dakpinar- Kızlar , ultrason ile doktor ense kalınlığını ölçebilir mi ? Ve ense kalınlığı ne demek ? Nt 0.7 olarak ölçtü doktor bugün .
esraizmirli dakpinar- zaten ultrasonla ölçülür ense kalınlığı gayet normal siZinki 3 ve üstü risklidir ☺️
zeytinkiz dakpinar- Bebeğin ense kalınlıgı olarak bilinir genelde ama ensesinin altında olursan bir bezedir aslında. Sizin karnınız ve bebeğin ensesşnşn arasında olursan beze - su toplaması gibi bir bulgudur. 3 üzeri risklidir. Amniyosentez veya fetal DNA testi önerilir. Takip gerektirir 🤗
dakpinar- marbling10 hiçbir şey bilmiyorum henüz ya kusura bakmayın 😍 bazen burda ikilli testte ense kalınlığı şöyle böyle gibi şeyler okudum sanırım karıstıryorum😍
esraizmirli dakpinar- ikili testte yapılıyor zaten ense kalınlıgı önce ense kalınlığına bakılır sonra kan verilir ☺️
Beyzan dakpinar- ikili test demek zultrasonda bebeğin ense kalınlığına bakmak ve anneden kan alınması demek.
marbling10 dakpinar- kan testi de yapıyorlar o ayrı ense kalınlığı bildiğiniz ensesini ölçüyor, down sendromu durumu varsa belirli bir değer üstü oluyor. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp🙈☺️ öğrenmiş oldunuz bu vesile ile, kusura bakacak bir şey yok
dakpinar- esraizmirli ben devlette ikili test için kan verdim orda ense kalınlığından bahsetmediler , sonra ordan çıkınca eşim kalbini dinlemek istiyorum deyince özele gittik orda ense kalınlığından bahsetti doktor , aslında. Ondan karıştırdım sanırım ben de 😍