Kızlar merhaba öncelikle çok pozitif bi hikaye olmadığını düşünüyorum eğer normal doğum düşünüp etkilenecek olan varsa okumasın lütfen.
Evvett gelelim doğum hikayeme 38+3 de sabah çamaşırım ıslandı bende acile gittim suyum sızdı ama yeterli su olduğu için risk görülmedi herhangi bi acil durumda hemen gel dendi bende eve gittim aksama doğru sancılarım başladı ama dayanılmayacak gibi değildi bende o gün boyunca merdiven indim çıktım ve yürüyüş yaptim saatlerce eve geldiğimde çamaşırimda lekelenme vardi ve sancı cok sıklaşmıştı anladım ki doğumum olacak. Hastane çantasını ve annemi kayınvalidemi alip acile gittik eşimle nstye bağlandım ve sancılarım cok çıktı yatış verdiler yattım gece 1 de düzenli 7 dakika da bir sancı başladı zaten 1 cm açıklığım vardi meryem ana otunu hemen suya koyduk sancılar cok düzenli ve cok çok keskin aşırı acı çektim her sancı geldikçe ölüyorum sandım aslında acı eşiğim cok düşük değildir ama inanın bu cok baska bir acı. Saat tam gece 3 de suyum geldi hep merak ediyordum acaba anlar mıyım diye anlaşılıyor Kızlar aşırı cok ve tutamıyorsunuz. Sancılar daha çok ağrı vermeye başladı artık hiç duramıyordum yerimde Sabah 5 e kadar bu böyle devam etti ama bende hic ilerleme açılma yok. Hamileligim boyunca hep yürüdüm squat yaptım hurma yedim hic mi birinin faydası olmaz. Sabah 5 gibi beni doğum katına aldılar normalde serviste oda vermişlerdi doğumhaneye girdim çığlık çığlığa herkes korkudan bütün sancım gitti. Suni sancı vericez dendi ve benimde en çok korktuğum şeydi suni sancı hemen özelde ki doktoru arattım aileme beni acil sezaryen alsin diye oda 3500 olan sezaryen fiyatını 5000 etti sagolsun acil diye. Bütçemiz yetmediği için gidemedim açıkçası suni sanciya mecbur kaldım. 6 gibi takıldı gelip bakıyorlar ikidebir alttan ama gram açılma ilerleme yok artık yerde yalvarıyordum doktora ki epidural bisey verin ölüyorum diye duvarları tırmaladım diyebilirim suan bile anlatırken ağlıyorum inanın o acı o ağrı o çaresizlik hic çıkmıyor aklımdan. Surekli aklimda sıçrayarak uyanıyorum. neyse ebe geldi şimdi açılma için sana yardım edicem dedi bana bi rahatlama geldi meğer alttan eliyle açıyormuş alttan ellerini soktu açılmayı 3 cm oldu dedi yarım saat yat dinlen yine gelcem dedi ve tekrar aynı şey ta ki açılma olana kadar kendim cok zayıftım 44 kiloyla hamile kaldım 56 doğuma girdim 4 ebe doğuma geldi birisi ayaklarımı tuttu sürekli geri çekiyorum diye iki kişi altta durdu biri karnıma bastırdı ve 3 ikinmada bebegim doğdu ama alttan kesik cok attılar 14:10 da doğum oldu 15:30 du hala dikişim bitmemişti. Simdi güzel kızım yanımda 5 günlük olduk daha önce de yazma imkanım vardi ama bir türlü yazamadım hala etkisindeyim ebelere gelince gerçekten çok iyidiler hic bir surat veya bir laf vs olmadı aksine nazimla bile oynadılar. 14 saatlik sancıdan sonra doğumum oldu Anlayacağınız. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin büyük konuşmuyorum ama bir daha çocuk vs bisey düşünmüyorum olacaksa sezaryen paramı kesin hazırlar öyle doğum yaparım. Tavsiye edeceğim kesin ve tek şey depend 2 veya fazla pijama takımı.
Birde Kızlar anne olmak çok güzelmiş herseye rağmen. Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin bi ayazda kurtarsın inşallah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Sorular varsa alabilirim