humeyraa Merhaba, ben şuan 24+4 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. Doğum parası için ne yapmam gerekiyor. Bir sıkıntım olmazsa 37. haftaya kadar çalışmayı planlıyorum. Doğum iznimde işyerinin bana ödeneği oluyor mu 4 ay yoksa bu zaten doğum parasıyla mı karşılanıyor?
Ciara93 humeyraa özel sektörde misin ? İş Yeri ödeme yapmıyor doğum parası olarak alıyorsun onu cnm. Riskin yoksa evet uzatabilirisn çalışma süreni.
AslhanDzenli İşyeri ödenek ödemiyor SGK’dan 16 haftalık rapor paranı alıyorsun doğum öncesi doğum sonrası ..
Rabiauza 32.haftada doğum iznine ayrılmaya hak kazanıyorsunuz doğum isminiz doğum öncesi8 hafta doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplam 16 haftadır doğum öncesi 8 uaftanizi isterseniz doğum sonrasında kullabilirsiniz Ödeme şu şekilde yapılmaktadır. Eğer ssk priminiz askeri ücret üzerinden yatiyorrsa askeri uc4etin 3/2 si yatmaktadır Askeri ücret dışındaydı ssk prriminize göre yine 3/2 ödeme alıyorsunuz odemeyide ssk ypiyor iş yeriyle bir alakası yok
humeyraa Rabiauza anladım 32. haftada kendi doktorumdan rapor almam gerekiyor sanırım iş yerine bildirmek için
ozlemkrts Birde rapor bittikten sonra benim işten ayrılma durumum var bu durumda rapor parasını nasıl alıcam
Rabiauza ozlemkrts ayrilabilirsiniz onun iş yeriyle alakası yok ssk vereceği için iç yeri sadece ssk çıkışını verir raporunuz bittikten sonra
ozlemkrts Enesefe peki bu rapor parası kaç günde yatıyo sonuçta bende 32.haftada doğum iznine çıkıcam 2 ay öncesi 2 ay sonrası toplam 4 ay rapor olcak raporum bittikten sonra geri dönmicem dönmicem içinde rapor parasını alamıcam haliyle
Flz Kızlar ben de devlette gecici çalıştım yani ücretli öğretmenlik yaptım okullar kapandıgında 23 haftalık filan hamileydim herhangi bir ödeme alabiliyor muyum!??
AyazAdamom Merhaba kızlar bende özel sektörde çalısıyorum herkesin bilgisi yok sizde bir araştırın yardımım olsun istedim. 2014 yılından beri uygulanan hamileler icin annelik izni var imiş. Günde 1,5 saat oturma izni olarakta geçiyor. Tüm günlerdeki 1,5 saati toplayıp bir gün işe gitmeme hakkımız var yani. İş yerlerinizle bu durumu bir konuşun 🤗😊
MerveHail ozlemkrts canım alakası yok iştem ayrıldığın tarihte sigortan aktifse zaten o ğcreti alabiliyorsun 16 haftanın sonunda önce pttye yollanıyor para 3 içinde almazsan ziraat bankasna yollanıyor ordan kimliğin ile alabiliyorsun
Enesefe ozlemkrts ikiye bölünüyor diye.biliyirm hepsini bir anda alınmıyormuş ama zaten senin eğer 90 günlük is sigorta n odendiyse hak kazanıyors un
ozlemkrts MerveHail banada 10 gün çalışman lazım falan dediler alabilmen için hemen çıkışını verme alamazsın dediler
Gozdealpu Doğuma kadar kaç hafta izin kullandıysanız doğum sonrası 10 gün içinde o kısım yatıyor. Ben 37. Haftada izine ayrılacağım doğum yapınca 3 haftalık rapor parasını alacağım. Geriye kalan 13 haftayı doğum izni bitince alacağım. Doğum parası daha doğrusu iş görememezlik ödeneği son 3 ay brüt maaşının ortalaması alınarak 2/3 oranında yatar. Temmuz ayında rapor alırsanız nisan mayıs haziran ortalamaya alınır. Ben maaşımı TL almadığım için benim için çok önemli ayrıntı. Sizin de brütünüz aylık değişiyorsa yine önemli bir ayrıntı.
ozlemkrts Gozdealpu brütüm değişmiyo aylık brüt aynı sürekli önemli olan anladığım kadarıyla son 3 aylık prim düzenli yatmış olması