Gzmduru0 Kızlar aşı sırası öğretmen olduğum için geldi ama gebeyken aşı olsam mı olmasam mı?? 34+1 deyim şuan doğurduktan sonrada olabilirsin dediler ama bu kadar az kalmışken covid olmaktanda korkuyorum. Siz ne düşünüyorsunuz ? Size sıra gelse olurmuydunuz??
Meless Gzmduru0 ben olurdum sonuçta korona olmaktansa aşı olmayı yeğlerim ki doktorum sıran geldiyse vurul dedi bana ama gelmedi daha sıra
DiDoCe Gzmduru0 Bende öğretmenim 34+2 yiz mümkün olduğunca kendime iyi bakıp doğuma kadar olmamayı tercih ediyorum çünkü araştırmalar sonucu hamileler olabilir deniyo ama bu araştırma hangi ara yapıldı ve net sonucu nedir belirsiz.. Ne ara bi hamile aşı olduda çocuğu olduda büyüdüde bir problem olmadigi ortaya çıktı…. ? Aşı zaten max 1 yıldır var bir hamilelik 9 ay sürüyor deneye tabi tutulmuş en büyük çocuk sadece 3 aylık doğunca bir problem olmadı demek 5 yaşında genetik bir rahatsızlık çıkmayacağı anlamına gelmiyo örneğin? Doktorlar bile bu konuda hemfikir değil. Bu benim şahsi fikrim tabi herkes özgürdür 🤗
2bebek3gebelik Parol bile kullanmıyorum ister istemez içinde bir sürü kimyasal bileşen vs varben Corona da oldum akıl vermek gibi algılamayın lütfen ama ne idüğü belirsiz birşeyi en azından doğumdan sonraya bırakın derim
Gzmduru0 2bebek3gebelik kaçıncı hafta corona oldunuz ? Yakınımda 32 . Hafta korona olan vardı ve bebeği almaları gerekti uzun süre küvezde kaldıktan sonra bebeğin beynine pıhtı attı o yüzden çok korkuyorum. 18 haftalık arkadaşım oldu kan sulandırıcı iğne kullanarak rahatlıkla atlattı
Ebru0629 Gerçekten risklerini tam olarak bilmiyoruz ve sizin de az kalmış bence beklemelisiniz yan etkileri herkesde aynı olmuyor siz bilirsiniz tabiki ama doğumdan hemen sonra olsanız fikrimce daha iyi derim.
Elif80_ Gzmduru0 30.haftamda oldum ilk dozumu,bir gün kolum ağrıdı sadece tetonoz asisinda ki gibi ,başka da bir şey olmadı ,ikinci dozumda 36.haftama.denk geliyor inşallah ondada sıkıntı olmaz
2bebek3gebelik Gzmduru0 6. 7. 8. Haftalar aşırı aşırı kötü bir vaziyette evde yatarak geçirdim 5kilo verdim sürekli ölmek hakkımda hayırlı ise Rabb’im öleyim artık diye ağlıyordum ki ben canı tatlı insan değilimdir çok kötüydüm parol dahi içmedim ilk haftalar içilen ağrı kesicilerin yarık damak olma ihtimali artıyor diye . Tahlillerim sonra temiz çıktı doktor bi ilaç yazmadı kan sulandırıcı falan çok şükür hiç bir problem yok 31 haftalığım şuan
yetbet Kontrole gittiğim hastane hamile çalışanlarının aşı yaptırmaması yönünde ortak karar almıştı sağlıkçılar aşılanırken. Henüz doktorumla konuşmadım ama en azından doğumdan önce yaptırmayacağım. Çok şükür covid de geçirmedim. 34+5 im İnşallah olmadan gebeliği tamamlarım.
Tugba86 Gzmduru0 ben de öğretmenim.Bana sıra geleli çok oldu ama aşı olmak aklımın ucundan bile geçmedi.Korona olan hastalara verilen ilaç bile sonradan yan etkisinden dolayı yasaklanmışken.Asınin ileride neye yol açacağı şu an bilinmezken aşı vurulma taraftarı değilim.Madem bu aşı koruyor bu yaza herkes aşılanacak zaten,bizim de hasta olma riskimiz azalacaktır diye düşünüyorum
Kuzucukumsu Benim de aşı hakkım var doktor sinovac olmamı tavsiye etti ama o da hiçbir yerde yok.. 28. Haftadayım beklemedeyim hala
Didemmmmm Gzmduru0 bende öğretmen olduğum için geldi ama doktorum bana şuan için önermedi. Olursan da sinovac ol dedi ama brn bilimsel bir açıklaması olmadığı için öok vurulma taraftar ı değilim