Merve50 Evet bende sonunda bunu buraya yazabildim çok şükür🤍 Herkes için klişe gelecek ama her gün sabırsızlıkla doğum hikayeleri okuyup acaba benim hikayem nasıl olacak diye merakla bekler ve hayalini kurardım.❤️ İlk 4 ay bulantım çok ağır geçti ilaçlar bile fayda etmedi kendimi hep lavaboda buluyordum. Ama karnımda bir canın olması herşeye bedeldi 4 aydan sonra çok şükür hiç bir rahatsızlığım olmadı. 35. Haftama kadar hiç çatlamadım ama 35 ten sonra karnım dünya haritasına döndü😂 canın içinde can taşımak kolay değildi yavrumdan bir iz diyerek hiç aldırış bile etmedim. 38. Haftama kadar her şey çok normaldi bu arada devlet hastanesine gidiyordum. 38. Haftamda suyumun azaldığını eğitim araştırmaya gitmem gerektiğini söyledi doktor. 1 hafta boyunca eğitim araştırmaya gittim ve çok şükür pek bi sıkıntı görmediler. Ama benim afacan gelmek bilmiyordu ne yapsam ne yesem fayda etmedi 😂 doğumdan bir gün önce halıcıya verilecek bir halım vardı dur fazla kirlenmedi deyip elimle sildim. Sıcak duşa girdim sürekli hareket halindeydim. Gece 11 gibi düzensiz ama kesilmeyen bir sancı girdi bende çok yoruldum ondandır dedim vurdum kafayı yattım😂 sabah 7.45 gibi lavaboya kalktım lavabodan çıktıktan sonra benden sıcak bişeyin geldiğini hissettim heralde nişandır dedim hemen baktım ama nişan değiş suyummuş 9 ay boyunca sancı nasıl bişey su gelmesi nasıl bişey anlar mıyım diye düşündüm ama çok kolay anlıyormuş insan 😂 sonra evin içinde tur atmaya başladım o sırada eşim uyandı ne oldu derken birden suyum boşaldı ben şok eşim ayrı bir şok oldu 😂 sonra duşa girdim belime sıcak su vurdum sancımın sıklaşmasın bekledim. Ardından sürekli gittiğim devlet hastanesine gittim orası da açıklığın 1 cm suyun da bitmek üzere eğitim araştırmaya git burda sıkıntı yaşama dedi. Neyse en yakın eğitim araştırmaya gittim ordan sonrası biraz kötüydü pek ayrıntıya girmeyeceğim. Yatış verdiler kendi sancım sık ve düzenli olmasına rağmen suni sancı verdiler yanıma kimseyi almadılar pek gelen giden de yoktu suni sancı biraz zorladı sancılarım 1 dk da 1 geliyordu ister istemez bazen sesim yükseliyordu ebe gelip beni motive etmesi gerekirken tam tersi tek sen mi doğuruyorsun yan odadaki hamilelerin psikolojisini bozuyorsun sesin çıkmasın diye baya azarladı şok oldum canımın yandığına mı üzüleyim yoksa o kadar yendiğim azara mı ? Dayanamadım bebeğin kalp ritimleri de yüksek çıkınca çok korktum çıkışımı vermek istedim. Eşimi soktular yanıma beni o halde görünce hemen çıkışımı imzaladı özel hastaneye geldik suni sancını etkisi geçmediği için doğuma girene kadar zorlandım. Suni sancı fazla yediğim için genel anestezi yapmak istediler kabul ettim. Hemen ameliyata aldılar uyandığımda ilk sorduğum bebeğim ve cinsiyeti oldu 😂🙈 evet şaka gibi ama 9 ay boyunca kendini göstermeyen bir nazlı bebeğim vardı. İyi ki hemen gelmişsin kalp ritimleri biraz düzensizdi biraz dinlendirelim yanına getireceğiz oğlunu dediler o süreç içinde bende kendime geldim. Sondayı uyuşturmadan taktılar ama emin olun hiç acımadı bile sinek ısırığı gibi geldi. Çıkartırken de uyuşukluğum geçmesine rağmen hiç hissetmedim. Doğumdan sonra odamda karnıma kum torbası koydular yarı uyuşuk olduğum İçin onuda pek hissetmedim. Hatta 3 defa kanamam nasıl diye kontrol etmeye geldiler bastırdılar ama o kadar korkulacak bişey yok abartıldığı gibi değilmiş sakın gözünüz korkmasın. Çok şükür bi ilk ayağa kalktığımda azıcık yanma hissettim oda gayet normal kolaylıkla yürüdüm. Şimdi yanımda uyuyor. O kadar güzel bir duygu ki anlatamam doğum yapana kadar anne olma bilinci tam yerleşmiyor doğum yapıp kucağınıza alınca anlıyorsunuz anneliğin nasıl bişey olduğunu😍 depend kesinlikle kurtarıcı oluyor varlığı ve yokluğu hiç belli bile değil 😌 2si bir arada alın yanınıza çok rahatlatıyor. bol bol su tüketin lavaboya gitmek için iyi oluyor. Aklıma başka bişey gelmiyor. Sormak istediğiniz bişey olursa yazın müsait oldukça cevaplamaya çalışacağım. Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın gerçekten kucağınıza alınca bütün acılarınızı kötü anılarınızı unutuyorsunuz.😍
incitryki5464 Merve50 sabah sabah ben bile mutlu oldum adınıza 🤗Allah analı babalı büyüsütsun sağlıklı hayırlı Bir ömrü olsun inşallah 🙏 39+5im bugun kontrolum var inşallah bende artık doğurup hikaye yazarım 🙈devlette niye öyle davrandılar size ya bende tırstım şimdi devlete gidiyorum doğum anında öyle davranirlarsa bende çok etkilenirim zaten yeterince gerginlik ve korku var..
Defnenaz2766 Merve50 hayıtlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün inşallah hangi hastanede suni sancı verdıler merak ettim
Defnenaz2766 incitryki5464 devlet hastanesi hep öyle bana ilk doğumumda aynı şeylerı yaşattılar şim ikinci gebeliğim özele gidiyorum
Merve50 incitryki5464 canım her hastane aynı değil kesinlikle hiç kendini korkutma herkesin hikayesi aynı olacak değil rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin🤲🏻❤️
Merve50 Seda-1 canım 2 gün yatıracaklarmış dün akşam 19:25 de doğum yaptım yarın sabah çıkışım yapılacakmış
Merve50 Defnenaz2766 valla ben böyle beklemiyordum hiç gözümü korkutmak istemedim ama çok zoruma gitti o psikoloji ile çok zorlandım
Didem_678 Merve50 Hayırlı olsun ,Cok geçmiş olsun bizede nasip eder umarım ,Rabbim ,buraya Doğum hikayemizi yazmayı canım,Bir gün kaldın degil mi bıde refekatçi,herkes kalabilir mi ,bir kişi kalcak sonucta da bır sey söylüyorlar mı?
Merve50 Didem_678 canım dün akşam 19:25 de doğum yaptım yarın sabah çıkışım yapılacak rabbim en güzel hikayeyi sizlere de nasip etsin çok güzel bir duygu kesinlikle 🥳😍
hellobaby0 Merve50 ebenin terbiyesizliği haricinde herşey çok güzel olmuş 💚 sağlıkla büyütün inşallah hayırlı olsun
Eliz34 Merve50 yaa gözünüz aydın sağlıkla büyütün inşallah🥰 devlet hastaneleri her yerde aynı demek ki.. Bi önceki doğumumda suyum bitmek üzereydi açılmam ilerlemedi Bi türlü ona rağmen dayadılar suni sancıyı kalbim kaldıramıyordu artk ölüyorum nefesim kesildi diyorum, hiç bişey olmaz ben 4 çocuk doğurdum diyordu gidip gelip azarlıyorlardı.. Oğlum doğduğunda kafasında kocaman yumurta gibi şişlik oluşmuştu 6 ayda anca geçti.. Ben zaten öyle kesi atmışlardı ki sezaryen olsam okadar dikiş atılmaxdı heralde mahfetmişlerdi beni.. Hepsini Allaha havale etmiştim o geceki nöbetçi doktoruda.. Adamı zorlan uykudan uyandırdılar uykulu gözlerle muayene edip gitmişti..
Merve50 Eliz34 yaa çok zor bir doğum atlatmışsınız sizde para vermiyoruz diye her şeyi yapıyorlar resmen rabbim Hidayet versin ne diyelim yavrularımız sağlıklı olsun da bunlar da gelip geçti çok şükür 🥳🐣💚
Didem_678 Merve50 insallah canım sağ salim sağol ,sende bebegini saglıkla büyüt bilmezmiyim yaa kacıncı oldugu farletmiyor kucagıma almak ıcın sabırsızlanıyorum bende 😘😊
Merve50 Hiranurecrin saolun 😍 gerçekten hiç göstermedi 2-3 doktora gittim ama hepsi aynısını dedi nazlı bi bebekse kızdır diye tahminde bulunan doktor bile oldu ama bizim nazlı bi oğlumuz oldu 😍😂
Hiranurecrin Merve50 Sürpriz oldu size de ne güzel 😊 Benim de göstermiyordu 26.cı haftada neyse ki öğrendik 🥰