minime-baby Kızlar merhaba doğumdan önceki bir yıl içinde üç ay sigortalı olan kişiye devlet tarafından geçici iş göremezlik ödeneği 9 bin tl para veriliyormuş. Alan yada bilen var mı ? Arkadaşım 3 sene önce 6 bin tl almış sigortalı olduğu için
Cns34 minime-baby evet veriliyor doğum izninize ayrıldıktan sonra şirketinizin yaptığı rapor girişine göre hesaplanıp sgk tarafından PTT ye ödeniyor. Son 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta priminizin yatmış olma şartıyla
minime-baby Cns34 ben kuzenimin yanında Çalışıyorum sigorta falan hiç birşeyim yok sadece elden maaşımı alıyorum ondan, hiç sigorta yapmadı bana. Şimdi 19 haftalık hamileyim önümüzdeki üç ay sigorta yapsam o parayı alabilir miyim
Cns34 minime-baby çalışmaya devam edip 90 günlük sigorta işlenirse. Doğum izninize ayrıldığınızda bu şartı karşılamış olursunuz. Alırsınız yani.
minime-baby Cns34 peki bişey daha sorucam kuzenim yapamam sigorta hanile kalmadan önce olması gerekiyordu sigortan diyor doğru mu söylüyor sizce
MerakliAnne61 minime-baby hayir kesinlikle tabikide yalan soyluyor hamilelik sureniz icinde 90 gun sigortali gozukmeniz yeterli bunca zamandir yapmamis hakkinizi arayin lutfen
Cns34 minime-baby hayır alırsınız ama hesaplamalar son 1 yılın brütüne göre hesaplanıyor yani normalden az alabilirsiniz sigorta geçmişiniz yok çünkü. Ama detaylı bilgi için 170 i arayın. Değecek bi tutar yatarsa yapsın sigortanızı. Ayrıca sigortasız çalışmayın bence.
minime-baby Cns34 MerakliAnne61 işte malum pandemi şartlarında öyle çalışmayı kabul ettim şartlarım bunlar dedi kabul etmek zorundaydım. Şimdi de böyle birşey olduğunu öğrendik. Yani devlet o şekilde herkese veriyormu acaba öyle olsa herkes hamile kalınca üç ay yalandan sigorta yaptırıp devletten para alabilir sonuçta. Çok üzüldüm 11 aydır orda çalışıyorum bide