esengl03 Zeyneplena34 acaba neler yapiyorsunuz neler yiyorsunuz da onden gidiyor benimkide geriden geliyor zayif malesef onereceginiz seyler varmidir
Zeyneplena34 esengl03 Yani bilmiyorum canim. Yumurta, peynir, süt, yogurt, avokado, ceviz, meyve, kuruyemiş aksatmadim hiç yesillik vs
busra1485 esengl03 tatlı canım bebeğe en çok kilo aldıracak şey çikolata tatlı özellikle karpuz (benim tükettiklerim bunlardı) 33de 2560 gram çıktı doktorum karbonhidrat ve tatlıyı kes dedi ekmek makarna pirinç ve şekerli gıdalar yasak (fazla karpuz ya yasak) bana olan yasakları siz tüketin bi deneyin bence bakın bi kontrolde işe yarayacak mı 😂
Merve1455 Zeyneplena34 amin inşallah canım. Bebeklerde doğumlar kendine has kimsenin ki kimseye uymuyor ben bunu anladım😊
ynrbrk Önden gitmesi sorun mu ki ya da ne gibi sorun yaratıyor? Zayıf kalanlar da üzülüyor önden gidenler de neden böyle anlayamadım
Zeyneplena34 ynrbrk Geriden gelmesi sorun olduğu gibi önden gitmesi de sorun oluyor canim. Ama normal doktorum sorun degil dedi. Benden bugun 3. kez nst istendi bebek 3 hafta önden denildi. Net bilgi için bekliyorum bende
ynrbrk Zeyneplena34 hay allah ya valla ne değişik :) benim erken Doğum riskim var keşke kilolu olsa diyorum Şu an inşallah siz de sorunsuz atlatırsınız 🤲🏻
Nur_tanem Thutik okurken sevinsem mi uzulsem mi bilemedim inanın bizde dün konttolde 34 haftalık bebeğim bir ay önde kilodu 3.300 dedi doktor da bizde şok geçirdim bir ay önde görünüyor diyor ama tüm testler temiz şeker yok gebetik gibi dedi kendi de şaşırdı simfite kadar görebileceğim en iri bebek gibisinden haliyle bize de sezeryan yolu göründü pozisyon alamaz bu şekilde zor dedi iki hafta önden gidiyordu alışmıştık da bir ay deyince dona kaldım vitamin kullanmıyorum meyve yemiyorum kuru yrmis tüketmiyorum ama Rabbimin mucizesi alması gerekeni alıyor demekki fazlasıyla
Thutik Nur_tanem beslenme düzenine ne kadar dikkat ederseniz edin irilik genetikse eğer bebek vücut stoklarından istediği kadarını alıyor. Bende de şeker vs de çıkmayınca başlarda ben de çok tedirgin olmuştum ama çok şükür bir sıkıntı çıkmadı 🙏🏻 Son haftalarda kilo alımını dengeleyen çok bebek var, belki siz haftanıza yaklaşırsınız strese girmemeye çalışın 🍀 Doktor plesentanın bebeğin yükünü kaldırıp kaldıramayacağından emin olmak için kontrol sıklığımızı arttırmıştı bizim, bu konu dışında sadece eğer çok çok iri doğarsa (biz 38+1 de sezaryen yapıp beklemeyeceğiz) sarılık ve bağırsak problemi vs bağlı olarak kısa süreli küveze girebiliyormuş bebekler. Kan şekerleri hızlı düştüğü için iri bebeklerin böyle bir riski olabiliyor. Onun dışında sağlıklı kabul edildikleri için size ve ufaklığınıza da maşallah demek düşüyor bana 👼💗 sağ salim kavuşursunuz umarım birbirinize
Nur_tanem Thutik güzel dileklerin ve hislerin için teşekkür ederim canım 😇 önceliğimiz sağlık bu yüzden riske atmadan bizde 38 haftasında sezeryanla doğuma karar verdik son anda bı degisiklik olmaz kendisi gelmek istemez ise ilk kızım normal doğum olduğu için açıklık var şu an 34 haftalık bekliyoruz haftalık yapıyoruz kontrolü nst sancı görünüyor ama yüksek değil en ufak anormallik hissettiğinde gel diyor doktorum da şimdilik güzel ilerliyoruz inşallah birkaç hafta daha ciğer gelişimi tamamen oluşmuş olur ve küveze girme sıkıntısı olmadan kavuşuruz meleklerimize 😍🥰 doktoruma güveniyorum kendime yada bebeğe zarar verecek durumdan kaçınarak doğumu kolaylaştırıriz inşallah 🤗
busra1485 Zeyneplena34 benim de 33+2de 2560 gram ve bana da 3 hafta önden gidiyor dedi iri yani diyet yap dedi diyet derken karbonhidrat ve şeker yasakladı tehlikesi iri olduğu için erken doğma ihtilaliymiş ama çok da korkma Allah’ın izniyle bir şey olmaz yeme içmeme dikkat et yeter
atlasinannesii Zeyneplena34 aynı durumu bende yaşadım bebek 3 kilo olmuş 35. Haftamdaym 2 hafta önden gidiyor 37 duruyor şu an enfeksiyondan ötürü erken doğum riskim var ama doktor doğurabilirsin sıkıntı olmaz dedi
Minigim-ben busra1485 kesinlikle katılıyorum, bence de şekerli şeyler bebeğe kilo aldırıyor. Benim bebegim de 16. Haftalardan beri önde gidiyor. Yediğim şeyler hep şekerli şeyler
Ferihan Zeyneplena34 benim oğlum 35+0′da 3 kg’du sadece 1 hafta önden gidiyor demişti ama sizin uyumlu gibi bence haftasına göre abarttılar mı acaba
Uerdem Zeyneplena34 2600 ile 3 hafta ileri olur mu ya? Ben 38. Haftada 2600 ile zayıf bir bebek dogurdum 2 hafta geriydi belki de daha da fazla.. kilosu gayet normal canim o değer zaten 250 gr düşüp çıkabiliyor önde falan değil gayet normal kilosunda
Angelangell Zeyneplena34 cnm benimde 33+5 de 2500 Gr çıktı bana öyle bişey demedi doktor. Sadece göbek çevresi iki hafta onde dedi. Sorun olurmu dedim şekerin yoksa sorun yok dedi
Minigim-ben Zeyneplena34 canim merak ettim, 3 saat sonraki nst de ne cikti, ne dedi doktor? Benim bebisim de 3 hafta onden gidiyor 32+5 iz nst ye hic girmedim
Nejlavrl Zeyneplena34 ne varki bunda 35 haftaliktik bebegim 2900 kilo 😀doktorumuz bir hafta onde sadece diyor normal hersey dedi benimki daha kilolu o zaman hic korkmayin sadece tasimasi zor🤣nstdede bebeginizin kAlp atislari iyiyse sancinizda yoksa daha ne olsun korkulacak hiçbirsey yok inanin bana
Zeyneplena34 Nejlavrl Ya en son ki nstem çok güzel dedi. Sancım falan da yok çok şükür. Korkuttu vallahi. Şimdi şeker ölçümü yapiyorum oda bu sabah aç karnına 98 çıktı yüksekmiş bilemedim vallahi. Ama içimi rahatlattiniz çok teşekkür ederim 😍
Minigim-ben Zeyneplena34 cok şükür canim🤲 o neden yüksek çıktı var miydi şekerin ya da seker belirtin? Belirtilerimiz benziyor da o yüzden soruyorum kusura bakma🙈. Bebek onden gittiği için seker tahlili yapıyorlar ana da aralıklı. 3 kez yaptırdım şimdiye kadar. Bu arada ben çok kilo aldım