es-es1 Kızlar bebeğim 2,5 aylık yaklaşık 1 aydır büyük tuvaleti düzensiz 7-8 gün arayla yapıyor iki kere lavman yapıldı öylelikle çıkardı şimdi yine 8.gündeyiz sürekli lavman mı yapılacak anlamadım ben bir yöntem bir fikri olan var mı 😕
es-es1 nta ben acile götürmüştüm orda hemen lavman işlerine geliyor dediğin bölüme bakayım teşekkürler
Beyzan es-es1 ben de çok çektim bu kaka ve popo olaylarından benim oğlumda anal fistül oldu. Ameliyat dediler kabızlık tetiklemis ama çok şükür atlattık .Bebeğiniz daha küçük acilen kalıcı çözüm bulmazsaniz kabızlık ve zorlanmaya bağlı makat çatlağı da olabilir. Benim nacizane tavsiyemiz iyi bir çocuk doktoru bulmanız. O size daha iyi yardımcı olacaktır. Ama bağırsak florasi düzenlensin diye probiyotik Damla kullanmaniz gerekebilir. Sonrasında sadece anne sütü alıyorsa sizin yedikleriniz arasından bebeğe yaramayan bir şey var mı ona bakabilir. Bana doktor sen de activia ye sen kabız olma ki bebek de olmasın demişti. Mama alıyorsa mama değişikliği yapılabilir. Ama lavman kesinlikle geçici çözüm üstelik büyüdükçe düzelir diyorlar ama ek gıda demek katı gıda demek o dönem daha çok kabızlık riski olabiliyor. İnşallah tez vakitte kurtulursunuz. Kaka çok basit gibi görünüyor ama hem bebeğin hem ailenin bütün hayatını etkiliyor. Bizim sorunumuz çözüleli 1 sene oldu ama hala oğlum kaka yapınca eşime haber veriyorum şükürler olsun yaptı diye. Ve hala her gün yapmaz 2-3 güne bir yapar
es-es1 Beyzan çok haklısınız bugün götürdüm dediğiniz gibi probiyotik damla verdi sadece anne sütü alıyor o yüzden sen yediklerine dikkat edeceksin dedi bir sürü şey saydı yememem gereken 🤦♀️ Sevindim sizin adınıza 2-3 gün de bir yapması normal bence bizde düzene gireriz inşallah 🤲🏻