Eveeeeeeet bizde doğum hikayemizle geldik erkenden❣️ Temmuz annesi olacakken Haziran annesi oldum bir anda 🤭 08.06.2020 gece saat 1 gibi sancılar yoklamaya başladı ama hafif hafif eşime naz yapayım da gideyim hastaneye dedim hastaneye gittik ilk durağımız kadın doğum hastanesi oldu. Sancılarım 60 70 80 hatta 100 u gördü ve doktor senin buraya gelmemen lazım erken doğum bizde kuvez yok bilmem ne bağırıp çağırdı eğitim araştırmaya git falan dedi saçma sapan bende çıktım ve kendi hastaneme başakşehir çam sakuraya geldim. Gittiğim zaman aşırı yoğundu yatacak yer yoktu hatta muayene odasında doğurttular bazı hastaları bunları görünce korktum. Neyse beni nstye bağladılar sancılar düşüktü ama hareketleri yoktu serum verdiler hareketleri olsun diye yoooook bana mısın demiyor annesinin aklını çıkardı. Oturdum ağlamaya başladım. Serum bitmeye yakın bizim yaramaz başladı savaş yapmaya annesiyle. Serum bitti ve sancım yoktu açılmam vardı ama önceki doğumdan olduğunu soylediler. 2 saat sonra tekrar gel dediler ve 2 saat sonra tekrar gittik. Yine sancın yok dediler ama ben sancı hissediyorum hatta kivraniyorum ama nstde bir türlü çıkmadı yine yolladılar aynı şey 2 saat sonra tekrar gel ve yine sancın açılman yok dediler. Hem yollamadılar hemde yatış da vermediler. Sancılarım var yalancı muamelesi görüyormuş gibi oldum. Neyse sabah 11 gibi yolladılar 1 de gel dediler. Çıktım ve artık sinir krizi geçirecektim hiçbir şey yapmıyorlar diye ağlamaya başladım. Eşimde tamam bu seferde bir şey yapmazlarsa gideriz başka hastaneye dedi. Girdim içeri ve alttan muayene yaptılar 3-4 cm açıklık yatış veriyoruz dedi. Valla erken olmasına rağmen sevindim çünkü hiçbir şey yapmamaları delirtmişti artık. Sancılarımda nstde hafiften çıkmaya başlamıştı. Bana açılman olsun diye çömel kalk yürüyüş yap dediler bol bol yürüyüş çömel kalk yaptım. Beni odaya çıkardılar ve nstye bağladılar o zaman hiç sancım yoktu durmuştu. Bir 15 dakika sancısız geçti ve doktorlar geldi alttan muayene yapıyorlar sanarken birden birşey boşaldı ne oldu dedim suyunu patlattik doğumu başlatacağız dediler. Ve suyumu patlatirken bir ara kalbi aşırı yavaşladı ve durdu gibi oldu .Korktum baya ama suyumu patlattiktan sonra sancılarım geldi ve düzenli şekilde geliyordu 60 larda. Bir süre öyle devam etti açıklığa baktılar 5 cm dediler. Tabi oda yetersiz olduğundan serum taktılar suniden ilk dogumum yüzünden korkuyordum suni mi dedim yok ama onun gibi birşey dediler korkutmamak için sanırım. Serumu taktıktan sonra sancilar 3 4 dakikaya bir düşmüştü ve git gide şiddetleniyordu. Sonra sancılar 1 dakikada bir gelmeye başladı. Sancı geldikçe okudum ıkınmamaya çalıştım çünkü ıkınma bebeğinn başı şişer dediler. Ama sürekli ıkınma isteği geliyordu. Bir ara artık ıkınma isteğiyle başa çıkamadım ve söyledim baktılar açıklık 8 9 cm doğum başlamış dediler hemen oda doğumhaneye döndü. Yatağı çatala çevirdiler bütün doğum için gerekli olan ne varsa onları getirdiler. Ve artık ıkınma isteği gelince ıkın dediler. Her sancı geldiğinde ıkınma isteği gelip ıkındım. Doğum başladı dedikten yaklaşık 15 dakika sonra oğluşum gelmeye başladı. Uzun şekilde ıkın ara vermeden dediler. Tabi bunun yüzünden zorlaştı doğumum. Tam bebeğin başı çıkacak benim nefesim kesilip ıkınmayı bıraktım bu 3 kez oldu o yüzden doğum biraz zor oldu. Saat 6 da oğluşum doğdu ve hemen kuvez gibi bir yere aldılar yan tarafta muayene etti doktorlar. Ben göremedim sadece ağlamasını duydum ama duyduğum en güzel sesti. Sonra benim karnıma masaj yapa yapa bastırıp plesanta çıkarma işlemi başladı bu doğuma bakarak benim için daha zordu. Karnıma çok bastırdılar ve 15 dakika sürdü çıkması. Çok şükür doğumum dikişsiz oldu çünkü oğluşum biraz küçük doğdu erken doğduğundan dolayı. Sonra doktor bebeğin solunum sıkıntısı olduğunu söyledi ama merak etme birazcık bakacağız 1 2 saat sonra yanına getireceğiz bir sorun olmazsa dediler ve oğlumu sadece 1 dk gördüm oda arkası dönüktü kaldırdıklarında. Aldılar götürdüler oğluşumu en zoru da buydu. Sonra tekrar oda haline getirdiler. Oğlum yok diye gelene kadar ağladım kendimi yine yalnız hissettim. 2 saat sonra yakışıklı oğluşumu getirdiler. Solunum sıkıntısı gittiğini iyi olduğunu emmesi gerektiğini söylediler. Ve bana emzirmemde yardımcı olması için hemşire geldi zorla tutturduk ama hemşire gittikten sonra bıraktı. Saatlerce emzirmeye çalıştık ama almadı. Şuanda da zorla emiyor bide biraz gaz sıkıntımız var. Benim minik mucizem gökkuşağı bebeğim 2300 gram doğdu 35+2 de doğum yaptım. Güzeller güzeli cennet kuşu ablasına benziyor kurban olduğum iyiki geldi ❣️ Rabbim sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin sizlere de inşallah ❤️
Tavsiyelerim:
🌼Her zaman tedbirli olun son haftalarda sancınız her olduğunda hastaneye gittiğinizde doğum çantasını alın
🌼Depend kesinlikle önemli
🌼Kesinlikle 32 den sonra hastane çantanız hazır olmalı
🌼Muslin bez çok fazla koyun her zaman kullanılıyor alt değiştirirken kundak yaparken ince battaniye niyetine
🌼Kesinlikle yaz çocuğu da olsa üşüyor bebekler ben ince battaniye koymuştum 2 tane ve ısıtamadık kalın battaniye getirdik evden.
🌼Kalın üstler yanına alın mutlaka yelek hırka
🌼Bol bol üst alt takım battaniye alın çünkü korona zamanı ve bebeğinizi alıp muayeneye götürüyorlar devamlı kirlendi gibi hissediyorsunuz
1 günlük anneye sormak istedikleriniz varsa buyrun 🥰