Öncelikle hepinize selamlar kızlar.. İkinci kez anne oluşumun üzerinden 15 gün geçti ve bende burda doğum hikayemi paylaşmak istedim 😊 öncelikle mesleğimi belirtmek istiyorum ben ameliyathane hemşiresiyim her iki doğumumu da kendi çalıştığım hastanede bildiğim tanıdığım doktor ve ekiple gerçekleştirdim benim için büyük bir konfordu. İlk doğumum bebeğimin boynuna iki tur kordon dolanması olduğu için Sezeryanla gerçekleşmişti. Ardından planlı olmayan bir gebelikle kızıma hamile olduğumu öğrendim aralarında tam 20 ay var şuanda :) ilk doğum Sezeryan olunca ve iki doğum arası çok kısa olunca bu da mecburen Sezeryan oldu. Çok şükür herşey çok normal ilerledi ve ben 38+5 de Sezeryan için gün aldım gece 12-1 den itibaren aç kaldım ve sabah yatışımı yaptırdım normalde serviste hazırlanırken sonda takılıyordu ben arkadaşlardan rica ettim spinalden sonra takılmasını istedim şükür uyuşukluktan dolayı sonda da hiç ağrı hissetmedim. Spinal anestezi olmanın hem anne hem bebek açısından en sağlıklısı olduğunu bildiğim için spinal olmak istedim ilk doğumum da spinal olmuştum. Ben biraz fazla kiloluyum sanırım bu yüzden spinal tam 7. Kez denemede oldu ve buna rağmen kendimi kasmadığım için hiç ağrı hissetmedim sonrasında baş ya da bel ağrısı hissetmedim çok şükür 😊 spinalden sonra sondam takıldı yaklaşık 5-6 dk içinde de bebeğimi kucağıma aldım şükür. Doktorum ve arkadaşlarım çok titiz çalışıp batını ve rahmi tamamen temizledikleri için çok fazla ağrım olmadı.. ikinci Sezeryan daha zor diye duymuş ve düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı daha çabuk toparladım. En zoru ilk gün ameliyat sonrası kanama kontrolü için bir kaç kez bir kaç saat arayla karnıma bastırmaları ilk ayağa kalkış ve ilk büyük abdest çıkışıydı onun dışında ikinci gün kendi kendime kalkıp kendi işimi halledecek kadar ayaklanmıştım şükür dikişim estetikti o yüzden aldırmama gerek olmadı ameliyat bölgem ikinci gün açık bırakıldı 3. Gün itibariyle kantaron yağı sürdüm hafif hafif çok iyi geldi.
naçizane tavsiyelerim
- [ ] Öncelikle korkmayın ve kendinizi kasmayın her işiniz çok kolay ilerler.
- [ ] Sezeryan sonrası bol su kahve çay tüketin başınızı öne eğmemeye çalışın ve başınız yüksekte yatın.
- [ ] Depend çok işe yarıyor ama bir paket çok bile geliyor ben iki paket almıştım boşa gitti 😂🤦♀️
- [ ] Sütünüz gelmeyebilir endişelenmeyin bolca emzirin illa ki bebeğinizi doyuracak süt geliyor. Ben ilk 5 gün mama destekli gittim sonra tamamen memeye döndük sorun olmadı şükür.
- [ ] Bebeğinizi mutlaka çok sık besleyin sütünüz yoksa mama vermekten çekinmeyin sarılık riski daha kötü bir şey çünkü
- [ ] Sezeryan sonrası bolca yürüyün hareketsiz kalmayın yürüdükçe iyileşiyorsunuz iki kez tecrübe etmiş biri olarak bu kesin bilgi yayılsın 😂👍
Aklıma gelen bunlar sormak istedikleriniz olursa yanıtlarım 😊