humasultan3443 Kızlar ikili tarama testi yaptırdım çok şükür sonuçlar güzel sıkıntı yok bu hafta gittiğimde doktor bu afp testini de istedi herkese isteniyor mu kafam çok karıştı ilk defa duydum 3lü yada 4lü değil sadece afp testi
Azizinannesi2 humasultan3443 bilmiyorum ama doktorun bir bildiği vardır ilk defa sizden duydum yinede bilen çıkacaktır üstte çıksın diye yazdım sağlıklı olur inşallah
Bus46 humasultan3443 ben yaptırdım benimde temiz çıktı bebeğin bel açıklığı var mı diyrymis bide bişey için dedi de hatırlamıyorum
PerinU Bus46 benimde 4 lü testimde afp biraz yüksek çıktı afp mom 2,30 risksiz bölgede bulunmaktadır yazıyordu perinatoloğa gittim herhangi bir şey yok dedi ama bu afp ayrı bir test mi acaba
VSeherA @humasultan3443 üçlü tarama testinin bir uzantısı olarak sayılıyor bazı doktorlar üçlü tarama bazıları da sadece afp istiyor, endişe edeceğiniz bir durum yok sadece daha garanti olsun diye sanırım
Aslina humasultan3443 nöral tüp defekti için bakılıyor sanırım o 2 Li test temiz çıktıysa tek ona bakmak istemiş olabilir. Normalde 4lü testte bakılır ama tekte bakılıyor
Aslina humasultan3443 yok yok diyorum ya nöral tüp defekti hani şu folik asit kullandığımız omurganın kapanması olayı var ya ona bakılıyor. Detaylı ultrasonda bile görünüyor aslında o ama yinede baktırmak istemiş demek ki doktor korkmana gerek yok.
tgba22 humasultan3443 benim de ikili teöizdi afp de istedi doktor onu da yaptırdım temizdi bazı doktorlar istiyor herkesten
Ceylann01 humasultan3443 bir sıkıntı olduğunda yapmıyorlar canm benimde ikili testim çok temiz çıkmıştı doktor afp testi te önemli kaçırmayalım yapalım demişti
humasultan3443 Ceylann01 evet benim de yani 2li test temizdi bunu da yapalım dedi galiba doktora göre değişiyor dua edin hayırlı sonuçlar alalım korktum ben kime sorsam bilmiyorum yapmadı bana diyince
yorgz Oldukça rutin istenen bir test ben de yaptırdım, sıkıntıdan dolayı istenmiyor aksine bence bebeğin sağlığından emin olmak adına gerekli bir test. Kaygılanmanıza hiç gerek yok🌸
humasultan3443 yorgz çok teşekkür ederim gerçekten yani o an panikten doktora da soramadım ne bu diye dedi aslında rutin sağlık başkanlığınca istenen bir test diye ama yine de insan rahat edemiyor bi de çoğu doktor istememiş galiba ondan tedirgin oldum
Bus46 PerinU evet ayrı bir test oluyo kan vermiştim ben sadece bebekte bir hastalık varmı bide bel açıklığı var mı diye bakilicak dedi internetten bı bak istersen. Bende tam açıklamasını bilmiyorum doktor ne derse yaptirdim