balkiz12 Bebeğim 15 günlük su ne zaman vermeliyim doktorlar şimdi uygun görmüyormuş ama vermem gerektiğini söylüyorlar tabi ben doktoruma danışcam ama siz ne zaman verdiniz?
Damlaltinay balkiz12 2 çay kaşığı veriyorum bazen ağzındaki süt tadı gitsin diye. Doğum yaptığım hastanedeki hemşirelerde sağlık ocağındaki ebemde aynı şeyi söylediler
Burcu_NFUE balkiz12 dünya sağlık örgütü who ve sağlık bakanlığımız diyorki ilk 6 ay bebek eğer anne sütü içiyorsa su vermenize gerek yok zaten %70 i su .eğer Mama içiyorsa mamayıda zaten su ile hazırlıyorsunuz yine gerek yok diyorlar . Ama bazı gebeler havalar sıcak susamıştır diye veriyorlar isteyenler verebilir 🌝🌝
Kksll balkiz12 sadece anne sütü alıyorsa gerek yok ordan karşılar ama mama veriyorsanız çay kasigiyla azar azar arada verin naçizane fikrim tabii ki doktorunuza danışmanız daha iyi ama büyüklere kalsa 2.ayda ek gıdaya başlatırlar 🤗 en iyisi doktor
Kiymtaysenur Benim bebeğim de 18 günlük bazen dudağı dili damağı kuruyor ben 1 damla veriyorum susuz kalıyor gibime geliyor anne sütünde su var evet önermiyorlar ama hava sıcak dili damağı kuruyor yavrumun
zehranurr Kiymtaysenur bir kulak pamuğunu ıslatıp dudaklarını ve ağzının içini ıslatabilirsiniz. Direk suyu vermek ne kadar uygun olur bilmiyorum. Doktorların önerdiği bir şey değil
LawyerEce balkiz12 Katı sıvıya geçmeden vermeyi uygun görmüyorlar tabii ama susuz da yaşanmaz. Çok sıcak havalarda 1-2 kaşık vermen iyi olabilir ama bir faydası olmaz çünkü aynı şeyi anne sütünden de alıyor. Fazla vermemelisin ama.
Kiymtaysenur zehranurr bazen dudağına da sürüyorum her gün vermiyorum uzun süre uyuduğu zaman bakıyorum dudağı kupkuru
Merveee34 balkiz12 mama veriyorsanız su da vermeniz gerekir . Bu konu hakkında da aslında doktorlar ikiye bölünmüş durumda .. Bi kere verirsen sürekli su vermen gerekir diye düşünüyorum . Ben 3 çocuğumda da sadece anne sütü aldılar.20.günden sonra günde 2 çay kaşığı olmak üzere hep verdim .
Dilekcnkn balkiz12 Anne sütü alan bebeklerde gerek yok diye biliyorum tabi yaz aylarında değişebilir ama bebek mama içiyorsa annem hep su ver derdi hepte verdim yani sadece anne sütü alıyorsa gerek yok herhalde
AhahHbzhz balkiz12 ben verdim kızıma çay kaşığı ile çünkü çevremden birinin başına kotu bisey gelmişti koltuğum için verdim ben su
mlkkk balkiz12 15günlük bebeğin mide kapasitesi çok küçük siz onu süt gibi yararlı bişey yerine suyla doldurmayın anne sütü su ihtiyacını zaten karşılıyor havalar çok sıcak olmadıkça bebeğe su verilmesi önerilmiyor
Ezgifatma2010 Suyun zararı olabilir mi acaba benim bebegimde bir aylık veriyorum 2 3 çay kaşığı arada
DemetF balkiz12 milletin dedigune bakma doktorunu dinle bence benim arkadasim 2 aylik oldu bebegi ona da doktor verme emiyorsa demis cocuk susayinca da emiyor zaten uzun sureli ac kalmiyor bebekler zaten yedigimiz ictigimiz hersey katkili su bile emiyorsa en dogalindan beslensin
Dytzynp Yeni doğan bebeğin zaten mide kapasitesi oldukça küçük, bu kapasiteyi sadece suyla doldurmaktansa bebeğinizin su, enerji ve diğer tüm ihtiyaçlarını da karşılayan anne sütüyle doldurmalısınız.
ZEhrA_94 balkiz12 walla ben doğumdan itibaren verdim çay kaşığıyla ek gıdaya geçince zaten hep veriyorsun hep verdiğim için su içirme konusunda sıkıntı yaşamadım yeterince içiyor Reddetmiyor