d-b_2019 Sormak istediğim kısaca bu ameliyatı olup ne kadar süre sonra hamile kaldınız acaba benim sağ tarafimdan 6.7 cm kist alındı yapışmış falan temizlendi herşey tüplerime de bakıldı hep tam 10 gün oldu ameliyat olalı doktorum 2 ay falan dinlen ardından 2 kere aşılama denicez tutmazsa tüp bebek zamana bırakmayalım dedi bu ameliyatı olup kendiliğinden ve ne kadar sürede hamile kalan oldumu acaba yada aşılama vs. görüp hamile kalan
BirMucize2015 d-b_2019 canim bende gectigimiz aralik ayinda ayni sekilde ameliyat oldum 8cm kistim vardi alindi ve yapisikliklar temizlendi tüplere giden yollarda temiz cikti doktorum 6 ay normal yolla dene yoksa tüp bebek denersiniz dedi daha nasip olmadi bakalim bu ayda olmazsa bebde tüp bebege basvurucam. Bana doktorun biran önce hamile kalmaya bak hastalik tekrarlayabiliyor ama hamile kaldiginda ve emzirdigin sürece hastalik ilerlemiyo demisti büyük ihtimalle senin doktorun oyüzden 2 ay dinlen sonra zaman kaybetmeyelim demistir
Bus35 d-b_2019 Ben de laparoskopi ile tek yumurtalıktan 8 cm kist aldırdım. Karın içinde de yapışıklıklar vardı, temizlendi. Ameliyattan iki yıl sonra evlendim ve bir yıl sonra artık çocuk istediğimize karar verdik. Doktor kontrolüne gittik bu isteğimizi belirttik. Benim ayrıca fmf rahatsızlığım da var. Bu süreçte hep hormon ilacı kullandım(yasmin). Doktor direk yasmini bırakmamı ve folik asite başlamamı önerdi. 6 ay hiçbir tedavi olmadan deneyelim kendiliğinden hamile kalacaksın bence dedi. Ben ilk aydan hamile kaldım. Şuan 39 haftalık hamileyim. Hiçbir tedaviye gerek kalmadan. Siz de kafanızı rahat tutun. Moralinizi hiç bozmayın. Kendiliğinden olur umarım. Pozitif düşünün pozitif olsun.:)
Zavira16 d-b_2019 ameliyat sonrası 2 ay visanne kullandım iyileşme süreci korunarak geçiyo zaten. 6 ay sonra kistler tekrarladı benim 2 aşılama negatif 4. Tüp bebekte pozitif sonuç alabildik çok şüküür. Ama herkeste aynı olucak diye bişey yok moral bozmayın ve doktorunuzun tavsiyelerini dinleyin
Zavira16 d-b_2019 bu arada ameliyattan 1.5sene önce kistim varken normal yolla hamile kalmıştım ama kimyasal gebelik olmuştu. Umudunuzu kaybetmeyin🤲🏻 Rabbim yüzünüzü en kısa zamanda güldürsün
Nur1401zx Arkadaslr bende 10 gun oldu cift taraflı cıkolata kıstı amelıyatı oldum tüplerim kapalıymış 3 ay sonra tup bebek yapalım dıyor Dr. Pekı olur mu acaba cok endişeliyim. 😔
Carriebradshow Nur1401zx canım merak etme olur inşallah. Benim de iki tarafta da çikolata kistim vardı hatta sol tarafta iki tane sağda bir taneydi. Ben hiç ameliyat falan olmadım. Kistlerim olduğunu hiç düşünmedim aklıma bile getirmedim ilk tüp bebek denememiz tuttu hem de ikiz 🥰 Ben kistlerimle bile kaldıysam Allah’ın izniyle olur senin. sadece olumlu düşün aklına kistleri getirme sağlıklı beslenmeye bak.
Nur1401zx Cok korkuyorum 3 yıldır evlıyım olmuyor suanda da yataktayım amelıyat oldum kapalı amelıyat 3 ay sonra tup bebek ıkı tupler kapalı dedı doktorum
Carriebradshow Nur1401zx tüp bebekte tüplerin açık veya kapalı olmasının önemi yok. Tüpler kapalıyken normal yolla hamile kalamazsınız. Tüp bebekte döllenme olayı laboratuvar ortamında olduğu için tüplere ihtiyaç olmuyor, hazır embriyoları rahime koyuyorlar. İçinizi ferah tutun dualarım sizinle 🤲