Güzel anneler merhabalar hepinize ❤️
Hikayeme nerden başlasam bilmiyorum ama anlatmam gerektiğini düşündüm belki bi çoğunuza fikir olur, korkularınızı yenmiş olursunuz ve burdan birilerine yardımcı olabilmek adına doğum hikayemi uzunca paylaşıp sorularınıza cevap vericem🙏🏻
Öncelikle hemşireyim aynı zamanda anestezistim bunu belirtmemin sebebini de anlamış olacaksınız🤗
Benim bebeğim makat gelişti ve ben kafayı normal doğumla bozmuş biriydim. Doğumu normal yapmak için herşeyi denedim . Bebeğim iri bi bebekti 3 hafta kadar öndeydi . Doktorum makat geliş bebeğin dönmesi çok zor bekleyelim biraz daha dedi bunu dediğin de 37 haftalıktık. Bende eve gelip bir sürü egzersiz yaptım zaten düzenli olarak pilates yapan biriydim .38 haftamda kontrole gittim ve bebeğim dönmüştü bi tur da kordon dolanmıştı boynuna sezaryene gün verdi tabi ben yıkıldım 10 Haziran’da neyse bebeğimin sağlığı daha önemliydi ve doktorumu çok seviyordum çok güveniyordum . Kordon dolanmasına da o kadar üzüldüm ki kendimi suçladım egzersiz yaptığım için böyle olduğunu düşündüm. İki gün sonra bebeğimin çok hareketsiz olduğunu farkettim kordon dolanması olduğu için ağlayarak hastaneye gittim nöbetçi doktor kontrol etti normal dedi nst de üç defa hareket etmişti ama içimde bi sıkıntı vardı diğer gün kendi doktoruma kontrole gittim 38+3 dü. Doktorum ultrasondan bakınca bebeğimin boynuna dört defa dolanmış ve çok sıkıydı açlık süremi sordu o günde içime doğmuş gibi çok az bişeyler yemiştim sezaryen içim boşluk yoktu yarın yapalım o halde dedi sonra o da rahat değildi bi nstye bakalım seni göndermek istemiyorum dedi nst baya sıkıntılıydı bebeğim hareket etmiyordu çok sıkmıştı boğazını kalp atışları da yüksekti tabi ben ağlıyorum sonuçları görünce doktorum yanıma geldi yatışını yapıyorum dedi hemen gidip ekibine haber verdi benim elimi de hiç bırakmadı testlerimi yaparken hep yanımdaydı odama çıkardı beni ben ameliyathane için hazırlandım herşey o kadar hızlıydı ki Allahtan hastane çantam araba da hazır bekliyordu . Eşimle sarıldık ben ameliyathaneye uğurlandım. Çok güzel bi ekip karşıladı beni anestezi doktorum inanılmaz samimi biriydi 50li yaşlarda tecrübeli biriydi aynı meslek grubunda olduğumuz için çok iyi anlaştık yapılacakları biliyordum bu onlar için de benim için de iyi bişeydi fakat spinal yapılırken kendimi kastım bilinçsiz yapmış olsam da defalarca özür diledim doktorum yanaklarımı sevdi sakin ol dedi neyse ikinci deneme de oldu ve anestezi doktorum meslekte olup herşeyi bilmekte iyi değil dedi 😅 bu arada sakın korkmayın asla acımıyo ben zaten acımadığını biliyordum. Bacaklarım uyuşunca sondanın takılmasını istedim ki zaten öyle yapılıyo . Asla canınız acımıyo aksın korkmayın sadece dokunmaları hissediyorsunuz. Bebeğim tekrar makat geliş pozisyonuna gelmişti onu yukarda belirtmeyi unutmuşum . Dolayısıyla karnıma bastırdılar çekiştirmeler oldu benim kızım da inatçı sağ tarafa saklanmıştı. 10 dakika da kızım doğdu tabi ben salya sümük ağlıyorum heyecandan korkudan mutluluktan gözyaşlarım sel anestezi teknikeri de benimle ağlıyo tabi ben o ara başımda kimin eli boşsa hiç sormadan tutuyorum anestezi doktoru yanaklarımı bırakmıyo hiç sakinleştiriyo hep ❤️ bebeğimi temizleyip getirdiler işte o an herşey dursun istedim kalbim yerinden çıkacaktı öpmelere doyamadım üşümesinler diye eşimin yanına götürdüler hemşireler bebeğimi çok sevdiler anası gibi yanaklıydı zaten bi yanakları bana benzedi bi de kan grubu resmen eşimi klonlamışım 😍 Odaya geldiğim de eşim kapıda karşıladı ağlamıştı o da kızımızı görünce birbirimize bakıp ne güzel bişey yapmışıp diyip gülüşüp ağladk 😢🥰 Kızımı alıp hemen emzirdim sütüm 34ncü haftadan gelmeye başlamıştı zaten ve 34. Haftadan itibaren ayva çekirdeği jeli ve göğüs ucu kremi kullanıyordum şu an üçüncü gündeyiz ve sütüm gayet iyi geliyo göğüs kapağı takıyorum chicconun emzirmediğim saatte sütüm orda birikiyo biberonla veriyorum geceleri bu arada Philips ultra air emzik veriyorum meme reddi yaşamadık herşey yolunda. Söylemeyi unutmuşum sezaryen den sonra zor olan tek şey ilk ayağa kalkma ilk yürüme beni bi tek o zorladı ilk an nefes alırken bile zorlandım eşime sarılıp ağladım sanırım iyileşemicem dedim ikinci gün herşey kendim yaptım sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim çok şükür 🙏🏻 ne normal doğuma ne de sezaryene ön yargılı olmayın . Normal doğum olsun diye bebeğinizi benim gibi riske atmayın . Sezaryen olunca da sütünüzün gelmeyeceğini düşünmeyin benim ne baş ağrım oldu ne de bel ağrım kahve içmeyi de ihmal etmedim buna rağmen içtim .
Tavsiyeler :
- Depend hayat kurtarıyo onu söyleyeyim .
- İdrar sondasını çıkaracakları zaman kendinizi rahat bırakınca acımıyo hiç
- Göğüs ucu yara kremini ve göğüs kapaklarını önceden kullanın
- Benim gibi normal doğum diye tutturup bebeğinizi riske atmayın en önemlisi
- 10 lu hastane çıkışını ebelere vermeyin beşli yeterli oluyo
- Emzirme sütyeni atleti ve geceliği çok işime yaradı
- Önden düğmeli geceliklerden de öneriyorum
- Biberon götürmeyin bence çünkü kullanmaya gerek kalmıyo ihtiyaç halinde bebek hemşireleri kaşık mamayla besliyorlar
- Göğüs ucunu çıkaran başlıklar var onlardan alabilirsiniz benim ihtiyacım olmadı sizin göğüs üçünüz yoksa işe yarıyo benim olmasına rağmen almamı söylediler ama ben emzirmede hiç zorluk yaşamadım .
- Şimdilik aklıma gelenle bunlar merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Hepinize sağlıklı doğumlar nasip olur inşallah bebeğinize sağ salim kavuşursunuz. Sakın korkmayın dünyaya bi mucize getirecek kadar cesaretli kadınlarız bizi doğum şeklimiz korkutamaz❤️ bebeğimize kavuştuğumuz an tüm acılar bitiyo 🌸