Herkese Merhaba. Doğum sürecimi ben de paylaşmak istedim sizlerle. Öncelikle ben özel hastane takipli gebeydim doğumu da özelde yapmayı düşünüyordum fakat doktorumun izne ayrılması sebebiyle ve bir de çevrem Sakura’yı çok övüp tavsiye ettiği için sancım gelince devlete yani Sakura’ya gitme kararı aldık. 17 Mayıs’ta sancılarım hafif başladı geceye doğru biraz şiddetlendi suyla karışık kan geldi ve sabaha karşı 3 te Sakura’ya acilden giriş yaptım. 1 saat sıra bekledim muayene olabilmek için . Muayene olurken doktor açıklık var mı diye plastik bir aletle kontrol etmek istedi ve hem sancım hem de aletin acısıyla istemsiz çığlık atıp geri çekildim. Kadın Doktor bana ters ters bakıp napıyorsun sen buradan bebek çıkacak diye bağırdı… Neyse Nst’ye girdim ve ebelerin ilgisi inanılmaz güzeldi ve çok sevimlilerdi. Beni 2 saat yürüyüş yapmam için gönderdiler açıklık olsun diye yürüyüş yaptım ve tekrar güç bela muayene oldum sadece 1 cm açıklık oluşmuştu. Taburcusun dediler ve eve gidip sancımın çok şiddetli olmasıyla beraber hastaneye gelmemi söylediler. Eve geldim ve 6/7 saat evde öldüm öldüm dirildim dayanamayacak gibiydim ve geceden beri de uykusuzdum enerjim bitmişti artık.. sancı şiddeti arttığı için tekrar sakuraya gittim, iki asistan doktor (Allah onları bana yaşattıkları yüzünden bildiği gibi yapsın) yüzüme bakmadı ben gayet kibar ve üsluplu bir şekilde geceden beri sancı çektiğimi ve artık dayanamayacığımı söyledim, oradaki ebe de bana acımış olacak ki '‘doktora muayene ol hemen’ diye yönlendirmişti halbuki…Biri kadın Biri erkek olan asistanlar bana el hareketi yapıp iç geçirip birbirlerine bakıp tehditvari bir şekilde “tabiiiii canım bakıcaz sana bakmaz mıyız tabi ki bakacağız ” diyip göz devirdiler… böyle yapmalarının sebebini acilde ki hasta yoğunluğuna bağlıyorum. Ben o an ki sancımın şiddeti yüzünden hastaya karşı yapılan bu terbiyesizliğe dayanamayıp hıçkırarak ağlamaya başladım ve o tehditten korkup kendimi dışarı eşimin yanına attım . Korkmamın sebebi ilk doğumum olması ve o doktorların canımı bilerek yakacağı düşüncesine kapılmamdı '‘tehditleri yüzünden’ çünkü alttan muayene gerçekten can yakıyor kibar davranılmadığı zaman!
Sonrasında Avrasya Hastanesinde takipli olduğum canım doktorum Dr Fatma hanımı aradım ve bana hemen hastaneye geçmemi kendisinin de geleceğini söyledi.(İzni tam da o gün bitmişti)Hastaneye vardık ve kapıda bir hasta bakıcı karşıladı dualarıyla beni doğumhaneye çıkardı, oradaki ebe 5-6 cm açıklığım olduğunu birkaç saate doğum olacağını fakat çatı darlığı sebebiyle normal doğum olmayacağını söyledi o sırada doktorum ebeyi aradı ve ne dediyse ebe fikrini değiştirdi ve beni normal doğuma hazırlamaya başladı suni sancı takıldı, lavman yapıldı ve bir iki defa nasıl ıkınmam gerektiğini gösterdikten sonra çatala çıkardılar o sırada doktorum içeri girdi ve '‘Merhabaa Nasılsın’ diyince bütün korkularım gitti ve kendimi doktora bıraktım 1 saat içinde normal doğumu mu gerçekleştirdi dualarla kendisinden Allah razı olsun. Sonuç olarak şunu eklemek isterim. Son teknoloji hastane yapılması hizmeti arttırmıyor içinde insan yetiştirmedikten sonra.
Benim hikayemin sonu çok güzel bitti . İstanbul’da yaşayanlara Canım doktorum Fatma Tekdemir hanımı öneririm içiniz rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Sakura’ da doğum yapıp memnun olan çok insan var ama doktora denk gelmek lazım sanırım, ben o konu da o gün üzgünüm ki insana denk gelemedim.