Merysade Merhaba Hanımlaar. Geçen gün birşey duydum kafama takıldı açıkçası. Boyu 1.55 den kısa olanlara normal doğum yapamazsın demiş bir sağlık çalışanı ne kadar doğru bilmiyorum. Böyle bir konuda bilgisi fikri olan veya duyan var mı?
Mihriaa295 Merysade babaannem 10 dan fazla çocuk doğurmuş hepsi de normal doğum ve boyu da en fazla 1.50 bence artık insanlar bilinçlendiği için sezeryana için başka bahaneler buluyorlar. Haa kişiden kişiye değişir ama kalıpta şu boydakilet normal doğurmaz diye kestirip atılması çok saçma
nurdane3504 Merysade benim annem de kısa o boylarda 4 tane normal doğurdu kaynanam daha kısa 5 tane doğurmuş bence onunla alakalı değildir 🤷🏻♀️
Merysade Mihriaa295 ya eskilerde evet cidden öyleymiş bizim ailedede öyle ama az kaldığı için doğuma herşeyi fazla takıyorum sanırım
SutlacimiYedimmiBen Merysade benim gorumceler hepsi kisa 1.45 falan anca varlar hepside 5er tane normal dogumla cocuk getrmis dunyaya
Minigimm0611 Merysade eskiden sezaryende yoktu kadınların hepsi 2m miş zaten sidaha neler yahu 😂bırakın şu saçma sapan seylere inanmayı
Merysade Minigimm0611 inanmak istemediğim için buraya yazdım zaten 😁 saçma geliyor tabiki ama bu süreçte insan merak etmiyor da değil
Calisananne25 Bir tanıdığımız da öyle çok kısaydı ona da aynı şeyi söylemişler kaç sene öncesiydi. Ben de çok şaşırdım ilginç bir durum
Merysade Calisananne25 bizim annelerimiz de çok kısaymış ama normal doğurdular . Ilk kez böyle alakalı böyle bir durumla karşılaşıyorum ve duydum hayırlısı tabiki
Calisananne25 Merysade aynen benim de annem kısa boylu kardeşimi 4 kilo ile normal doğurmuş önceden yokmuş herhalde böyle şeyler bilemiyorum ben de doğruluk payını 🤷🏼♀️
Dareyn Merysade Doğru bana da dedi aynen böyle ama mantıklı düşününce eski kadınlar selvi boylumu ki normal doğum yapmışlar 😅