sürdürün. İki güne bir de gitmeyin, biraz yorgunum evde kafamı dinlemek istiyorum, akşam yemeği de eşimle başbaşa evde yiyeceğiz diyin geçin. Surat asarlarsa da daha az gidersiniz, laf edip tartışma çıkaracak olurlarsa yine çekinmeyin. Ben sizi kırmamak için kibarca konuştum ama ben bir kişi ile evlendim, sanki sizin evin içine gelin gelmiş gibi davranmamı beklemeyin, benim ayrı bir evim ve ayrı bir ailem var, yeni ve ayrı bir aile kurduk, sizi de eşimin ailesi olarak seviyorum, misafir olarak zaman zaman gelip giderim ama lütfen her gün beklemeyin diye bu durumdan rahatsız olduğunuzu söyleyin. Bazen söylemeyince saf sanıyor ve yönetmeye çalışıyorlar.