Evet güzel anneler:) bende burda sürekli olumlu hikayeler okurdum size de olumlu bu hikaye yazmak nasip oldu :)
Biraz uzun olacak şimdiden kusura bakmayın..
Gebeliğin başından beri hep normal doğumdan korktum ve kendimi bi türlü o fokre alıştıramadim. Normal doğumun nasil ne şekilde ne kadar süreceği vs bilinmediği için bu bilinmezlik beni hep korkuttu ve sezryana yönlendirdi. 2 hafta önce 8 haziran sabah için planlı sezeryan randevumuzu aldik bebek gelişimi vs hepsi guzeldi. 38+3 haftalik olmuş olacaktı Herseyimiz hazırdı artık ve sabah erkenden yola çıkmak üzere kalktık.
Kalktik ki birde ne göreyim suyum geliyor. Bizim bebisle sanki anlasmisiz gibi tam da gün ve saatinde oda yola cikmisti. 🥰 Ne agrim ne sancim vardi sadece su geliyordu. Doktora da haber verip yola koyulduk tabi beni bi stres sardı ne kadar rahat biri olsam da ( bana hep gamsız derler) yine de gerginlik sardı nasil olacak ne olacak vs diye. Hastaneye gittik nst çekildim az bi kasılma vardi sadece ve yatış işlemleri yapıldı beni almaya geldiler. Ağlayacağımi düşünmüştüm ama niyeyse cok rahattım ve korkmuyordum. Damar yolunu açarken biraz acıdı sonra beni ameliyathaneye aldılar benle ilgilenen erkek hemşire sagolsun cok iyiydi sürekli konuştu kendini kasma hic acımayacak diye diye beni rahatlattı. Gelelim meşhur iğneye. Önümde de bi hemşire beni sakinlestirdi dizlerimden tuttu vs derken size haber verip oyle yapıyorlar zaten. İğneyi hic hissetmedim ama ilacı verince degisik bi his oluştu agri gibi ama çok büyük bisey değil sadece degisik hissettirdi. Sonra beni yatırdılar ve işlemler başladı doktorum bebegin daha kanala girmediğini söyledi iyiki de sezeryan tercih etmisim. 5 6 dk sonra oğlusum cikmisti bana gösterip yana aldılar bakim için. Çıkarken göğsün alt kısmına biraz baskı yapıyorlar ama korkmayın korkulacak bisey değil kısa sürüyor ve çok acımıyor. Bebek çıktıktan sonra biraz daha degisik hisler hissediyorsunuz çekiştirme vs gibi. Ama ben hiç stres olmadım kızlar sizde korkup kendinizi boşa strese sokmayın. Ne başım ağrıdı ne midem bulandı ne sakinleştirici yaptılar çok güzel geçti ameliyat benim için. Yarim saat sonra da benim işlemler bitti ve odaya çıktık eşim annem babam hepsi beni bekliyordu bebisi görmüşlerdi cok iyiydi masallah. Bi kac saat sonra hafif sizlama başladı ve ayaklarımı hissetmeye başladım o sırada 3 serum falan taktılar. Neyse gelelim kalkış anına. 2 hemşire bana yardımcı oldu ve bi sekilde kaldırdılar tabiki biraz zor oluyor kızlar ağrı yok diyemem dogrulurken ve ilk yürüyüş illa ki biraz zorluyor ama dayanılmaz bisey degildi. Onu da atlattiktan sonra gece tekrar geldiler yürüyüş için oda biraz zor geçti. Kesi yerim de yatarken çok zorlamadi beni ama niyeyse bende ilk gece çok gaz sancısı oldu. Oysa ki gazı kolayca çıkarmıştım gündüz ama geceden sonra sanki makat bölgesine her 5 dkkda bi bıçak saplanır gibi bisey geliyordu ve ne uyutiyordu nede rahat ettirdi. Sabaha kadar o sancıları çektikten sonra lavaboya gitme ihtiyacı duydum ve büyük tuvaletimle beraber bütün gazi çıkarttım çok şükür rahatlamistim artık. Yürüyüşlere de başladık yürüdükçe açıldım hatta kendim yürümeye başladım yavas yavas artık. Hafif sizi vardi sadece ve yatıp kalkarken yardım alıyordum.Hastanede 2 gece kaldik sonrasında taburcu olduk bebisimle emmeye alışmaya çalışıyoruz :) Bugün 1 hafta oldu nerdeyse ve çok çok daha iyiyim yere bile hafiften egilebiliyorum kendim kalkıp yatabiliyorum artık. Hic bu kadar erken toplayacagimi beklemiyordum belki de acı esigim yüksek. Korse de kullanmaya başladım doktorum hemen kullanabilirsin dedi.
Hastane için çok abartılı biseyelr goturmenize gerek yok ben 1 takim gecelik 2 tane de pijama takimi götürdüm 1 takim pijama fazla geldi kullanmadım. Medicalpark da doğum yaptım hoşaf vs sürekli getirdiler zaten bardak su bez ihtiyacı bile yokmuş nerdeyse. Pijamaların ikisi de kullanışlı geldi bana sadece gecelik lavaboda daha iyi oluyor cok asagi eğilmeden hallediyorsunuz.
Onun dışında diyebileceğim cok buyuk valizlere cok eşyaya gerek yok zaten kendiniz ve cocuk emsin diye uğraş yapınca gözünüz ay şu süslü geceliği giyeyim diye hic aklınıza bile gelmiyor. 2 gece kalmama rağmen iyi ki cok sey götürmemisim diyorum fazla bile geldi bana. Tabi yine de herkesin şeyi farklı oluyor siz kendinize göre ayarlayın.
Aklima gelenler bunlar sorularınız olursa vaktim oldukça yazarım insallah. Tüm annelere selamlar anne olmak çok güzel 🥰🥰