Didonutella Merhabalar. Tabi seve seve cevaplarım aklınızdaki herşeyi sorabilirsiniz. Tabi bazı şeyler kişiye ve bünyeye göre değişebiliyor ama en azından genel bir fikir oluyor ☺️Sorularınıza gelince;
Doğumumu Diyarbakır’da memorial Dicle hastanesinde Uğur değer yaptı. Normalde bu sezaryenleri devlet de özel de kabul etmiyor, genelde fakülte hastaneleri yapıyor ama benim doktorum ta kızımdan beri 3 yıllık doktorum olduğundan ben ondan başkası yapsın istemedim, o da fakülteden doktor arkadaşını yardıma çağırarak doğumuma girdi. Bu rahatsızlıkta doktor ve hastane çok önemli.
Genel anesteziyle oldum, sezaryenim bir buçuk saat sürmüş, kanama ihtimaline karşı spinali tercih etmedi doktorum. Zaten 1 buçuk saat o şekilde dayanamazdım ama belden uyuşturulanlar da varmış.
Doğumdan sonra yoğun bakıma girmedim çok şükür. 2 gece normal odada kaldım ama ben gaz çıkaramadım ancak lavmanla çıkarabildim. Çıkarabilseydim belki bir gece bile yatırabilirdi.
Bebeğime 4 doz ciğer geliştirici yapılmasına rağmen 18 gün kğvözde kaldı, 6 gün burundan oksijen desteği aldı 17 gün boruyla beslendi 18. Gün emzirmeyi denetip çıkardılar.
Sezaryenimde 3 ünite kan takviye edilmiş. Kan bankasından değil sanırım hastane kendisi temin etti. Ama doktorum ben kanları ayarlayacağın yetmeyeceği ihtimaline karşı çağırıp kan verebilecek bir iki kişi aklınızda olsun demişti. Gerek kalmadı.
Başka sorunuz varsa yine cevaplarım. Ben de çok korkuyordum inanılmaz endişeliydim ama korkmayın içinizi ferah tutun. Haftanız da kötü değil zaten. Doktorlar ihtimalleri hep söylemek zorundalar. Sadece dediğim gibi iyi ve güvenebilecek bir doktorunuz olması lazım. Umarım sağlıkla alırsınız kucağınıza🙏🏼Bir de ben acil ve çok şiddetli kanamayla doğuma girdim inş siz öyle bir şey yaşamazsınız.