Aynuromerbyr12 Canlarım ben şimdi 21 hafta 3 günlüğüm 5. Ayı doldurdum mu yani 6 dan gün mü aldım yoksa 5 geçtim mi kafam çok karışıyor 😁
Asyaayaz1 Aynuromerbyr12 benim doktorum 4 hafta üzerinden hesaplıyor 1 2 güne takılmayı mantıksız buluyor Yani size 5 ay 1 haftalıksınız derdi
DiDoCe Aynuromerbyr12 21 hafta 3 gün 150 gün eder bunuda 30 a bölün tam 5 aylıksınız yarin 6. Ayinizin ilk gününü yaşayacaksınız 😃
Aynuromerbyr12 DiDoCe 6.ayımın ilk günü mü diğer arkadaşımız da 5 ay 1 hafta diyor gene kafam karıştı😁
Asyaayaz1 DiDoCe kafa karışıklığı olmaması adına o ay söylenmesini yeterli buluyor internettede gördüm hep farklı araştırmalar var🙈😀
DiDoCe Asyaayaz1 Yani aslında biz gün gün çok takılıyoruz hamile değilken böyle tek tek ay hafta gün söyleyenlere anlam veremezdim simdi biz yapıyoruz bunu 😄
shinemuu Aynuromerbyr12 30 gün = 1 ay üzerinden hesaplayabilirsiniz. Bunun için uygulamada kaç günlük olduğunuz belirtiliyor. Gün sayısını 30 a bölerek hesaplayabilirsiniz. 21 hafta=147 gün 147+3=150 günlüksünüz 150:30=5 ayı tam doldurmuş oluyorsunuz.
DiDoCe Aynuromerbyr12 E siz bunun hesaplamisini yapabilirsiniz ki bir hafta 7 gün ya hani 😃 kaç haftaliksaniz 7 yle carpiyosunuz sonra çıkan sonucuda 1 ay 30 gün olduğu için mantıken 30 a bölüp adımızı buluyoruz bu kadar 😃