Kizlar merhaba, elimden geldigince bildigimce postlara yaziyordum simdide umut olmaya geldimm. 25 yada 26 haftalikken servikal yetmezlikle basladi erken dogum riskim, bir kere sanci hissetmedigim ve rahim boyum baya dustugu icin hastahnede yatmistim 28 mayis cumada belim agriyor diye gelmistim, cumartesi hicbir sorunum yoktu hatta pazar gnu kosabilecek haldetlydim ama 3 yada 4 cm acilmam ve sancilarim ilaclara serumlara ragmen 4 5 dkdir bir geldigi icin sezaryene alınmıştım cuma ve cumartesi ciger gelistiricilerimde vurulmuştu. Spinali vücut tutmadigi için genel anestezi ile oldum ve uyandigimda odamdaydım. direk bebegimi sordum 2090 kilo doğmuştu ve burnundan hava destegine baglanmisti kuvozdeydi☹ ve tam 17 gun kuvozde kaldi eli bos eve donmek cok zormus gerçekten kendimi yarim anne gbi hissediyordum herkes soruyor bebek nerde diye cok zordu hatta eşime aglamistim bile kokusunu çekemedim bi kere dokunamadim diye ama sonra kızım icin guclu durucam diyip bi daha hic aglamadim sadce dua ettim. Once solunum desteginden ayrıldı, sonra böbrekte genisleme olmus ve idrar yolu enfeksiyonu kapmis o yuzden antibiyotik başladılar antibiyotik tedavisi bitince de emme refleksi gelissin diye bekliyoruz dediler ve cok sukur ki emmeyide cabuk yorulsada başardı dun arayip çağırdılar 1 aksam burda birlikte vakit gecirip duzenini öğrendim ve insallah bugun eve gdicez. Prematureler cok güçlü hızlı topluyorlar kendilerini yeter ki bizde guclu durup onlara sut goturerek daha hızlı toplanmalarina yardimci olalım. Erken dogum riski olan herkese umut olur insallah 🤲 33+4te dogdu bu arada 😊