esraegdi4 you tube videoları ya da instagramdan araştırma yapmanı öneririm. Ya da burası da ideal tabiki. Çünkü insanlar gerçekten neyş gerekli neyi gereksiz aldığını tecrübe etmiş olarak belirtiyo. Daha gerçekçi işe yarar oluyor.
bana daha çok var ama okuyup izlediğim şeylerden yola çıkarak yazayım
bebek kıyafetleri konusunda ayrıntıya giremiyorum çünkü hangisinden kaç tane ideal o konuda fikir sahibi değilim. Fakat çorap,eldiven,ağız bezi sürekli yere düşme kaybolma vs olduğu için fazla sayıda alınması öneriliyor.
bebek için
ateş ölçer,emzik,biberon(ihtiyaç halindede alınabilir bunlar),alt açma örtüsü,bebek deterjanı,şampuan(ilk 1 yıl şampuan sabun gereksiz diyolar ama kişiye bağlı tabiki)pişik kremi,küvet banyo seti vs,burun aspiratörü,bebek tırnak makası,kulak pamuğu,ıslak mendil,bez,yaz bebeği olacaksa müslin örtü tulum vs kullanmanızı öneririm terletmez isilik olma durumu olmaz
anne için
Emzirme sütyeni,göğüs pedi,hasta bezi deniyo sanırım tam bilmiyorum doğum sonrası kanama akıntı vs olur diye,süt sağma pompası(isteğe ihtiyaca bağlı tabi ama süt gelmemesi ya da az gelmesi durumunda arttırmak için yararlı olduğunu okudum),emzirme yastığı(bunda kararsızım işe yarar gibi ama alternatif olarak başka bişede kullanılabilir ), hastane için pijama,gecelik,göğüs ucunun tahriş olabilme ihtimaline karşı krem ya da bulduğunuz bitkisel çözümleri hazırda bulundurun. Anne bebek çantasını günlük hayatta kolay taşıyabileceğin engellemeyecek türden seçebilirsin sırt çantası olabilir. Doğum sonrası süt arttırıcı ve bebeği gaz yönünden rahatlatacak bitkisel çaylarını hazırda bulundurmanda yarar var. Şimdiden bebeğe ne gaz yapar araştırırsan doğum sonrası beslenmeni ona göre ayarlayabilirsin. Bebek için gaz damlaları oluyo ne kadar yararlı bilmiyorum doktor tavsiyesiyle alınmalı tabiki ama onu gerektiğinde doktorunuza danışırsınız umarım hiç gerek olmaz 💙
oda için
eğer başlangıçta oda yapmayacaksanız kendi odanıza sadece bir beşik alabilirsiniz hatta daha sonra dolabını vs tamamlayabileceğiniz bir ahşap beşik alırsanız daha kullanışlı olur. Beşiğin yan tarafının inmesine dikkat edin. Daha kullanışlı.
Eşyaları kıyafetleri için vs organizerler alabilirsiniz. Baby nest oluyo taşınabilir olması kolaylık salona odaya vs gittiğinizde kolaylık olur ama boyut açısından ne kadar kaç aya kadar kullanılabilir bilmiyorum o yönden kullanışsız. Ama benim için önemli değil 1-2 ayda olsa iyi diyosan alabilirsin. Onun yerine reflü yatağı da kullanabilirsin.
bebek arabasını travel sistemin kolaylığı ayrıcalığı nedir anlayamadım bi türlü ama yaş olarak pek kullanacağı tür bir araba değil bence. Belkide ayrıcalığını ben anlayamadım bilemiyorum 🤷🏻♀️
birde bebeğin için ileriki ayları düşünerek oyun halısı alabilirsin güzel oyalanıyolar kendi kendilerine oyun oynayabilme zaman geçirme yeteneği kazanıyolar bence. Örümcek(yürüteç) kullanmanı önermem uzmanlarda önermiyor zaten.
Aklıma gelenler bunlar uzun oldu hakkını helal et. Yararlı olur inşallah