Dilanurr Basakgul tabiki sizin soylediginzle hareket etmiycem. Onceki yazdiklarimi gordunuzmu bilmiyorum ama tecrube kazanmis annelerden fikir aliyorum. Emin olun keyif icin degil bebegim icin en iyi olani yapmak icin arastryorum iyi geceler
lily-11 Dilanurr bazı anneler de şeker yüklemesi yaptırmadığı için bir çok sağlık problemiyle karşılaştı bebekleri aşırı kilo alarak doğdu veya bebekler şeker hastası olarak doğdu. Bu tarafını da düşünüp karar verin dedim. Ayrıca o bahsettikleriniz şeker testinden sonra şeker hastası olmamıştır zaten testle öğrenmişlerdir. Gebelik şekerinin kimde çıkacağı belli değil ben yaptırmasaydım içim rahat etmezdi açıkçası. Ki yaptırmadan önce bile hep dikkate ettim ya şekerim varsa bir ya bebişi etkilerse diye. Siz tabi önce doktorunuzu dinleyin daha sonra da mantık ve annelik iç güdüsüyle hareket edin🙏🧿 testten de korkmayın abartıldığı kadar değil🤗'
lily-11 Dilanurr arkadaşınız iyi ki yaptırmış yaptırmasaydı sonuçları daha ağır olabilirdi🙏 Bu zaten gebelik şekeri, doğumdan sonra kalıcı olmuyor. Ama anne insülin kullanmazsa bebekler doğumdan sonra kalıcı hasta olabiliyor:/
Yeliz_05 Yaptırdım daha yeni ve yapılması taraftarıyım evet verdikleri yükleme serbet gibi olsa da anne bebek sağlığı için yapılıyor ben yaptırmayım doğumdan sonra seker tedavisi gören çocuklar biliyorum o yüzden riske atmadım diyet yapıyor içim gidiyor aklıma geldikçe gördükçe ve doktorum çok ilgili ve bilgili çok iyi anlattı sekerin ciddi zararları var o yüzden ihmal etmeyin derim annemden ötürü yapıldı bana da ama pişman değilim yaptirmasaydum içim içimi yerdi ama biliyorum 😊💙
nurdane3504 Dilanurr Benim ilk gebeliğim eşimde şeker var diye doktor ısrarla yapmami istedi ve şükür hiçbir sorun çıkmadı bende 🤷🏻♀️ bebeğe zarar verecek bişey olduğunu düşünmüyorum zaten
Happyasya Dilanurr bende yaptırdım bir ay avel avel gezmişim yüksek çıkmasına rağmen kimse de senin şeker yüksek görünmelisin demedi çevreden. Taaki öbür kontrole gidene kadar . Daha önce şeker problemim de yoktu . Çevreye bakarsak kara güne kaldık
Ozgu_momy 2 dilim baklava yiyen herkes şeker yükleme testi yaptırabilir . Yiyemeyen olduğunu sanmıyorum, kan tahlilinde bakılan şeker değeri ile çıkan bir durum değildir gebelik şekeri , lütfen yaptırın içiniz rahat etsin
Meltemmkbs Dilanurr hiç bir sıkıntı olmadı öyle düşünülen gibi bişey de değil şeker vardır yada yoktur zaten söyle diyor doktorlar bile iki dilim baklavaya es değer o içtiğin su iki dilim baklavayı da kim yemiyor Kİ ben tatlıyı hiç seven biri değil ailem de de şeker hastası yok ama bu çıkmayacağı anlamına da gelmiyor tabi ki gebelik şekeri diye bişey var çünkü benim bebeğimin kilosu çok önde gidiyor doktor şüphelenip öyle yaptırdı ama şükür şeker cıkmadı bende şeker varsa da önceden kontrol altına almak en sağlıklısı yaptırmanı öneririm
Minigim-ben Dilanurr canim seker yuklemesinden sonra seker tedavisi gördüyse bilmediği seker hastalığını farkettikleri içindir. Keyfi degil yani o yükleme hastalık varsa bebegi etkilemeden önlemini alalım tedavi edelim diye. Bebeğin için yaptir bence.
MehmetBarlasinAnnesi Ben yaptirdim ve yaptirilmasindan yanayım açıkçası zaten sürekli tükettiğimiz şey değil mi tatli şekeri yüksek çıktıysa arkadaşınızın o yüzden tedavi görüyordur yoksa bütün tıp dünyası birleşip hamile kadınları seker hastası yapalım diye anlaştıklarını düşünmüyorum ben karar sizin tabi ki ama doktorunuzla detaylı görüşün bence
FatoRamo Dilanurr yaptırdım gizli şeker çıktı acil dahiliyeye gidecen dedi ve sınıra dayanmış aç karnına şekerim
Burcu-26 Dilanurr ^ ben yaptırdım bi şey olmadı ^ “ doktorun yap dediyse yaptır ” ben ne anlatsam boş durduk yere linç yemeyeyim… şeker cihazım var şekerimi ölçüyorum sürekli… hep düşük ki hamilelik öncesi de düşüktü 83 90 hatta 69 çıktı… erkek kardeşim tip 1 diyabet 19 yıldır… endokrin profesörüne takipli hasta… bende şekerimle ilgili bir sorun olursa endokrin uzmanına gideceğim… kadın doğum uzmanına olmak istemediğimi söyledim “ şeker yüklemesi yaptırmıyorum ve her türlü bebek ölümünü kabul ediyorum ” yazısı alacağız dedi bildiğiniz kaçtım imzalanadım… bebek ölümü ne demek… şeker yüklemesi olmadı diye kimsenin bebeği ölmedi…. Dr Kağan Kocatepe’nin videosu var siz kendinizde şekerinizi takip edebilirsiniz diyor… Doktorumu hiç de dinleyemem !!! Ölü bebek kabul etmek ne demek !!!
Burcu-26 Dilanurr bir de yine devlet hastanesinde doktor ailede şeker hastası var mı dedi kardeşim tip 1 dedim… daha tip 1 nedir onu bilmiyorlar !!! Sizin dozunuzu azaltalım dedi… kendileri de korkuyor şeker çıkarsa diye dozu azaltıyor…. sağlığım bu bilgisizlerin eline kalmadı çok şükür… endokrin uzmanı niye var ???? Tansiyonum çok düşüyordu beni dahiliye ye sevk ettiler neden o zaman kadın doğum uzmanı Çözseydi konuyu hani çok bilgililer ya
Drysrkn Dilanurr bi kere şeker yedi diye şekeri çıkmaz canım gebelik şekeri ayrı 20. Haftadan sonra çıkmaya başlar zaten içilen şeker 2 dilim baklava ile aynı şeker oranı içeriyor zararı olan birşey değil sadece belli mg şeker yedikten sonra şekeriniz ne kadar artıyor düşmesi düzenli mi diye bakılıyor yapılmalı kesinlikle önlem almak açısından
Drysrkn Dilanurr millete kulak vermeni tavsiye etmem canım içilen şeker 2dilim baklava ile aynı oranda orda amaç belli bir oranda alınan şeker miktarına vücuttaki tepki ne kadar artış oluyor bunun artıl oranına ve düşüş oranına bakılıyor yani gebelikte şeker 20.haftadan sonra çıkmaya başlar önlem alınması açısından yapılması gereklidir kesinlikle . Hangimiz oturduğumuzda iki dilim baklavadan fazla yemiyoruz ki? Düşünmeye bile gerek yok bence
Nicemommm Dilanurr 50 g şeker yüklendikten sonra 1. Saat ve 2. Saat kanda şeker düzeylerine bakılır eğer anne potansiyel bir şeker hastası ise değerler anormal çıkar ve tanı konur ona göre annenin diyeti düzenlenir gerekiyorsa kan şekerini dengede tutmak için insülin başlanır. YANİ sonuç olarak kimse 50 g şeker yüklendi diye olmayan şekeri var etmez annede zaten insülin direnci yoksa bu kadarcık şekerle annenin vücudu baş etmesi gerekir..
Esan Dilanurr ben doktorumunda onayiyla evde kendim olctum 1 hafta sabah aclik ve tokluk sekerimi. Ara ara da olcuyorum cikarsa diye. Yukleme yaptirmadim. Sen de oyle yapabilirsin.