Busrakzlkc marbling10 solunum sıkıntısı olan ,oksijen ihtiyacı olan ,emmede zorluk yaşayan ,anneden geçen enfeksiyonu taşıyan,erken doğan bebekler yenidoğan yoğun bakım ünitesine alınır
Busrakzlkc lentil yani 6 ay oncesinde kaşık biberon kullanımı çok doğru olmayabilir. Ama ek gıdaya geçtikten sonra kullanabilirsiniz.
Minikannesi5506 Busrakzlkc canım 40+4 oldum bebek iyi sancı vs doğum belirtilisi yok devlette kaçıncı haftada suni verirler acaba çok sıkıldım beklemekten
Busrakzlkc Minikannesi5506 yani kadın doğum hakkında malesef çok bilgili değilim uzman doktorla görüşüp danışmanızda fayda var 🙏 ama bildiğim kadarıyla suni sancı olmadan anne yada bebekte herhangi bir sıkıntı yoksa 42 haftaya kadar beklenebilir. Ama tabi uzman doktorlar daha iyi karar verir
Livy Busrakzlkc mesleğinizden dolayı çok şanslı olduğunuzu düşünüyorum. Bebekleri çok seviyorum ikinci bir hak verilse meslek olarak yenidoğan hemşiresi olmak isterdim.
Gulnur26 Busrakzlkc. Ben dogum sonrası bebeğe k vitamini yapıldığını duydum bunun dogrulugu nedir ve şayet dogruysa neden gerek duyulur. Ve zorunlu mudur.
Busrakzlkc Gulnur26 k vitamini sağlık bakanlığının zorunlu tuttuğu iki aşıdan biridir. Diğeride hepatit b aşısı. Ve tıbbi açıdsn bakılırsa yapılması zorunludur . Anne baba yaptırmak istemezse sonucunda doğacak olumsuzlukları kabul ettiğine dair imza alınır. K vitamini kanama önleyici olarak kullanılır. Anneden bebeğe giden Göbek kordonu kesildiğinde kanama riski olacagından hem o kanamayı onlemek hemde yenidoğanlarda oluşabilecek beyin kanamasını önlemek amacıyla yapılır.
Portakalgeliyor Busrakzlkc Hemşireye ilk verilicek kıyafet neler olmalı ? (Şunun için soruyorum hastane çantası hazırlarken arkadaşlsrımız kararsız kalıp abartıyor :) )
Busrakzlkc Portakalgeliyor bir adet iç zıbın. Bir takım kıyafet(alt,üst yada tüm tulum) 1 eldiven 1 çorap şapka bebek bezi ve ince battaniye ideal ve yeterlidir . Zaten bebeginiz ısıtıcı altında hemen giydirilir üşüme söz konusu değildir 😊
Busrakzlkc lentil bebeğe bir anda fazla mama gidebileceğinden mamayı akciğerine kaçırma riski vardır. Verilse bile çok çok dikkatli olunmalı.
handegurses Busrakzlkc 37 haftalık hamileyim bu haftada doğan bebek kuveze girermi acaba bebeğin bu haftada emme refleksi vs herşeyi tamamen gelişmiş mi oluyor
Busrakzlkc handegurses emme refleksi 34. Haftada gelişmeye başlar . Tabi bazı istianai durumlar olabilir geç emen bebekler olabilir. 37 hafta güzel bi hafta kilosu solunumu emmesi normalse yanınızza verilebilir 😊
Cnkz8 Busrakzlkc 37 haftayı doldurduktan sonra eğer ki küveze girerse nasıl bi yol izlenir küvez çeşitleri oluyormuş sanırım çok merak ettiğim bir konu (kilo 2500 üstü)
Busrakzlkc Cnkz8 yani tabi ne tanıyla girdiği çok önemli . Solunum sıkıntısı , emme bozukluğu yada başka herhangi bi rahatsızlıktan dolayı alınabilir yenidoğan yoğun bakıma . Her birinde farkllı yol izlenir
Destinaa Busrakzlkc biberon ve emzik almak gerekli mi tecrübelerinize dayanarak hangi marka alınmalı bir de biberon hangi durumlarda kullanılmalı ilk hamileliğim 🙈😊
Busrakzlkc Destinaa bulundurmakta fayda var umarım anne sütünüz yeterli olur ama olmadıgı durumda mama takviyesi vermek gereklidir hem şeker düşüklüğü hemde sarılık olmaması için. Biberonda aslında önermiyoruz ama kaşık vs ile vermede bebeğin akciğerine mama kaçırma riski yüksek oldugundan bikaç defaya mahsus biberon verilebilir . Emzik mecbur kalmadıkça kullanmayın. Marka konusunda size kalmış maddi durumunuza uygun alabilirsiniz
Hiraumut Busrakzlkc mrb cnm. Ben 18+4 haftalik hamileyim ama hala bebeğimin hareketlerini hissetmiyorum normal mi ? Bide bisey daha soracam. Neden sezeryan doğuma bu kadar çok karşılar? Yani sezeryanla normal doğum arasındaki fark ne??
Busrakzlkc Hiraumut maalesef kadın doğum konusunda çok bilgi sahibi değilim yanlış yönlendirmiş olmim 🙏