Her gün doğum hikayesi okuyup bizede nasip olsun diye dua ettiğim gün geldi çattı ve 7 gün önce Egemi kucağıma almanın mutluluğu banada nasip oldu. 38+5 haftalıktım doktor kontrolüne gittim muayene oldum 3 cm açıklık ve vajinada yumuşama başlamış dedi ve nst ye bağlandım düzenli sancılarım çıktı 60 80 90 ama ben hiç hissetmiyorum sancın varmı dedi hayır dedim hastaneden çıkmadan yatışım yapıldı o an yatış veriyorum dediğinde kalbim ağzıma çıkacak gibiydi heyecandan hemen eşimi aradım geldi odamıza çıktık yatışımız yapıldıktan sonra. Akşam üzeri doktorum tekrar geldi muayene etti açıklık 4 cm olmuş dedi nst de sancılarım 100 120 çıkıyordu ama ben yine hissetmiyordum. Ebe geldi perine mesajı yaptı yumuşama olması için herşey okadar pozitif ve yolundaydı ki normal doğum için sancı çekerken gülüp gezip sıcak duş alıyordum eşimle hareketler yapıyorduk doktorum ve ebeler seni gülerken doğurtacağız diyorlardı, bu odaya girince içimiz açılıyor diyip odama gelip sohbet ediyorlardı ve okadar çok emek verdiler ki açılmam olması için en son 5 cm derken 6 cm oldu doktorum geldi istediğim gibi değil suni sancı verelim dedi çünkü saat 4ten gece 12 ye kadar bekledik suni sancı verildi sabah kadar bekledik saat 10 a kadar gece sabah kadar hareket duş derken artık bitmiştim kendimi çok yorgun hissediyordum. Ebeler geldi eğer sen normal doğum yapamazsan normal doğuma olan inancımı yitireceğim dedi ve gülüştük. Tekrar muayene oldum ve doktorum aşırı pozitif giden normal doğumumu sezeryana çevirene kadar tabi. Çok istekliydim çok istiyordum normal doğumu ilk doğumum normaldi çünkü ve çok rahat ve memnundum. Sabah 10 da artık daha fazla açılma olmadığı için ve yumuşama olmadığı için daha fazla suni sancı vererek bekleyemeyeceğini söyledi ve acil sezeryan diyerek apar topar ameliyata alındım. Çok korkarak girdim sezeryan hiç düşünmemiştim çünkü. Ameliyata alındıktan 5 dk sonra hemen bebeğimi aileme vermişler 45 dakika kadar da benim dikişlerim sürmüş tamamen bayılarak yapıldığı için hiç kendimde değildim kendime geldiğimde bebeğimi ebeler göğsüme tutmuştu emiyordu🤗 3 saat kadar bi ağrım oldu ağrı kesici yapıldı biraz kendime geldiğimde bebeğimi sevdim okadar güzel bir duygu ki 2. Kere yine yaşamak çok güzeldi o duyguları şuan 7 gün oldu dikişlerim ağrıyor sancım var maalesef ama sağlıkla evimize gelmemiz herşeye değer tabi böylesi hayırlıymış diyorum tek üzüldüğüm bebeğimle istediğim gibi ilgilenemiyorum eğilip kalmak çok zor oluyor sadece emzirip eşime veriyorum herşeyine eşim yardımcı oluyor bakıyor annemde yanımda bana yardımcı oluyor sağolsunlar 🤲🤗 Umarım sizlerde sağlıkla yavrunuza kavuşursunuz. Sormak istediğiniz birşey varsa bildiğim kadarı ile yardımcı olabilirim🤗🤗