Saliha0335 20hafta 4günlük hamileğim 17haftalıkken serklaj oldum sağlık ocağından hemşire aradı tetanoz aşısı için serklaj olunca doktora sordum ola bilirsin dedi ama ben korkuyorum sağlık ocağındaki hemşire sana yapmayız belki demişti riskli gebesin diye rahimde kasılmaya neden ola bilirmiş başından serklaj geçip tetanoz aşısı olan varmı nasıl geçti aşıdan sonra ağrı kasılma ateş gibi sorunlar yaşayan varmı
ecemsuu Saliha0335 canım bende serkilajlıyım doktorum bana kesinlikle hayır yaptırma dedi kasılmaya yol açıyomuş
Elif1147 Saliha0335 tetenox aşısında rahimde bir kasılmayla alakası olacagını zannetmem ki doktorun olablrsn demiş.teteoz aşısı bebek için çok yararlı
Eyesoon Saliha0335 canım ben ilk gebeliğimde Aşının ilk dozundan 15 gün sonra doğum yaptım alakası var mı yok mu bilmem,yine gebeyim bu sefer yaptırmadım ,hoca sana kalmış dedi tetanoz riski artık düşük 1000 de 5 oranında olur dedi,aşı içinse kanıtlanmış bir etkisi yok erken doğuma dedi biz de eşimle yaptırmamaya karar verdik,Allah esirgesin inş kötü düşünmeyelim bir şey olmaz
Ellaa Bende riskli gebelik kategorisindeyim Iki dozumuda oldum Bu asinin sana faydasi var zarari yok emin ol Eger sezaryen olursan ki oldukca gerekli
Saliha0335 Ellaa inşallah sorun olmaz canım serklaj oldum sonrasında biraz kanamam oldu doktor proluton vermişti sağlık ocağından hemşire iğne için eve geldi sen gelme böyle dedi sağolsun ozaman demişti hemşire sana yapmaya biliriz diye doktor yaptır diyor sağlık ocağından hemşire sakıncalı ola bilir dedi kafam karıştı iyice
Ellaa Saliha0335 doktorun sorun olmaz dediyse doktorunu dinle canim Cunku tetanozun inan sana zarari olmaz Ama yaptirmazsan hastalik bulasabilir sezaryen olursan vs. Tetanoz normal bir asi gibi Riskli vs farketmeksizin her gebeye yapiliyor
Saliha0335 Ellaa yarın gidicem nasipse sağlık ocağına olucam mecbur inşallah faydası olsun zararı olmasın bide haftalık proluton iğne vurunuyorum yarın ikisini birden yatırsam sorun olmaz demi herşey kafamda büyüyor tüp bebekle nasip oldu 9yıl sonra ister istemez herşeyden nem kapar oldum☹
Saliha0335 ecemsuu doktor yapılmasında sakınca yok dedi yaptır dedi canım erken doğum riski var sezaryen falan olursa ki öyle istiyorum şart dedi
Ellaa Saliha0335 olmaz Allahin izniyle canim Sen kendi igneni danis yine doktoruna Ama tetanoz oyle zararli bir igne degil Bebeklere bile vuruluyor
Saliha0335 Yarın vuruncam inşallah faydası olsun korktum doğrusu hemşire riskli gebeliğe giriyorsun bide serklaj yapılmış rahimde kasılmaya sebep ola biliyor diyince çok arada sıkışmış hissediyorum olsam bu söylentiler kafamda olmasam olası erken doğumda sorun olursa diye korkuyorum
Saliha0335 svmeybgl bende doktoru dinleyip vurdurcam Allah'a emanetiz yardımcımız olsun inşallah rabbim emeğimiz boşa gitmesin inşallah
Saliha0335 Eyesoon bana sağlık ocağındaki hemşire yapmaya biliriz dedi kesinlikle yapmamamız lazım demedi doktoruna sor ona göre bakalım dedi inşallah herşey yolunda güzel gider dua edelim birbirimize inşallah rabbim yar yardımcımız olsun inşallah
Eyesoon Aynen nasıl rahat edeceksiniz öyle hareket edin gebelik herkeste farklı işler doktorunuza güvenin ,bizimki bize bıraktı,biz de önceki kaybımızdan doğal olarak evham yaptık ,Dua edelim rahat olalım Rabbim korur kuzuları ,aşılı ya da aşısız inş 🙏
Saliha0335 Doktoru sabah aradım vurun dedi hemşireyle konuştuktan sonra içim rahat etmedi doktora whatsaptan yazdım hemşire aşı olmandan yana deyilim hem tüp bebek hem serklaj hemde riskisin şuan dedi korktum olmasam bi sakıncası olur mu dedim tamam vurulma dedi 🤔ben anlam veremedim bi öyle bi böyle söylüyor nasip olursa üniversitede bi doktor varmış arkadaşım önerdi ondan randevu ala bilirsem bide ona görüncem titiz bi doktormuş inşallah banada faydası olur rabbim herkese yardım etsin inşallah
Eyesoon Saliha0335 benim de tüp bebek ve serklajlıyım ,panik yapmayın doktorunuz da muhtemelen Rahat olun diye yaptırmayın demiştir ,ben 22 haftalık bebeğimi kaybettim ,şimdi 26 haftalık bi oğlum var 😊Rabbim bi şans daha verdi olumlu düşünelim olumlu olsun ,kucağımıza alalım inş 🙏
Saliha0335 Eyesoon yaa bilmiyorum hormonlardan mıdır nedir bugün herşeye olumsuz karamsar baktım akşama kadar göz yaşı döktüm neden bilmiyorum acayip panik oldum Doktor da ol sakıncası yok derken tamam yapma demesi beynim duman oldu artık şuan serklajlı mısın peki canım