Senemunlu humasultan3443 ilk gebeligimde 2 defa gittim:) 2. Gebeligimde tetanoz olmadim daha henuz gitmedim haftaya gidicm 35 haftaligim dusun artk 😃 herkes hersehi cok iyi bilio
humasultan3443 Senemunlu gerçekten bilmedikleri mesele yok maşallah ben anlamıyorum neden her ay çağırmışlar da onlarda gitmişler
Cansuufyucee Seylan gebeliğinizi 12. Haftaya kadar bildirmek gerekiyor yoksa ebeden ve doktordan para kesiyorlar siz bildirdiniz mi ?
Eylulunannesi-2 humasultan3443 ben aşılar dısında gtmedm :) ebe bsey olursa aryor konusyoruz kapatyor bi ugra dedi gene gtmedm 37 hafta oluyorz. Saglık ocagı braz mesafeli ha diyince gdlmyor o yüzden cognlkla gtmedm kontrollerni aksatma yeter bence
Ozgu_momy humasultan3443 Aynen öyle beni de dediğim gibi 27. Haftamda aradılar sıkıntı yapmayın , bazı anneler özel hastane takipli ise tahlilleri sağlık ocağına veriyorlar hastaneden ücret çıktığı için o yüzden daha sık gidiyor olabilirler aksi taktirde sağlık ocağının bir gebeye sunacağı imkan tansiyon kilo idrar tahlili kan tahlili ve fetal dopler ile kalp atışı dinlemekten başka bir şey değil .
humasultan3443 Ozgu_momy Bugün gittiğimde ebe tahlil falan yok çağırdığım tarihte gelirsin yeterli olur dedi insanlar mı doğrusunu yapıyor her ay giderek anlayamadım
humasultan3443 Nesityyy öyle bir tepki veriyorlar ki aaaa olur mu öyle gitmen lazım takiplerini yaptırman lazım diye insan kendinden şüphe ediyor ben iyi bakamıyor muyum dikkat edemiyor muyum diye
Nesityyy humasultan3443 milletin ağzı boş değil ki canım.. Takma sen sana dedim gibi ben daha gitmedim kaç haftalık oldum 😄takmıyorum bile kafama 😄😄kendi doktoruma gidiyorum ya o daha önemli 😄😄😄
Senemunlu humasultan3443 2. Gebeligim hic her ay cagirmadilar. Bir ark var hatta oda oyle . :) anlamadm bendr
sumeyraballl humasultan3443 bakma güzelim sen onlra bn kayıt açtrmk için gtmştm birde doktorumn istediği testleri yaptrmk için gttm 11 haftalğm 20. Haftamda aşı olmam için gün verdi her ay gidip napıckmşn
PelinAtes humasultan3443 ben sadece bir defa gittim sadece gebelik degerime bakmak için kan verdim betaya bakılsın diye. Başka hiç vermedim bile. Gerek yok çünkü. Ebem de dedi ki hatta gelmeme gerek yok hatta gel git yapma deyip d vitaminimo bile vermedi bunu şu haftada başla. Yirminci haftada gel aşını yapalım dedi. Bu kadar. Devlet kontrolunda olsun diye kayıt tutuyoruz yoksa hiç gerekli değil bı sorunun olursa ara beni dedi. Bı de korona var riskli bişey gelmen dedi
PelinAtes Torba torba ilaç kullanmayı takviye kullanmayı bişey zannetmesinler hiç. Şu zamanda doktora sağlık ocağına gitmek iyi bişey değil hayatım hiç canınızı sıkmayın valla bende öyle sandım başta hatta kaynanam sağolsun kafama sürekli böyle şeyler sokuyor ama ben farkındayım izole durumda olmak en iyisi
gulin-35 humasultan3443 yoo her ay saglık ocagına gıtmen gerekmıyor kayıt yaptırdıysan tetenoz ıcın arıyorlar gıdıyorsun o kdar ozel bı durumun yoksa ben ıkımayda bır kendı ıstegımle gıttım kan tahlıllerımı yaptırmak ıcın oda
Krtalzyn humasultan3443 sağlık ocağında bi işin yokki kan idarar tahlili alıyorlar oda bence boş ama bazen yanma olur bişey olur ben kendim gidip kan vermeye geldiö diyip test verip geliyorum yani onlar çağırmıyolar
Pinarrsu Saglik ocaginda ilk kan verdigimde not aldilar bilgilerimi, sonra tatli bir hemsire, ara ara ariyor, bende doktorumun verdigi bilgileri iletiyorum o not aliyor, illa gel demiyor. Ama onlarinda takibi acisindan ara ara aramalari normal bence:)
Serapem humasultan3443 yahu ne alaka her ay gidecekmissin sen gitsen onlar bakmaz zaten her ay oyle bisey mi var allasen toplasan 3 kez çağırıyorlar o kadar taş çatlasın 4 olsun daha da gitmene gerek yok kan idrar tahlili ister doktorun o an gider yaptırır gelirsin hepsi bu😇
Esssmom humasultan3443 18 haftalık hamileyim bir kere gittim sadece o da ilk öğrendiğimde kan verip kesinlestirmek için. sonrasında da ebe aradi kalp atışını duydunuz mu diye o kadar. Daha da ne arayan var ne soran ben de gitmiyorum
CansuDRY humasultan3443 Ben hiç gitmemiştim, hatta hamileliğimi bildirmem gerekiyormuş. Bildirmediğim için aile hekimimin ceza alacağını söyledi hemşire.
Pambix humasultan3443 yo öyle birşey yok genelde her trimesterda gidilir .ben 10 haftalıkken gittim testler yapıldı birde tetanoz için bugun gittim 20. Haftadayim tesyler yapıldı birde son trimesterda yani doğumdan öncesinde gidicem rutin takip için .her ay gidilmiyor