Evet cok sukur benimde buraya hikayemi mutlu bir sekilde yazmam nasip oldu 😊 en basindan baslicam biraz uzun olcak ama benim durumda olan arkadaslarim vardir diyerek onlari rahatlatmak isriyorum. Tup bebekle ikinci denemede hamile kaldim. 6. Haftanda kanama yasadim acile gittigimde doktor dusuk yapiyosun bebek yok kesede bozukluk var dedi ama mucizem beni birakmadi hatta ertesi gun bir degil iki mucizen var dedi kendi doktorum tek yumurta ikizi olmuslardi. Ama birinin kalp atisini duymak nasip olmadi kaldi yine bir mucizem. Ilaclarla ignelerle atlattik o sureci geldik detayli ultrasona. Perinatolog burun kemiginin kisa oldugunu down sendromu olabilecegini soyledi. Hatta oyleyse aldirmamiz icin resmen baski yapti. Oysaki ikili testimiz dusuk risk gekmisti ve bebegimde down send. Dair baska hic bir bulgu yoktu. Nifty test yada amniyosentez onerdi kabul etmedik sonuc bizin icin degismicekti cunku biz ona sahip olabilmek icin yillarca bekledik onca tedaviye ilaclara ignelere dayandim nasil aldirabilirdimki parcami. Neyse icimi hep ferah tutmaya calistim bebegimde bisey olmadigina inandim hep. 2 hafta sonra baska doktora gittim o burun kemiginin normal oldugunu soyledi. 30. Haftana geldim bebegin kafasinin kucuk oldugunu soylediler hep beyin gelisimi kotu etkilenir dediler. 37. Haftamda tansiyon problemim cikti ki onzamana kadar hic yukselmezdi. 37+4 te tansiyonum 14/9 gorunce doktorum acil yatis verdi bir anda kendimi hastanede buldum. Idrarda protein kacagi cikti. Ve bebegin suyunda azalma basladi derken eve bir daha gidemedim ve 38+0 da dogumum baslatildi. Hic acilmam yoktu ama catim musaitti suni sanci verdiler. Ama bana hic etki etmedi hissetmedim en yuksek hissettigim sanci adet agrisindan farksizdi. Gelen hemsireler ebeler sasirip kaldi bu duruma 4 tane serum yedim 🙈 ama asla acilmam olmadi. 3. Gun artik dayanamadim ama sancidan degil surekli yatiriyolar yemek yok sezaryan ihtimaline karsilik su bile icemiyorum nst surekli bagli bebegin kalp atislarini kontrol ediyoruz bi yandanda oksijen maskesi var cok bunaldim. esim gidip doktorla konustu ve hemen sezaryana alindim 38+2 de. Spinal istedim igne yapilirken hafif bir yanma oldu onun disinda agrisiz bir islem. Cekistirmeleri hareketleri hissettim ama agri sizi hissedilmiyo. Sonra oglumun aglama sesini duydum o ses duydugum en guzel sesti. Ilk sordugum sey sagliklimi bir seyi var mi oldu. Cok sukur oglum saglikli dogdu ustelik burnumuzda oyle cok minik degil ama minyon tipli bebek ufacikti 2740 kilo dogdu. Getirip yanagima koydular o anki duygu cok baska yasadigim herseye cektigim her aciya degdi. Rabbim isteyen herkese nasip etsin kimseyi o hastane kapilarindan gozu yasli dondurmesin. Biraz uzun oldu hikayem ama hep yaznak icin beklemistim birikti 🤭🤭